Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, η ώρα της κρίσης για τις αγωνιστικές δυνατότητες του φετινού Παναθηναϊκού, έφτασε. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί πως άλλον Παναθηναϊκό θα ζήσουμε μέσα στη χρονιά αν σήμερα προκριθούμε και άλλον αν αποκλειστούμε. 

Σήμερα στο Βέλγιο δεν διακυβεύεται απλά η πρόκριση της ομάδας στα play off του Champions League, αλλά η οικονομική επιβίωσή της, που εν πολλοίς θα κρίνει και την αγωνιστική ταυτότητά της για την υπόλοιπη χρονιά. Άλλη ομάδα θα δούμε με την προίκα των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που αποφέρει η πρόκριση και άλλη ομάδα χωρίς αυτά, σε μια χρονιά που έχει επιχειρηθεί αύξηση στο budget κατά 30-40%. 

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα στην αποτυχία. Ένας αποκλεισμός σήμερα δεν θα ματώσει μόνο το γόητρό μας, αλλά και τα οικονομικά μας. Ο Παναθηναϊκός μας χωρίς αυτά τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, θα κινδυνέψει να βγάλει τη χρονιά και θα είναι αναγκασμένος να προβεί σε πώληση παικτών υπό οικονομική πίεση. Κάτι που θα σημάνει αυτόματα την αγωνιστική αποδυνάμωσή μας, σε μία περίοδο που οι ανταγωνιστές μας στην Super League, ενισχύονται με παίκτες πρώτης γραμμής. 

Ανεξάρτητα λοιπόν από την απουσία βασικών παικτών (Εσσιέν, Σάντσεθ, Στιλ, Νάνο), ο Γιάννης Αναστασίου είναι σήμερα υποχρεωμένος να επιστρέψει από το Βέλγιο έχοντας στις αποσκευές του την πρόκριση και τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιτρέψει στην διοίκηση να συνεχίσει τον προγραμματισμό της, με στόχο την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που συμβεί το απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, λυπάμαι που το λέω, ξεχάστε και το Πρωτάθλημα!!! 

Κύριοι, ως φίλαθλος του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού, λυπάμαι που έχω αναλωθεί μέχρι τώρα στο κείμενό μου, αποκλειστικά στα οικονομικά οφέλη μιας πιθανής πρόκρισης, αλλά έτσι τα έφερε η ζωή ή έτσι μάλλον τα έφεραν αυτοί που μισούσαν τα "λογιστικά βιβλία"........... να γίνει πλέον η ευημερία των λογιστικών βιβλίων, επιτακτική ανάγκη.

Από αυτό το παιχνίδι, από αυτή την πρόκριση, εξαρτάται το μέλλον του Συλλόγου......... με πρόκριση θα μπορούμε να το ατενίζουμε με αισιοδοξία, με αποκλεισμό θα συμβιβαστούμε και θα αποδεχτούμε την λιτότητα, που θα συνεχίζει να μας στερεί τίτλους και διακρίσεις. 

Θεωρώ πως τόσο η διοίκηση, όσο και ο προπονητής, έχουν αντιληφθεί τη σημασία του σημερινού αγώνα. Έχουν μεταφέρει το "μήνυμα" στους ποδοσφαιριστές και σήμερα θα δούμε 11-14 κομάντος που θα μασάνε σίδερα. Ανεξαρτήτως του ταλέντου που διαθέτει ο καθένας από αυτούς, επιβάλλεται να δώσουν το 100% της ψυχής τους, προκειμένου να είναι αυτοί που στο τέλος του αγώνα, θα αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι, έχοντας πάει νωρίτερα στο σημείο εκείνο του γηπέδου, που 1.000 Παναθηναϊκοί θα τους περιμένουν να κάνουν το κλασικό "ΟΛΕ"!!! 

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 42χρονος προπονητής αναμένεται να παρατάξει τους «πράσινους» με σύστημα 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοτσόλης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βέμερ, Ταυλαρίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Πράνιτς. 

Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Ζέκα, Κουτρουμπής και Λαγός. Πιο δημιουργικό ρόλο θα έχουν ο Νίνης και ο Καρέλης, ενώ ο Μπεργκ θα είναι ο μοναδικός προωθημένος. 

Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος, Δώνης, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Λουντ και Καλτσάς. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Σάντσεθ και οι ανέτοιμοι Εσιέν και Τελάντερ, αλλά και ο Νάνο. 

Σήμερα είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά που θα αγωνιστούν, τους στέλνουμε την θετική ενέργειά μας, χωρίς καν να σχολιάσουμε την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γιάννης Αναστασίου. Ελπίζουμε και πιστεύουμε στην πρόκριση, που θα σηματοδοτήσει τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τον Παναθηναϊκό μας. 

Προκρινόμαστε και για τη συνέχεια θέλουμε Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. 


Αλέξανδρος


 
Top