Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, η αυλαία της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος έπεσε εχτές, με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, Ατρόμητο να αγωνίζονται για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω της διαδικασίας των play off και τους ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Εργοτέλη, Λεβαδειακό να υποβιβάζονται στην Football League.

Με δεδομένο πως στον φετινό τελικό κυπέλλου θα αγωνιστεί μια ομάδα που δεν είναι στην πρώτη πεντάδα (Ξάνθη), υπάρχει η περίπτωση η συμμετοχή στα play off να μην σημαίνει αυτομάτως και συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η βαθμολογία των play off:

Παναθηναϊκός 2
ΠΑΟΚ 2
Αστέρας Τρίπολης 1
Ατρόμητος 0

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια:

1. O πρώτος των play off θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
2. Ο δεύτερος των play off θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Europa League.
3. O τρίτος των play off θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
4. Ο τέταρτος των play off θα συμμετάσχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η μοναδική αλλαγή γίνεται εάν η Ξάνθη κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε οι Ακρίτες θα πάρουν το "καλό" εισιτήριο και θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, ο δεύτερος θα βγει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa, ο τρίτος στον δεύτερο προκριματικό και η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα play off δεν θα βγει Ευρώπη. Εάν η Ξάνθη δεν κατακτήσει το Κύπελλο, τότε η κατάσταση μένει ως έχει.

Αυτά για την κορυφή, αφού στην ουρά τα πράγματα δείχνουν να μην είναι τελεσίδικα. Βαθμολογικά ( όπως έγραψα και παραπάνω) μετά τους Νίκη Βόλου, ΟΦΗ υποβιβάστηκαν οι Εργοτέλης, Λεβαδειακός. 

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να βρούμε και τις δύο ομάδες ή τουλάχιστον εκείνη της Βοιωτίας και την επόμενη σεζόν στη Super League! 

Εκκρεμούν σοβαρές προσφυγές και πειθαρχικές διαδικασίες τόσο για την Κέρκυρα, όσο και για τη Βέροια, οι οποίες αν τιμωρηθούν, θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. 

Την Τετάρτη το θέμα (επικύρωση βαθμολογίας κανονικής διάρκειας Πρωταθλήματος) θα τεθεί στο ΔΣ της SL και υπάρχουν ερωτηματικά. 

Θα επικυρωθεί η βαθμολογία σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητή και την τετράδα των play off, ενώ για την ουρά θα υπάρξει αναμονή έως ότου τελεσιδικήσουν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες?

Και με τις διώξεις του Βαγγέλα ο οποίος έχει πάρει παράταση να απολογηθεί αρχές Ιούνη τι θα γίνει? Έχει προεξοφληθεί η ατιμωρησία του? Έχει προεξοφληθεί πως η ποινή θα αφορά τον ίδιο και όχι τον Ολυμπιακό? 

Τι θα συμβεί αν για παράδειγμα επικυρωθεί μεν η βαθμολογία αλλά κατά τα τέλη Ιουνίου έχουμε ποινές? Τελικώς ποιες ομάδες και με ποια θέση θα παίξουν στην Ευρώπη?

Πως θα προετοιμαστούν κατάλληλα και έγκαιρα οι ομάδες? Είναι δυνατόν να έχεις σχεδιάσει μεταγραφές και χρονική διάρκεια προετοιμασίας με βάση ένα εισιτήριο για το Europa League και στο τέλος των ανακρίσεων, να κληθείς να συμμετέχεις στο Champions League? 

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριοι, όλα είναι στον αέρα. Η αδυναμία της δικαιοσύνης να επιβληθεί, αρνούμενη δικονομικά τερτίπια (αναβολές και τα τοιαύτα) δυσκολεύει αφάνταστα το έργο των ομάδων.

Βέβαια μετά από όλα αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο δικαιοσύνης, ας τιμωρηθεί η εγκληματική οργάνωση...........και ας παίξουμε στο Champions League, έχοντας σχεδιάσει ομάδα, Europa League. 

Και αλήθεια.....αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός ποιος παίρνει τη θέση του στους ομίλους του Champions League? Ο πρώτος των play off ή ο δεύτερος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος που είναι ο Παναθηναϊκός? 

Αλέξανδρος 
Top