Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Καλημέρα κύριοι, κλαυσίγελο προκαλεί η απόφαση του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού της νέας "αριστερής" κυβέρνησης, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγδας χωρίς την παρουσία φιλάθλων, σε όλα τα γήπεδα της Χώρας. 

Η αδυναμία της Πολιτείας και των ΠΑΕ να περιορίσουν τους "χούλιγκαν" που είναι δημιούργημά δικό τους....... έχει ως αποτέλεσμα την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος περί ελεύθερης διακίνησης και ειρηνικής συνάθροισης των πολιτών. 

Το περίεργο βέβαια δεν είναι η καταπάτηση του Συντάγματος (το νιώσαμε στο πετσί μας καλά την τελευταία πενταετία), αλλά η άρνηση του φιλήσυχου κόσμου που αγοράζει διαρκείας με ονοματεπώνυμο, να οργανωθεί και να αντιδράσει, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές, ιδεολογικές και συλλογικές του προτιμήσεις. 

Την ώρα που η "αριστερή" κυβέρνηση δεν μπορεί να αντισταθεί στα συμφέροντα των επιχειρηματιών (NOVA, ΟΠΑΠ, ΠΑΕ) και επαναλειτουργεί ένα πρωτάθλημα που βρίθει από παρανομία, θέτει τον φιλήσυχο φίλαθλο στο περιθώριο, λες και αυτός ευθύνεται για τα μαύρα χάλια του ποδοσφαίρου, που γεννούν βία και διαπλοκή. 

Κύριοι, η λογική της συλλογικής ευθύνης για επεισόδια που προκάλεσε μια συγκεκριμένη μερίδα οπαδών, είναι άδικη και αντισυνταγματική. Δηλαδή το επόμενο βήμα της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ο κύριος Κοντονής ποια θα είναι? 

Να γίνει φασαρία σε ένα μπουζουκτσίδικο της παραλιακής και να αποφασίσει να τραγουδάνε οι τραγουδιστές αποκλειστικά για τα γκαρσόνια, απαγορεύοντας την πρόσβαση στο κοινό? Να μεταδίδονται τα μουσικά προγράμματα των νυχτερινών κέντρων. μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!!! 

Μπορεί φαινομενικά ο Παναθηναϊκός να είναι ο ευνοούμενος της υπόθεσης, αφού έτσι και αλλιώς θα αγωνιζόταν χωρίς φιλάθλους με ότι συνεπάγεται αυτό στην αγωνιστική του απόδοση...... αλλά δεν είναι έτσι. 

Ο Παναθηναϊκός θα έβγαινε ωφελημένος από μία και μόνη απόφαση. Να σταματήσει το Πρωτάθλημα, μέχρι να διαλευκανθούν οι δικαστικές υποθέσεις που το αφορούν και δημιουργούν τόσο αθέμιτο ανταγωνισμό, όσο και έξαρση της βίας, λόγω της αίσθησης της αδικίας. 

Δυστυχώς (αναμενόμενο για μένα), ο κύριος Αλαφούζος όχι μόνο συναίνεσε σε ένα κλίμα ομοψυχίας να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, αλλά δέχτηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι διαβουλεύσεων με τον κύριο υπαίτιο της αδιέξοδης κατάστασης που ζούμε, ύστερα από πρόσκληση του κυρίου Κοντονή.

Κύριοι ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτό δεν είναι γροθιά στο σάπιο κατεστημένο, αλλά χείρα βοηθείας. Η συναπόφαση να τελειώσει άλλο ένα νοθευμένο πρωτάθλημα, θα έχει ως κατάληξη να εισπράξει ο Βαγγέλας άλλα 25-40 εκατομμύρια ευρώ, μεγαλώνοντας την οικονομική ψαλίδα των δύο ομάδων......... Σε αυτό συναίνεσε ο κύριος Αλαφούζος. 

Αν είχε τα αρχίδια και πίστευε κάθε λέξη που λέει............... αν όλες αυτές οι καταγγελίες που κατά καιρούς εξαπολύει δημόσια δεν ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να αποχαυνώνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να ανέχεται πέρα από την οικονομική λειψανδρία και την αγωνιστική, θα έπρεπε να πει τα εξής:

"Κανένα Πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν αποφανθεί η δικαιοσύνη για όσα κατηγορούνται άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να παρευρεθώ σε καμιά συζήτηση εξομάλυνσης των σχέσεών μου με τον άνθρωπο που έχει στερήσει από την ΠΑΕ έσοδα, την ομάδα τίτλους, τον κόσμο του Παναθηναϊκού υπερηφάνεια και χαρά. 

Εγώ προσωπικά και ο Παναθηναϊκός, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Πολιτείας και των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, αλλά άφεση αμαρτιών με την συμμετοχή μας στις αποφάσεις που συνεχίζουν μια άρρωστη κατάσταση, δεν θα δώσουμε".

Παράλληλα θα έπρεπε να ξεκινήσει μια ειλικρινή προσπάθεια να απομακρύνει τους "κακούς" οπαδούς από το γήπεδο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους υγιείς φιλάθλους, πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν και είναι ευπρόσδεκτοι. 

Τίποτα δεν έκανε ή θα κάνει από αυτά...... Για αυτούς τους λόγους παραμένει για μένα από ακατάλληλος για την ηγεσία του Παναθηναϊκού, μέχρι δούρειος ίππος των αντιπάλων μας.

ΥΓ. Είμαι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αγαπάω και τον Απόλλωνα Πάτρας......

Θεωρώ πως με δεδομένη την αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων, αλλά και την ιστορία-προσφορά του Απόλλωνα Πάτρας στο μπάσκετ, ο ίδιος ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προτείνει να διεξαχθεί ο τελικός στο "Τόφαλος" και όχι να γίνει κλήρωση. 

Αλέξανδρος


 
Top