Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Και κάπου το απογευματάκι μαθαίνουμε πως ο Κοντονής πήγε μόνος του στην ΟΥΕΦΑ να μιλήσει, χωρίς την ΕΠΟ. Είχαμε μάθει νωρίτερα πως ένας πρώην διοικητικός του Ολυμπιακού κατηγορείται για φορτίο δύο τόνων ηρωίνης. Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει την επικαιρότητα για το SDNA.


Εμείς στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, ξέραμε πως στο ένα που πιάνουν, πενήντα περνάνε. Μπορεί ο συγκεκριμένος να ήταν ο άπειρος της υπόθεσης, τι να πω.

Διαιτητές απαγορεύεται να διαιτητεύσουν, άλλοι να φύγουν από τη χώρα, η Ομοσπονδία έχει αρκετούς κατηγορούμενους, η πίεση έρχεται από παντού. Ως πότε θα έπαιζαν με τις ψυχές μας;

Η πίεση τους δημιουργεί θέμα και στους υπολογισμούς, Πέφτει ο Γιάνναρος, κάτι πρέπει να γίνει. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα κανένας δεν ξέρει.

Το σύστημα ήταν αρκετά πολύπλοκο για να κρατηθεί πολύ καιρό. Κάπου θα έμπαζε. Στη μία υπόθεση την πλήρωσε ο Δήμαρχος αλλά δεν θέλει να το δεχτεί. Έκανε και τούφα, έπεσε βαρύς ο πέλεκυς.

Είδε τον άλλον όσο ήταν στη τούφα να διαπρέπει, να γίνεται βασιλιάς, να μην γυρίζει να τον κοιτάξει. Τώρα κελαηδά. Ήρθε η ώρα της εκδίκησης.

Καταθέσεις αλλάζουν στο 100%, άνθρωποι ξεγυμνώνονται στον βωμό των δημοσίως σχέσεων. Φοβούνται ή παίζουν παιχνιδάκια καμία σημασία δεν έχει. Απλά ξεφτιλίζονται για ακόμη μία φορά. Ο συγκεκριμένος είναι ανάξιος αναφοράς. Για μένα πέθανε στην υπόθεση Γρηγορόπουλου.

Οι αναφορές μου σε όλα αυτά έχουν μειωθεί δραματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα γιατί απλούστατα το διασκεδάζω. Είναι σαν να έχω πρωτοανακαλύψει τις τσόντες κλέβοντας καλά κρυμμένο υλικό από τους γονείς μου και φωνάζω τη παρέα μου να ανακαλύψουμε την Ιθάκη μας.

Χαλάλι όλες οι φορές που ανέβασα πίεση στους 500 σφυγμούς, χαλάλι για όλες τις φορές που κάποιος μου έλεγε στα μούτρα πόσο μαλάκας είμαι και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Χαλάλι τις ώρες που πέρασα διαβάζονται το κατηγορητήριο σε μηνύσεις και αγωγές που μου έκαναν αυτά τα ανθρωπάκια. Πολλά από αυτά δεν μπορούν να ξέρουν πόσο ταξιδεύει το μυαλό μου για την ώρα της εκδίκησης. Σε νόμιμα πλαίσια πάντα.

Το θέμα για εμένα είναι προσωπικό, είναι οπαδικό, είναι επαγγελματικό, είναι κοινωνικό. Έπαιξαν με τη ζωή μας, την υγεία μας, τον εγωισμό μας. Απαξίωσαν ότι μας αρέσει. Τώρα όμως έρχεται ένα τέλος εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Και γελάω με τα όντα που έβαλαν πλάτη, που κινδυνολόγησαν για το περιβόητο Grexit, που στον βωμό της αβάντας εξέθεσαν τον εαυτό τους όσο δεν πάει άλλο. Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα, κάποτε φίλοι.

Άντε να τελειώνουμε με αυτές τις πατσαβούρες γιατί πολλά μας τα είπαν. Να δούμε λίγο ποδόσφαιρο, να κερδίσει ο καλύτερος.

Μετά απ όλα αυτά, δεν νομίζω να θέλει να γίνει κανένας χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Να υποστεί αυτόν τον εξευτελισμό στα μάτια της κοινής γνώμης.

Και η Πολιτεία δια του Σταύρου Κοντονή, απέδειξε πως μπορεί να μην ξέρει να κυβερνάει ακόμη, αλλά διάθεση έχει και μάλιστα έντονη. Ο Ζακυνθινός εξευτέλισε τους προκατόχους του, απέδειξε πως λειτουργεί για το κοινό καλό. Για την κυβέρνηση, για την πατρίδα και την ισονομία.

Όπως βέβαια και οι ήρωες εισαγγελείς που σήμερα δεν έχουν έδρα.

Ο Κοντονής γνωρίζει καλά πως ένα σοβαρό προϊόν μπορεί να αποφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ περισσότερα στο κράτος κάθε χρόνο. Ο άνθρωπος απλά προτίμησε να εισπράξει η Ελλάδα και όχι τα λαμόγια.

Κάτι που οι προηγούμενοι όχι δεν είχαν σκεφτεί, αλλά προφανώς και δεν τους ενδιέφερε. 
Top