Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι,  είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων διοίκησης Αλαφούζου, που έχω την αίσθηση πως η ομάδα που σχεδιάζεται για την επόμενη σαιζόν, έχει στόχο την συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. 

Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις καλοκαιρινές  βαρύγδουπες εξαγγελίες του Γιάννη Αλαφούζου (για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους), με στόχο να πουλήσει κάνα διαρκείας, να διατηρήσει τις εγγραφές μελών στην Π.Σ. στα ίδια επίπεδα και να κάμψει τις αντιδράσεις του κόσμου...... 

...........οι περισσότεροι από εμάς καταλαβαίναμε πως "ταβάνι" της διοίκησης ήταν η συμμετοχή στο Europa League και η είσοδος στα play off του Πρωταθλήματος. Αν αυτό μπορούσε ή αν αυτό επιθυμούσε η διοίκηση, είναι μια άλλη συζήτηση..... πάντως οι ομάδες που δημιουργήθηκαν αντικειμενικά δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο. 

Τα αμέτρητα παπατζιλίκια στο θέμα του γηπέδου, η αναζήτηση ελεύθερων και δανεικών παικτών, η ενορχηστρωμένη προσπάθεια διοίκησης-δημοσιογράφων να μας πείσουν πως τελικώς με "πορδές βάφονται αυγά", δεν μπορούσαν να ξεγελάσουν κανέναν νοήμων φίλαθλο. 

Για αυτό και οι αντιδράσεις ήταν πολλές και μάλιστα από τον Αύγουστο.....όπως δεν είναι και τυχαίο, πως παρά την συμμετοχή σε προκριματικούς CL και την κατάκτηση του κυπέλλου, η ομάδα πούλησε λιγότερα διαρκείας.....ενώ και ο μ.ο. των εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της χρονιάς και παρότι μέχρι και την τιμωρία βρισκόμασταν μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, ήταν μικρότερος κατά 1.500 εισιτήρια περίπου. 

Φέτος λοιπόν φαίνεται πως η διοίκηση αποφάσισε να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια (τα οποία ευτυχώς δεν αποδίδουν σε Παναθηναϊκούς) και να προχωρήσει σε πραγματική ενίσχυση της ομάδας. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι αποτέλεσμα της παρουσίας των Φύσσα-Βόκολου στον Παναθηναϊκό, αν είναι επιλογή Αλαφούζου, αν είναι θέμα marketing για την Puma, αν έθεσε βέτο ο Μπεργκ προκειμένου να ανανεώσει, αν υπάρχει κάποιος μυστικός χρηματοδότης, αν, αν, αν........αυτό που έχει σημασία είναι πως επιτέλους η διοίκηση κάνει τα πάντα προκειμένου να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός από την αρχή των υποχρεώσεών του, ανταγωνιστικός!!! 

Η μεταγραφή των Λουντ-Καλτσά, η πρόθεση να αποκτηθούν οι Εσιέν-Αμπέϊντ, η αναζήτηση αξιόμαχων παικτών ώστε να καλυφθούν οι θέσεις του στόπερ και δεξιού οπισθοφύλακα, με προτρέπουν στο να δω τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να στηρίξω την όποια προσπάθεια, από την στιγμή που θα αποδειχθεί ειλικρινής.  

Είμαι από αυτούς που δεν ελπίζουν στην απονομή της δικαιοσύνης. Δεν περίμενα, δεν περιμένω και δεν θα περιμένω ΠΟΤΕ να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για όσα δεινά έχει προξενήσει στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα στο κυνήγι του τίτλου...... εξάλλου ακόμα και αν υποθέσουμε πως ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται, αν δεν φτιάξουμε αξιόμαχη ομάδα, ο τίτλος θα πάει σε κάποιον από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. 

Ανέκαθεν και ανεξαρτήτως διοίκησης, πρωταρχική μου απαίτηση ήταν να έχουμε αξιόμαχη ομάδα. Εννοείται πως χρειάζεται να υπάρχει από τη διοίκηση η θέληση και η δύναμη να πολεμήσει το παρασκήνιο...... αλλά όταν από τις επιλογές παικτών,προπονητή, χάνεις το πρωτάθλημα με 37 βαθμούς διαφορά, με τι μούτρα να μιλήσεις για παρασκήνιο, διαιτησία, κ.λ.π.?

Όταν φτιάχνεις ΟΜΑΔΑ και χάνεις το πρωτάθλημα στον πόντο ή με τα ανάποδα σφυρίγματα στον αγώνα με τον κύριο ανταγωνιστή σου ή πας στην Ευρώπη και διακρίνεσαι ή σε ψηφίζουν ως καλύτερη ομάδα όλοι οι ανταγωνιστές σου και ας μην έχεις πάρει πρωτάθλημα.....ΚΑΝΕΙΣ υγιής φίλαθλος της ομάδας....... δεν δυσανασχετεί, ΚΑΝΕΙΣ υγιής φίλαθλος της ομάδας.......δεν ντρέπεται. 

Καλωσορίζω λοιπόν την επιστροφή της διοίκησης στην πραγματικότητα, στην αλήθεια, στην ουσία......... στο χέρι της είναι να ενδυναμώσει την πρόθεση στήριξης που υπάρχει σε αυτούς που μέχρι φέτος, την είχαν δικαιολογημένα απέναντι.

ΥΓ. Με νέα δήλωσή του ο Σισέ δείχνει αποφασισμένος να "κρεμάσει" τα παπούτσια του........κρίμα δεν αφήνει τον Νίκο Πατέρα να αποδείξει τη γενναιοδωρία του. 

Αλέξανδρος 
Top