Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Το σημερινό άρθρο, μας βρίσκει στη νέα θητεία της διοίκησης Μιχαλαριά και τρίτη (3η) συνεχόμενη χρονιά, όπου η νέα-παλιά διοίκηση οφείλει να παρουσιάσει καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα στα τέσσερα (4) ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη. Θα καταβληθεί προσπάθεια να παρουσιασθεί μια απεικόνιση των ρόστερ και θα διακινδυνευθούν προβλέψεις για την πορεία των παραπάνω τμημάτων.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περνάει μεγάλη κρίση και φυσικά επηρεάζει και το δικό μας σωματείο. Πολλές ομάδες δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στα πρωταθλήματα, άλλες αποχωρούν πριν ή κατά την διάρκεια των πρωταθλημάτων, η πλειοψηφία των ξένων αθλητών-τριών φεύγει στη μέση της σαιζόν, αφού έχουν εξασφαλισθεί οι στόχοι που θέτει ο κάθε σύλλογος. 

Πολλά κολυμβητήρια δεν λειτουργούν και μέσα σε αυτό το χάλι, κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τα ΤΑΑ σε ανώνυμες εταιρείες και κάποιοι άλλοι στο τελείως υποβαθμισμένο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ, μετά την μείωση των ομάδων αποφάσισαν να υπάρχει και δεύτερη ξένη. 

Και όλα αυτά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου τα χρήματα δίνονται με το σταγονόμετρο, οι εκδικάσεις στα δικαστήρια αυξάνονται και όλο και λιγότεροι χορηγοί και με μικρότερα ποσά εμφανίζονται.

Εμείς με τα δεδομένα που εμφανίζει η διοίκηση του ερασιτέχνη και με τις βοήθειες Αλαφούζου, Γιαννακόπουλου, Πολέμη, Ρισβά, Μακρόπουλου, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε ποσά, συνεχίζουμε στην πεπατημένη. Καμία αναφορά δεν γίνεται στον διαχειριστικό έλεγχο που είχε υποσχεθεί ( !!!!! ) η διοίκηση ότι θα ολοκλήρωνε τον Σεπτέμβριο του 2013 ( !!!!! ).

Καταβάλλονται προσπάθειες για την μείωση του ελλείμματος και οι στοχεύσεις για πρωταθλητισμό πηγαίνουν στα επόμενα χρόνια. Παρακάτω η ανάλυση των αγωνιστικών ομαδικών αθλημάτων:

Ανδρικό βόλεϊ:

Από την περυσινή ομάδα έφυγαν οι Κουκ, Χόϊ, Πρωτοψάλτης, Στιβαχτής, Λουκάς, Αριστόπουλος, Ψάρρης, Δημητριάδης, Αδαμόπουλος. Ήρθαν: Γκιμαράες (ακαίος), Φερέϊρα (διαγώνιος), Σιμεόνοφ (ακραίος), Κανέλλος (κεντρικός), Μαρούλης (πάσα). Ρούσης (πάσα), Σούρδι (ακραίος), Ρεζκ και Αγγελής.

Παρέμεινε ο προπονητής Ανδρεόπουλος, όπως και η τριμελής επιτροπή ΤΑΑ (Λαδουκάκης, Σπύρου, Κάσσαρης).

Ο ΟΣΦΠ άλλαξε όλη την ομάδα εκτός Κοκκινάκη και με τέσσερις (4) ξένους φαντάζει φαβορί μαζί με τον ΠΑΟΚ, που έχασε Καλμαζίδη, Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς, αλλά κράτησε τον υπόλοιπο κορμό και πήρε τέσσερις (4) ξένους. Η τετράδα θα συμπληρώνεται με εμάς και πολλοί θα παλέψουν για την 4η θέση – Φοίνικας μαζί με Ορεστιάδα, Εθνικό, Κηφισιά.

Γυναικείο βόλεϊ:

Έμεινε  ο βασικός κορμός. Έφυγαν: Πατσέκο, Βίλκου, Μεταξά, Χρήστου, Βαμβακούση, Τσατσούρη. Ήρθαν: Κουτουξίδου (πάσα), Νομικού (ακραία;διαγώνια;), Κωνσταντινίδου (κεντρική), Αγγελοπούλου, Καστανού και Αργυρίου.

Παρέμεινε ο προπονητής Ρούσσης -κατά την άποψή μας έχει κάνει τον κύκλο του. Κατά την άποψή μας η ομάδα δεν έλυσε το πρόβλημα της υποδοχής, αν και όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο.

