Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, με την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν κληρώθηκε για την φάση των play off του Europa League ο Παναθηναϊκός μας και αν περιμένετε να γράψω εύκολη κλήρωση ή προκρινόμαστε σίγουρα, είστε γελασμένοι. 

Η Καμπάλα ήταν τρίτη πέρσι στο Αζερμπαϊτζάν και ήδη πέρασε τρεις γύρους στο Europa League αποκλείοντας κατά σειρά Ντιναμό Τιφλίδας (2-0, 1-2), Τσουκαρίτσκι (2-0, 0-1) και Απόλλωνα Λεμεσού, νικώντας τον χθες με 1-0 μετά το 1-1 στην Κύπρο. Ακόμη δεν έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το κόκκινο και το μαύρο και έδρα της το «Καμπάλα Σίτι Στάντιουμ», χωρητικότητας μόλις 8.000 θεατών, ωστόσο στην Ευρώπη παίζει στην «Μπακσέλ Αρένα» του Μπακού (15.000 θεατών). Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρόμαν Χρίχορτσουκ, που υπήρξε διεθνής με την Ουκρανία.  

Στις 20 Αυγούστου ο πρώτος αγώνας στη Λεωφόρο και στις 27 του ίδιου μήνα ο επαναληπτικός.

Όπως σας έγραψα και στον πρόλογο δεν πρόκειται να κάνω καμιά πρόβλεψη.......άλλωστε κουράστηκα να αποτυγχάνω (όπως είπε και ο Ζέκα). Απλά εύχομαι να μην κάνουμε άλλο ένα χωριό διάσημο. μέσω ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού. *****Η Καμπάλα είναι μια μορφή του εβραϊκού μυστικισμού. Τα κείμενα της συλλέχθηκαν μεταξύ 5ου και 13ου αιώνα στην Ισπανία σαν ιδιαίτερη εσωτερική διδασκαλία, και στη συνέχεια, με την εκτόπιση των Ιουδαίων από εκεί (1392), διαδόθηκε σε μεγάλα τμήματα του ιουδαϊκού κόσμου και την Μέση Ανατολή.


Πνευματικός πατέρας της Καμπάλα είναι ο Ραβίνος Σιμόν Γιοχαϊ που κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.Χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ (Βίβλος Λαμπρότητας).

Πριν από περίπου δύο δεκαετίες, το 1984, εμφανίστηκε στο Λος Αντζελες ένας 65χρονος ραβίνος, ο Φίλιπ Μπεργκ. Ο λόγος του ήταν γοητευτικός και πολλοί σταρ του Χόλιγουντ έσπευσαν να γραφτούν στο Kabbalah Centre, το θρησκευτικό κέντρο που είχε ιδρύσει.

Το εβραϊκό μυστικιστικό κείμενο του 13ου αιώνα, που αποτελεί το «ευαγγέλιό» της, πωλείται από το κέντρο του Μπεργκ στο Λος Αντζελες πάνω από 500 δολάρια. Όμως πολλοί είναι εκείνοι οι Εβραίοι που κρατούν αποστάσεις από τον αποκρυφισμό της, που στην Ευρώπη υπήρξε η βάση της Θεοσοφίας, του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού.

Αλέξανδρος

 
Top