Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Καλημέρα κύριοι, παρότι υπάρχει η πληροφόρηση πως το Ελεγκτικό Συμβούλιο αποφάσισε εκ νέου ΟΧΙ στην χρηματοδότηση της ανακατασκευής της Λεωφόρου, η εφημερίδα Πράσινη φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις του Προέδρου του Ερασιτέχνη όπου συνεχίζει το παραλήρημα του περί ανακατασκευής της Λεωφόρου.Δεν αγόρασα την εφημερίδα για να διαβάσω όλες τις δηλώσεις του, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα αναφέρει σε κανένα σημείο με πειστικότητα, που θα βρεθούν τα 14 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ανακατασκευή, χωρίς την συνδρομή της Περιφέρειας. 

Αλλά ακόμα και αν κάνει αναφορά, δεν νομίζω πως μπορεί να πείσει κανέναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού, όταν οι πάντες γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση τόσο της ΠΑΕ, όσο και του Α.Ο.. 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, προκειμένου να αποδείξω την αδυναμία των διοικήσεων να προχωρήσουν στο έργο......θα κάνω απλά μια αναδημοσίευση ενός κειμένου μου, που έχει γραφτεί σχεδόν πριν ένα χρόνο, τότε που μας έλεγαν πως το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και μέχρι τον 2015 θα αγωνιζόμαστε στη Λεωφόρο των 20.000 θέσεων, με σουίτες και εμπορικά καταστήματα (30 Ιανουαρίου του 2014).

Η μόνιμη παραμονή στη Λεωφόρο, θα είναι ταφόπλακα για το σύνολο των τμημάτων του Παναθηναϊκού!!! 

30 Ιανουαρίου 2014

Καλησπέρα, επανήλθα να τελειώσουμε μια συζήτηση που αφήσαμε στη μέση το πρωί, λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων. Συζητούσαμε για την διαφαινόμενη μερική ανακατασκευή της Λεωφόρου (λέω διαφαινόμενη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ζούμε μία προεκλογική περίοδο) και κατά πόσο θα ωφελήσει τον Σύλλογο!!!

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας, πως εντάξει δικαιολογημένη η γκρίνια μας σχετικά με το γεγονός πως όλοι οι υπόλοιποι Σύλλογοι έχουν βοηθηθεί να φτιάξουν κάποιο γήπεδο, αλλά δεν είναι όλη η αλήθεια.

Σοβαρές ευθύνες έχουμε και εμείς οι Παναθηναϊκοί…… κατά πρώτο λόγο οι διοικήσεις μας και κατά δεύτερο εμείς οι φίλαθλοι.  Έχουμε αναλογιστεί ποτέ γκρινιάζοντας, πόσες φορές μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε γήπεδο δικό μας και αρνηθήκαμε?

Πρώτη περίπτωση, η άρνηση του Παναθηναϊκού τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και από πλευράς φιλάθλων, να μετακομίσει ο Σύλλογος στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Θα είχαμε γήπεδο εδώ και μία δεκαετία, με όλα τα καλά που ακολουθούν μια τέτοια προοπτική.

Δεύτερη περίπτωση, οι εσφαλμένοι χειρισμοί της διοίκησης στο project Βοτανικού, που οδήγησαν σε απίστευτες καθυστερήσεις και ενώ μετά κόπου και βασάνου κατάφερε κάποια στιγμή να το δρομολογήσει, ο εσωτερικός αλληλοσπαραγμός βάλτωσε το έργο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απάθεια του κόσμου έπαιξε σοβαρό ρόλο. Αντί ο κόσμος ενωμένος  να λειτουργήσει ως αντίβαρο στους 131 «φίλους» των Κορμοράνων και να αποτελέσει ένα σοβαρό μέτωπο πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση,  βοήθησε τους σαμποτέρ να υλοποιήσουν  το σχέδιό τους………. όχι μόνο με την απουσία κάθε μορφής αντίστασης, αλλά και με στιβαρές φωνές ενάντια στο έργο με πρωτεργάτες τους οργανωμένους.

