Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τεσσάρων (4) ομαδικών αθλημάτων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την περίοδο 2014-15 , εκτός των πλέϊ-οφ του ανδρικού πόλο, τα οποία θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες.

Ξεκινώντας την ανάγνωση καλό θα είναι να έχει  προηγηθεί η ανάγνωση της εκτίμησης που είχε γίνει στις 11-9-2014 (σχετικό link).


Αναλυτικότερα :

Ανδρικό βόλεϊ : Η εκτίμηση μιλούσε ότι οι θέσεις από 3η έως 6η θα ήταν θέμα οριακό , για να μην πούμε μέχρι την 8η θέση. Πράγματι λοιπόν σε ένα πρωτάθλημα, όπου η τύχη , οι τραυματισμοί, οι οικονομίες δυσκολίες θα παίζανε καθοριστικό ρόλο, η ομάδα μας βρέθηκε στην 4η θέση, την οποία εξασφάλισε με τις 3 τελευταίες νίκες (Ολυμπιακό εκτός, Εθνικό εντός, Παοκ εκτός). 

Άντεξε σε μια δύσκολη χρονιά με κύριους αντιπάλους Κηφισιά και Εθνικό. Ο Εθνικός κλάταρε οικονομικά με φυγή Τσουκ, τον τραυματισμό του ξένου πασαδόρου που δεν αντικαταστάθηκε , και δεν συνέχισε την περυσινή καλή χρονιά. Η Κηφισιά που είχε ουσιαστικά την ίδια περυσινή ομάδα ,πλην Πρωτοψάλτη, έχασε πολλούς βαθμούς όταν δεν αγωνιζόταν ο παίκτης βαρόμετρο Γιοβάνοβιτς. 

Ο Παναθηναϊκός αλλάζοντας τον πολωνό Καμίνσκι με τον Μπέλο που αγωνιζόταν στον διαλυμένο Άρη, είχε μια σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς και εξαιρουμένων λίγων αγώνων, παρουσίασε μια σταθερή απόδοση, η οποία τον έφερε στη 4η θέση. Στα πλέϊ-οφ  πήγε να γίνει η σούπερ έκπληξη με τον Παοκ, την οποία απέτρεψε ο σούπερ σταρ Γκόμεζ, ο οποίος οδήγησε τον Παοκ και στο πρωτάθλημα. 

Στο κύπελλο αποτύχαμε παταγωδώς καθότι χάθηκε η πρόκριση στο φάϊναλ φορ μέσα στη Κυψέλη από τον Φοίνικα. Ομοίως αποτύχαμε και στο Λίγκ απ από τον Παμβοχαϊκό. Η ομάδα θεωρώ ότι έπαιξε στα κόκκινα που λέμε και έπιασε ταβάνι αγωνιστικά και οφείλονται συγχαρητήρια στο αγωνιστικό τιμ. Δεν ξέρουμε τι δυνατότητες υπάρχουν από τα παιδιά που είναι στο πάγκο. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός για του χρόνου πρέπει να εκτιμήσει και τις μεγάλες ηλικίες των βασικών πλην Πρωτοψάλτη.

Γυναικείο βόλεϊ : Η εκτίμηση μιλούσε ότι σε ένα πρωτάθλημα 2 ομάδων δεν μπορείς να έρθεις 3ος, όπως και έγινε. Περνώντας οριακά τη Νάξο στον ημιτελικό κυπέλλου, χάσαμε εύκολα από τον Ολυμπιακό στον τελικό, όπου έπαιξε και κάποιο ρόλο η κούραση. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο πλήρης και πήρε το κύπελλο δίκαια. Στο πρωτάθλημα ο αναμενόμενος τελικός πήγε στον Ολυμπιακό με 3-1 νίκες, αν και μια φάση στο τάί μπρέϊκ του 3ου αγώνα ήταν καθοριστική. Γενικά όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. 

Θεωρώ ότι ο τραυματισμός της Καββαδία ήταν καθοριστικός, όπως και οι τραυματισμοί Κωνσταντίνου και Κοσμά για τους απέναντι. Εδώ βλέπω ότι υπάρχει βοήθεια από τις παίκτριες του πάγκου, θεωρώ όμως ότι οι ακραίες μας είναι τραγικές στην υποδοχή και έχω επιφυλάξεις για τον προπονητή.

Γυναικείο μπάσκετ : Η εκτίμηση μιλούσε για ισοδυναμία 3 ομάδων όπως και έγινε. Ο αποκλεισμός νωρίς-νωρίς από το κύπελλο βαρύνει την διοίκηση, η οποία δεν τακτοποίησε παλιά οικονομική εκκρεμότητα , με αποτέλεσμα να μην παίξουν κάποιες παίκτριες με τον Κρόνο και να αποκλειστούμε. Στο πρωτάθλημα διατηρώντας την έδρα, περάσαμε τον Πρωτέα, ο οποίος όμως δεν είχε την Χατζηνικολάου. 

