Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Για «αποβολή από το ποδόσφαιρο» όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» μέχρι αυτή να τελεσιδικήσει, μίλησε ο γενικός γραμματέας της UEFA και εκπρόσωπος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Στη Βουλγαρία πήραμε κεφάλια», είπε και πήρε τη λίστα με τους 26 κατηγορούμενους! Το SDNA έχει το ρεπορτάζ...

Στο πλαίσιο της συζήτησης των αρμόδιων φορέων για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το υφυπουργείο Αθλητισμού παρέδωσε στον Τζιάνι Ινφαντίνο τη λίστα με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Μπορεί το θέμα της συνάντησης ανάμεσα στην UEFA, την ΕΠΟ, την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των κομμάτων να ήταν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με σημείο τριβής το περίφημο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν γινόταν να μην υπάρξει συζήτηση για το τεράστιο θέμα που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». 

Έτσι, στα χέρια του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έφτασε αρμοδίως από το υφυπουργείο Αθλητισμού η τελική λίστα με τους 26 κατηγορούμενους (αναλυτικά, με τις ιδιότητες και τις κατηγορίες που τους βαραίνουν) για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων και βάσει του πορίσματος Κορέα. 

Σε ερώτηση από την πλευρά της κυβέρνησης για το τι κάνει η FIFA σε αυτές τις περιπτώσεις με βάση τον κώδικα ηθικής, ο κ. Ινφαντίνο απάντησε ότι τους αποκλείει! «Σε αυτές τις περιπτώσεις, αποβάλλουμε τα πρόσωπα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το κάνουμε για την προστασία του αθλήματος», είπε και παρέλαβε τη λίστα, αφού πρώτα έφερε ως παράδειγμα αντίστοιχη υπόθεση της Βουλγαρίας: «Εκεί πήραμε κεφάλια»!

Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως οι μέχρι τώρα αποφάσεις που πήραν από κοινού ο εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, βάζοντας περιοριστικό απαγόρευσης άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο σε όσους από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη απολογηθεί, αποτελούν πρόκριμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, όπως σας είχε ενημερώσει εγκαίρως το SDNA. Πλέον, και με τις ευλογίες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας!

Υπενθυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος έχει ήδη επιβληθεί στον μεγαλομέτοχο του Λεβαδεικού, Γιάννη Κομπότη και σε τρεις δικαστές: το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη,  το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και το μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.

Αναλυτικά τα 26 πρόσωπα στα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες:

1.Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης-πρόεδρος Ολυμπιακού)
2.Γιάννης Κομπότης (ιδιοκτήτης Λεβαδειακού-μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
3.Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης-πρόεδρος Ατρομήτου)
4.Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης Βέροιας)
5.Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ και ΚΕΔ)
6.Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
7.Αριστείδης Σταθόπουλος (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
8.Νίκος Προύντζος (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
9.Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
10.Παυσανίας Παπανικολάου (εκτελεστικός γραμματέας ΕΠΟ)
11.Χρήστος Υφαντής (αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΕΠΟ)
12.Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
13.Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
14.Θανάσης Γιάχος (διεθνής διαιτητής Super League)
15.Ηλίας Σπάθας ( διεθνής διαιτητής Super League)
16.Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)
17.Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)
18.Γιάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)
19.Κώστας Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)
20.Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)
21.Γιώργος Λαναρής (τεχνικός διευθυντής Βέροιας)
22.Γιώργος Βλάσσης (μέλος Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ)
23.Μαρία Αναστασάκη (μέλος Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ)
24.Λευτέρης Ζάμπρας (πρώην πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής Football League)
25.Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος πειθαρχικής επιτροπής Football League)
26.Ιωάννα Παντελοπούλου (μέλος πειθαρχική επιτροπής Football League) 

Πηγή:Sdna.gr


 
Top