Τρίτη περίπτωση, που αφορούσε την ΚΑΕ και τον ΑΟ, η περίπτωση παραχώρησης του γηπέδου Μπάντμιντον από την Πολιτεία (με μακροχρόνια μίσθωση) στον Παναθηναϊκό, κάτι που επιθυμούσε διακαώς ο Σταθοκωστόπουλος και απέρριψε ελαφρά την καρδία ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (θα γράψω ξεχωριστό κείμενο για αυτή την περίπτωση κάποια στιγμή). Μας χαλούσε ένα γήπεδο στολίδι 7.000 θέσεων που θα αγωνίζονταν εκτός του μπάσκετ και όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη?

Σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει τρεις ρεαλιστικές επιλογές προκειμένου να αποκτήσει μία μόνιμη έδρα για όλα τα τμήματα για τα επόμενα 50-100 χρόνια!!! Η πρόταση ΠΑΝ.ΚΙ. απορρίπτεται από τη συζήτηση ως μη ρεαλιστική. 

1) Η διοίκηση της ΠΑΕ να βρει τον τρόπο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου 40.000 θέσεων στο Βοτανικό (περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ), η διοίκηση του Ερασιτέχνη να πιέσει την Περιφέρεια να έχει αντίστοιχη βοήθεια με αυτή της ΑΕΚ (20 εκατομμύρια) ώστε να καλυφθεί τυχόν αδυναμία του εργολάβου να κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη σύμφωνα με τον τελευταίο Νόμο ή να χρησιμοποιηθούν για καλυτέρευση των συμφωνηθέντων. Μειονέκτημα η έλλειψη γηπέδου μπάσκετ.

2) Η διοίκηση των ΠΑΕ-ΚΑΕ-ΑΟ να προχωρήσουν  σε ουσιαστικές συζητήσεις με την Πολιτεία, ώστε να παραχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για 50-100 χρόνια, δίνοντας παράλληλα την άδεια να δημιουργηθούν εμπορικοί χώροι ψυχαγωγίας- υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό τα επιπλέον έσοδα που θα κάνουν το project βιώσιμο. Μειονέκτημα η απομάκρυνση από το Δήμο της Αθήνας.

3) Η διοίκηση των ΠΑΕ-ΑΟ να παραμείνουν στην Λεωφόρο των 20.000 άντε 25.000 θέσεων, να αυξήσουν κατά ελάχιστο τα έσοδα τους, συνεχίζοντας τα τμήματα του Ερασιτέχνη να παριστάνουν τους τσιγγάνους αγωνιζόμενα πότε στην Κυψέλη, πότε στα Ιλίσια και πότε στη Γλυφάδα και η ομάδα ποδοσφαίρου να μετακομίζει στο ΟΑΚΑ όταν θα έχει Ευρωπαϊκούς αγώνες.
Στην Τρίτη επιλογή τα μειονεκτήματα θέλουν περισσότερη ανάλυση, τόσο γιατί είναι πολλά, όσο και γιατί ως θέση προκρίνεται σε σχέση από τις υπόλοιπες από αυτούς που στην ουσία διοικούν, όταν μια ομάδα είναι ανίσχυρη διοικητικά και οικονομικά.

Η Λεωφόρος όσο και αν καλλωπιστεί, όσα χρήματα και αν πέσουν…… θα παραμείνει η Λεωφόρος των 80 χρονών, που δεν μπορεί να υποστεί σημαντικές παρεμβάσεις λόγω της τοποθεσίας της στο  κέντρο της Πόλης. Επίσης δεν μπορεί καν να παρέμβει κανείς στον Τάφο του Ινδού ώστε να «ψηλώσει», καθώς είναι αδύνατη η βύθιση του αγωνιστικού χώρου λόγω των όμβριων υδάτων που περνάν εκεί.

Η ανακαίνιση της Λεωφόρου ως μια προσωρινή επιλογή, μέχρι ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει προσοδοφόρες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, είναι ωφέλιμη. Ο κόσμος για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα απολαμβάνει ένα ομορφότερο χώρο, οι σουίτες, τα εμπορικά καταστήματα και οι 3-4.000 επιπλέον θέσεις, θα αποδώσουν επιπλέον έσοδα………

………. ενώ παράλληλα θα πιεστεί το κράτος να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του, την όποια επιλογή-πρόταση του Παναθηναϊκού για μεταστέγαση των τμημάτων του μακριά από το κέντρο της Πόλης………………. αν θέλει πραγματικά να αλλάξει την όψη της Αθήνας και συγκεκριμένα την περιοχή της Αλεξάνδρας!!!