Ο ΟΣΦΠ άλλαξε προπονητή και τις τρεις (3) ξένες του, παραμένει φαβορί, αν και με αυτές τις αλλαγές δεν μπορείς να προδικάσεις τι θα γίνει. Δυνάμωσε η ΑΕΚ, όπως και η  Νάξος και η Σαντορίνη. Τα  πράγματα είναι δυσκολότερα από πέρυσι. Έφοροι παραμένουν οι ίδιοι (εμφανής και αφανής).

Γυναικείο μπάσκετ:

Έφυγαν: Έϊβερι, Γλυνιαδάκη, Όλιβερ. Ήρθαν: Ντέλβα, Αλμπανέζ,Λύμουρα, Πατεράκη, Παντέλη και επανήλθε η Δίελα. Σαφώς το ρόστερ είναι καλύτερο και βαθύτερο από πέρυσι. Αντίπαλος το Ελληνικό-ΟΣΦΠ που κράτησε την ίδια ομάδα συν Χατζηνικολάου και Κριστόφερσον. Δυάδα με 3ο Πρωτέα – ΠΑΟΚ.

Προπονητής παρέμεινε ο Πρέκας. Έφορος τελικά είναι ο αδελφός του προέδρου ή ο υπεύθυνος των χαμένων δελτίων στο Ρύσιο και ο τιμωρημένος για τις «ομορφιές» στον περυσινό 3ο τελικό  ;

Πόλο:

Έφυγαν: Χαραλαμπόπουλος, Παπαδόγκωνας (μεγάλη απώλεια), Κόχειλας, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος, Κομάντινα, μάλλον σταματάει ο Αφρουδάκης. Ήρθαν: Καπετανάκης, Γαβαλάς, Βιτέλας, ενώ υπάρχει σκέψη για δύο (2) ξένους. Το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και υπάρχουν σημαντικά κενά.

Υπήρξε αλλαγή προπονητή-έφυγε ο Λούδης και ήρθε ο Λοράντος. Στα ίδια επίπεδα ο ΝΟΒ και ο ΠΑΟΚ. Αν και δεν είναι οριστικό το ρόστερ, οι διαφορές μάλλον είναι προς το χειρότερο σχετικά με πέρυσι. 

Δυστυχώς είναι ένα τμήμα για το οποίο έχει εκφραστεί πολλές φορές η άποψη ότι στερείται κεντρικού σχεδιασμού. Χάθηκε ο Παπαδόγκωνας, ο μόνος διεθνής που μπορούσε να χτιστεί πάνω του η ομάδα. Ακολουθείται ο σχεδιασμός, ο κακός σχεδιασμός από την εποχή Πλυτά.

Αυτή είναι η εικόνα σε γενικές γραμμές με τα υπάρχοντα ρόστερ και με αυτές τις προβλέψεις, οι οποίες μπορούν να ανατραπούν, ανάλογα με πιθανές αλλαγές ή προσθαφαιρέσεις ξένων κατά τη διάρκεια της σαιζόν και σε συνδυασμό με τραυματισμούς και άλλους αστάθμητους παράγοντες (διαιτησία, οικονομικά προβλήματα).

Ελπίζουμε ότι το όνομα, το κύρος, η ιστορία και η δυναμική του συλλόγου θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από τα μέχρι τώρα που σίγουρα είναι κατώτερα των προσδοκιών και των απαιτήσεων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Υ.Γ.1 Πέρασα δύο (2) χρόνια και ο διαχειριστικός έλεγχος δεν προχώρησε. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ γιατί οι λογιστές ασχολούνται μάλλον με το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο σκούπα- εξπρές.

Υ.Γ.2 Μάλλον πρέπει να προσληφθεί ιδιωτικός αστυνομικός για να βρει τον «κλέφτη» των ακαδημιών του υγρού στίβου που είχε καταγγείλει η  «Θ.13» τον Μάϊο 2013. Να υποθέσουμε ότι βρέθηκε και δεν ανακοινώνεται ή ότι η «Θ.13» δεν πιέζει την διοίκηση με την οποία έχει πολύ καλές σχέσεις;

Υ.Γ.3 Με την επισήμανση -ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΧΗ- για τον αθλητή του μπέϊζμπολ για το γνωστό θέμα των ναρκωτικών, αυτό το γεγονός προκαλεί τεράστιο ΔΙΑΣΥΡΜΟ για τον σύλλογο. Πολύ ΧΑΛΑΡΗ η ανακοίνωση του ερασιτέχνη για το θέμα. Κόλαφος για το τμήμα που η διοίκηση το έχει στην κορυφή της πυραμίδας των τμημάτων.

Δυστυχώς όσο και να θέλει η «ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ», ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ μεγαλούργησε γιατί είχε άλλα ΠΡΟΤΥΠΑ και ΚΡΙΤΗΡΙΑ.


Ο  Ερασιτέχνης

 
Top