Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Καλησπέρα κύριοι, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ανικανότητας κυρίως της Πολιτείας και δευτερευούσης των ΠΑΕ, να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο από τους 50-100 γνωστούς-άγνωστους, που διαθέτει κάθε μεγάλη ομάδα. 

Είναι πραγματικά λυπηρό μια γιορτή του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, να μετατρέπεται 5 λεπτά πριν τη λήξη της σε "τραγωδία". Η διάθεση 65.000 ανθρώπων να χαρούν το ποδόσφαιρο, με τα καλά και τα κακά του, κατέληξε σε πολλά γεμάτα παράπονο ΓΙΑΤΙ!!!

Γιατί ένας υποτίθεται επαγγελματίας προπονητής, που του έχει δοθεί η ευκαιρία στη Χώρα μας να εργάζεται και να συντηρεί την οικογένειά του, συμπεριφέρεται για δεύτερη φορά ως κοινός αλήτης με σκοπό να ερεθίσει την κερκίδα?

Γιατί ένας διεθνής ποδοσφαιριστής επιλέγει μετά την επίτευξη γκολ-πρόκριση της ομάδας του, αντί να πανηγυρίσει με κόσμιο τρόπο να δείξει τα αρχίδια του σε 65.000 κόσμο, που μόλις έχει δει να καταρρέει το όνειρό του?

Γιατί ένας σχετικά καλά καταρτισμένος διαιτητής φροντίζει κάθε φορά να κάνει "ανθρώπινα" λάθη εις βάρος κάθε αντιπάλου του Ολυμπιακού, αδιαφορώντας για το αίσθημα της αδικίας που θα κυριεύσει την κερκίδα και τυχόν έκρηξή της?

Γιατί ένας παράγοντας που έχει κατακτήσει μέσα σε 3 χρόνια εμπλοκής του με το ποδόσφαιρο τα πάντα, εξακολουθεί με αθέμιτους τρόπους να βιάζει το ποδόσφαιρο, απομακρύνοντας από το γήπεδο ακόμα και τους υγιείς φιλάθλους της ομάδος του?

Γιατί ένας νεοδιορισμένος Υφυπουργός Αθλητισμού αρνείται να κατανοήσει πως η βία δεν καταπολεμείται με άδειες κερκίδες, αλλά με απομόνωση αυτών των 50-100 κουκουλοφόρων, με βαριές αγωνιστικές ποινές σε όσους προέδρους-αθλητές-προπονητές ερεθίζουν τους φιλάθλους, με βαριές νομικές ποινές σε όσους προκαλούν το κοινό αίσθημα δικαίου, με αφαίρεση τίτλων που κατακτήθηκαν από ομάδες-προέδρους που επέλεγαν διαιτητές με σκοπό την διαμόρφωση των αγωνιστικών αποτελεσμάτων? 

Γιατί τα εκατομμύρια των υγιών φιλάθλων έχουν επιλέξει να κοιτάζουν αμήχανα τους 50-100 να καταδικάζουν τις ομάδες τους αγωνιστικά και οικονομικά,  αντί να τους πιάσουν από το λαιμό και να τους πετάξουν εκτός γηπέδου? 

Κύριοι, αυτά τα Γιατί με έχουν στοιχειώσει, εδώ και 2 δεκαετίες, δεν μου προξενήθηκαν εχτές παρακολουθώντας ένα παιχνίδι που δεν συμμετείχε η ομάδα μας......τα ίδια ερωτήματα έθεσα και πριν 15 ημέρες, όταν το "θύμα" της εξωγενής ανομίας και της εσωτερικής καφρίλας ήταν ο Παναθηναϊκός μας!!!

Η Πολιτεία δείχνει αδύναμη έως ανίκανη να πατάξει τις εγκληματικές οργανώσεις που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως τελικά να μην θέλει, αφού το τελευταίο διάστημα έφτασε στο σημείο να συνδιαλέγεται με τον υπ αριθμό ένα ύποπτο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον σε μια εποχή που ο κόσμος περνά δύσκολα, βολεύει να εκτονώνεται σε ελεγχόμενους χώρους, παρά να δρα ανεξέλεγκτα στους δρόμους. 

Οι ΠΑΕ δείχνουν αδύναμες έως ανίκανες να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους από τις ορδές των κουκουλοφόρων που έχουν αναπτύξει το πεδίο δράσης τους στα γήπεδα, ίσως τελικά να μην θέλουν, αφού έχουν φτάσει σε ένα σημείο εξάρτησης, προκειμένου να πλασάρουν παλτά για ποδοσφαιρικούς αστέρες, κοτέτσια για γήπεδα, χρέη για ανάπτυξη, ήττες για αξιοπρεπείς εμφανίσεις. 

Μπορεί φαινομενικά να φαντάζει η ομάδα του Ολυμπιακού ως αυτή που ευθύνεται για όλα τα κακά του ποδοσφαίρου και ορισμένοι να πιστεύουν πως με την αποπομπή της από το Πρωτάθλημα, όλα θα γίνουν αγγελικά, αλλά δεν είναι έτσι. 

Ευθύνονται οι άνθρωποι που διοικούν τον Ολυμπιακό. Αυτοί καρπώνονται τα οικονομικά οφέλη της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Αυτοί μέσω της κατάκτησης τίτλων εξασφαλίζουν την στήριξη κόσμου, με αποτέλεσμα να έχουν ασυλία για διάφορες παράνομες συναλλαγές τους. Αυτοί πρέπει να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο και όχι οι ομάδες. 

Σαφώς και αυτό δεν θα επιτευχθεί κυνηγώντας τους σε όποιο γήπεδο παρευρεθούν, αλλά αποφασίζοντας η Πολιτεία και η δικαιοσύνη να τηρήσουν τους Νόμους. Επιπλέον θα πρέπει να απομονωθούν από τους υπόλοιπους παράγοντες των ομάδων......δεν γίνεται να συνομιλείς και μάλιστα να σε μπουγελώνει, αυτός που καταγγέλλεις ως κλέφτη του ιδρώτα των ποδοσφαιριστών σου. 

Η Πολιτεία με το αστείο μέτρο της απαγόρευσης όλων των φιλάθλων της Ελλάδας να παρακολουθούν ζωντανά ποδόσφαιρο, έχει αναχθεί σε νούμερο ένα χρηματοδότης του συνδρομητικού καναλιού και των επαγγελματικών χώρων ψυχαγωγίας. 

Οι μεσοβέζικες λύσεις ποτέ δεν φέρνουν αποτελέσματα. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, αν επιθυμεί να έχει το σεβασμό των Ελλήνων φιλάθλων. Άμεσα πρέπει να εισηγηθεί στους δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση των στημένων να αποφανθούν ΧΤΕΣ και παράλληλα να σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα του σάπιου Πρωταθλήματος, απαγορεύοντας στις ομάδες μας να συμμετάσχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Να δοθεί χρόνος στους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων να εναρμονιστούν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπει τις Λέσχες Φίλων.......ώστε να φέρουν τη ευθύνη οι διοικήσεις τους, για κάθε μέλος που θα παρεκτρέπεται. 

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο προτείνοντας κινήσεις που λίγο πολύ έχουν ειπωθεί δεκάδες φορές. απλά νιώθω πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μόνο με δραστικές αποφάσεις μπορεί να σωθεί το άθλημα που αποκαλείται ο Βασιλιάς των Σπορ. 

Έχει έρθει η ώρα, να περάσουμε επιτέλους στις πράξεις και να αφήσουμε τις ευχές. 

Αλέξανδρος


 
Top