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί η επιλογή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να είναι μόνιμη. Τα πενιχρά έσοδα που θα αποφέρει σε ΠΑΕ και ΑΟ, η διαιώνιση των διάσπαρτων τμημάτων του Ερασιτέχνη σε όλο το λεκανοπέδιο, η αδυναμία προσέλκυσης κοινού όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε ένα χώρο που θα μυρίζει «τριφύλλι»…… θα οδηγήσει το Σύλλογο σε οικονομικό και αγωνιστικό μαρασμό!!!

Η μόνιμη επιλογή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι ταφόπλακα στο μεγαλείο του Συλλόγου!!!

Είναι το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου Συλλόγου που ψυχορραγεί εδώ και μία τριετία και διατηρείται στη ζωή από την ιδιοτέλεια παραγόντων-δημοσιογράφων-επαγγελματιών οπαδών, προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης και να εξυπηρετήσουν προσωπικά  συμφέροντα!!!

Η επιλογή της παρούσας διοίκησης να ανακαινίσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι «αρπακολατζίδικη» με μοναδικό σκοπό το εφήμερο, οικονομικό και επικοινωνιακό κέρδος………… θέλω να πιστεύω (όσο και αν δεν έχω την καλύτερη εντύπωση) πως τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ, όσο και του ΑΟ, την υπολογίζουν ως προσωρινή.


Για να το αποδείξουν και να τους στηρίξει στις όποιες ενέργειές τους το σύνολο των Παναθηναϊκών, θα πρέπει αφού πρώτα με μια κοινή συνέντευξη τύπου να ξεκινήσουν άμεσα όλες αυτές τις διαδικασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να μην χαρακτηριστούν ως οι Δήμιοι του Παναθηναϊκού από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να είναι η Λεωφόρος ανακατασκευασμένη ή μη. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να έχει νέο μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο. 

Ο Ερασιτέχνης δικαιούται να έχει εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούνται με αξιοπρέπεια όλα τα τμήματά του και κυρίως να έχει πόρους που θα του επιτρέψουν να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα σπορ. 

Δεν πετάς έτσι εύκολα τη μακέτα στην παρακάτω φωτογραφία, λέγοντας πως θα καλλωπιστεί ο Τάφος του Ινδού, όταν σήμερα έχεις το βόλεϊ στην Κυψέλη, την κολύμβηση στο ΟΑΚΑ και διάφορα τμήματα σε ρόλο τσιγγάνου. Δεν θέλουμε κλειστό 2.000 θέσεων, αλλά 4.000 θέσεων? Ας το ζητήσουμε, όχι να παραμείνουμε στο κλουβί για να γουστάρει ο Μπάμπης ο σουγιάς!!! 


Ύψιστο ηθικό σκάνδαλο είναι η υπόθεση του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό. Ο ιστορικός σύλλογος ξεκίνησε να υλοποιήσει ένα σπουδαίο έργο που θα απέφερε:
* Τεράστια έσοδα για τον σύλλογο.
* Περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και εν συνέχεια στην λειτουργία του.
* Οικιστική ανάσα στην Λ.Αλεξάνδρας όπου το παλιό γήπεδο θα γινόταν πράσινο, υπόγειο πάρκινκ κ.α.
* Αναπτυξιακό ντόμινο στον λασπότοπο που λέγεται Βοτανικός. 
Το έργο υπονομεύτηκε πρώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε μέλη του να προσφύγουν στο ΣτΕ. Η άποψη των λίγων είς βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των πολλών. Στη συνέχεια από τον εκάστοτε δήμαρχο που ΑΛΛΑΖΕ τις αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ο Καμίνης μάλιστα... αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου Αλεξάνδρας..! Ογδόντα χρόνια μετά! Από κοντά οι εκάστοτε υπουργοί Περιβάλλοντος που άλλαζαν εντελώς τα συμφωνηθέντα κάθε φορά που γινόταν ανασχηματισμός. 
Και τέλος πρόσωπα μέσα από τον ΠΑΟ που έκαναν ότι μπορούσαν για να μην γίνει το έργο.

Αλέξανδρος
 
Top