Στο τελικό χάσαμε από μια ανώτερη ομάδα, η οποία μας κέρδισε δύο φορές εύκολα, ενώ εμείς δύο φορές με την ψυχή στο στόμα. Στον τελικό-5ο ματς- πετάξαμε μια διαφορά 13 πόντων στα μέσα της 2ης περιόδου- και χάσαμε. Δυστυχώς η ομάδα αυτή απογυμνώθηκε πέρυσι με τη φυγή Ντέλβα, Γέμελος, Κοσμά , Μαγκλάρα. Η Καλέτζου είναι πλέον μεγάλη και δεν μπορεί να παίζει συνέχεια. Έγινε και έγκλημα με τον τραυματισμό της Δίελα. 

Μελανό σημείο το θέμα του αποκλεισμού από το κύπελλο και οι σκηνές από τον δικό μας άνθρωπο στο 5ο ματς με το Ελληνικό που του στερούν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο για 2 μήνες. Ερωτηματικό το μέλλον για την ομάδα.

Ανδρικό πόλο : Η εκτίμηση μιλούσε για 2ος-3ος και αιτιολογούσε το λόγο. Αποτυχημένη χρονιά 4ος, όπου σε πέρασε ο Εθνικός και η με μειωμένο μπάτζετ Βουλιαγμένη. 6 ήττες  (2 από Ολυμπιακό, 1 Εθνικό, 1 ΝΟΒ, 1 Παοκ, 1 Πανιώνιο) 2 ισοπαλίες με Υδραϊκό. 

Στα πλέϊ-οφ παίζουμε με Παοκ (περνάμε),Εθνικό (μάλλον περνάμε) και τελικό μάλλον με Ολυμπιακό όπου μάλλον χάνουμε. Στο κύπελλο γλυτώνοντας δύσκολες κληρώσεις αποκλείσαμε Υδραϊκό, αλλά στο τελικό χάσαμε πάλι. Η παρουσία στο τελικό δεν σημαίνει τίποτα, όπως είναι το κύπελλο. 

Στο πρωτάθλημα με αλλαγή για πρώτη φορά παίζει 1ος-3ος και έχω ερωτηματικά για τις 2 τελευταίες ήττες ( Παοκ & Πανιώνιο ). Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες (5-6 περίπου) σε μεγάλη ηλικία. Διαθέτει και 3 νέους καλούς, επομένως πολλά γίνονται και πολλά δεν γίνονται , ανάλογα με το τι προγραμματισμός θα υπάρξει. Πάντως έχει γίνει κουραστικό κάθε χρόνο να «κάνουμε μια νέα αρχή», η οποία όμως δεν καταλήγει πουθενά. Δεν θέλω να γίνω πιο καυστικός.

Θεωρώ ότι εξαιρουμένου του ανδρικού που δεν πήγαινε παραπάνω, η χρονιά είναι αποτυχημένη διότι δεν έγινε πουθενά υπέρβαση. Είναι πλέον ελάχιστα τα ερασιτεχνικά σωματεία και έχουν μειωθεί τόσο τα μπάτζετ, όπου συμμετοχή στη τετράδα κ.λ.π. χωρίς τίτλο πουθενά είναι αποτυχία. Τώρα αν θέλουμε να βγαίνουμε νικητές και πρωταθλητές στην εξέδρα είναι άλλο θέμα.

Σχολιάζοντας δε και λίγο τη συνέντευξη των μελών του Δ.Σ. του ερασιτέχνη θα αρνηθώ να σχολιάσω το θέμα Βοτανικού για προφανείς λόγους. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την καθυστέρηση του οικονομικού ελέγχου που παραδέχτηκε ο πρόεδρος (2 χρόνια πέρασαν) και δεν ολοκληρώθηκε και τώρα κοστίζουν οι ορκωτοί λογιστές και είναι απαγορευτικό. 

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την υπογραφή σύμβασης ΠΑΕ-ΑΟ, η οποία όμως δεν δημοσιοποιείται για να δει και ο κόσμος το οικονομικό αντικείμενο. Απλά δηλώνετα «ότι οικονομικά τα συζητάμε με την ΠΑΕ, δεν έχουμε πρόβλημα κ.λ.π.. Και ότι η ΠΑΕ κάνει ότι μπορεί και ότι έχει περάσει η κακιά εποχή της παλιάς ΠΑΕ και του παλιού ΑΟ».

Καμία κουβέντα για το οικονομικό αντικείμενο, για τα ποσοστά των εισιτηρίων .Τα υπόλοιπα της συνέντευξης σε αναλυτικότερο άρθρο.

Ο ερασιτέχνης


 
Top