Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, στα 10 εκατομμύρια ευρώ το ύψος της ΑΜΚ που προκήρυξε η ΠΑΕ και οι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν, πως θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Γιάννη Αλαφούζο...... 

Μάλιστα έκαναν και ειδικό αφιέρωμα στα χρήματα που ΘΑ έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος στα ταμεία της ΠΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια, ανεβάζοντας το ποσό στα 19 εκατομμύρια ευρώ. Ουαααουυυ που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης!!!  

Είναι σαν να ξεκινήσω σήμερα να κάνω ένα αφιέρωμα στον Εσιέν και να αναφέρω πως έχει κατακτήσει τους Χ τίτλους με τις Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ και Παναθηναϊκό.... υπονοώντας πως αυτόν με τον Παναθηναϊκό ΘΑ τον κατακτήσει φέτος. Μιλάμε για αστειότητες!!! 

Προσωπικά ότι και να γράφουν οι δημοσιογράφοι ή ο ίδιος ο Αλαφούζος, αμφισβητώ τόσο πως θα βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ στην τρέχουσα ΑΜΚ, όσο και πως έχει βάλει ήδη 9 εκατομμύρια ευρώ. 

Δεν μου βγαίνουν τα νούμερα φίλοι μου και με δεδομένο πως δεν υπάρχει μια υποτυπώδης αντιπολίτευση στην ΠΑΕ, να ελέγξει αν μπήκαν ή δεν μπήκαν αυτά τα χρήματα, έχω τις αντιρρήσεις μου και είναι προφανείς οι λόγοι. 

1) Ο ίδιος ο Αλαφούζος δήλωνε σε κάθε ευκαιρία πως δεν δύναται να εισφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ μεγάλα ποσά, για αυτό άλλωστε ανακήρυξε σε σύμμαχό του, τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Γνωρίζουμε επίσης όλοι τα οικονομικά προβλήματα που έχουν στο σύνολό τους τα ΜΜΕ, όπως και την αδυναμία του Τραπεζικού συστήματος στην χορήγηση δανείων.

2) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει 19 εκατομμύρια ευρώ για τον Παναθηναϊκό, θα το έκανε το 2012 (καλύτερες οι οικονομικές συνθήκες για τον ίδιο και τη Χώρα), τότε που το σύνολο των μετόχων ομολογούσε, πως με 15 εκατομμύρια ευρώ η ομάδα δεν θα κινδύνευε από τα χρέη. 

3) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει έστω και 5 εκατομμύρια ευρώ, θα το έκανε το 2013 και η ομάδα δεν θα έμενε εκτός Ευρώπης λόγω ελλιπούς φακέλου, στοιχίζοντας στον Σύλλογο αξιοπρέπεια και έσοδα από την συμμετοχή στην Ευρώπη.

4) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει έστω και 5 εκατομμύρια ευρώ το 2013 και 2014, δεν θα ξεπουλούσε τους Καρνέζη, Μαυρία, Καπίνο, Φιγκερόα, δεν θα έχανε τον Αμπέϊντ, δεν θα αποκτούσε δανεικούς και ελεύθερους τους Μπούϊ, Μπερίσα, Μπούρμπο, αλλά θα διεκδικούσε την πρόκριση απέναντι στην Σταντάρ και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα άρα και έσοδα, στους ομίλους του Europa League. 

5) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει έστω και 2 εκατομμύρια ευρώ το 2014, δεν θα έφτανε στο σημείο να παρακαλάει την κόκκινη ΕΠΟ για προεξόφληση εσόδων, προκειμένου να διασφαλίσει την μετακίνηση και διαμονή στην Πορτογαλία. 

6) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει 19 εκατομμύρια ευρώ, μια χαρά θα ξεκίναγε το project της Διπλής Ανάπλασης προσβλέποντας σε υπέρογκα κέρδη ή έστω θα τελείωνε τα έργα επέκτασης και καλλωπισμού της Λεωφόρου, χωρίς να ζητιανεύει στην Περιφέρεια. 

7) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει 19 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα πήγαινε στην NOVA και στον ΟΠΑΠ σαν τον φτωχό συγγενή της Super League, να ζητάει τα χρήματα της χορηγίας των επόμενων ετών. 

8) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να ΒΑΛΕΙ πραγματικά λεφτά και όχι επικοινωνιακά, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε 4 χρόνια μνημόνιο και budget 5 εκατομμυρίων ευρώ, που όσα θαύματα μαζεμένα και αν γίνουν, είναι αποτρεπτικό για αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη και κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Λένε ελαφρά την καρδία, πως έχει βάλει 9 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα από την τσέπη του και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας αναλύσει που πήγαν. Για καθίστε βρε μάγκες γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος. 

Ομολογεί πως παρέλαβε 28,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη και έχει καταφέρει να τα μειώσει σε 14......δηλαδή ο Παναθηναϊκός με 5 εκατομμύρια budget επί τρία χρόνια (εκτός του φετινού), με απολύσεις διοικητικού προσωπικού, με λιγότερα λειτουργικά έξοδα σε προπονητικό κέντρο, χωρίς το βραχνά του ενοικίου στο ΟΑΚΑ, με 300-400.000 ευρώ για την χρήση της Λεωφόρου, κατάφερε να εξοικονομήσει από τα έσοδα του σε τρία χρόνια, μόλις 5,5 εκατομμύρια ευρώ???

Και που στο διάολο πήγαν τα χρήματα από τις πωλήσεις παικτών, από τηλεοπτικά, από χορηγίες, από διαρκείας, από UEFA, αν έχει βάλει ήδη ο Αλαφούζος 9 εκατομμύρια ευρώ? Στα χρέη πήγαν κύριοι, γιατί πολύ απλά δεν έχει βάλει αυτά τα χρήματα. 

Ο κύριος αυτός ετοιμάζεται το καλοκαίρι για την μεγάλη "απόδραση" και εξασφαλίζει με επικοινωνιακό τρόπο την προίκα που θα ζητήσει για τις "υπηρεσίες" του......από τον επόμενο ή τους επόμενους. 

Δημοσιοποιώντας (με τη βοήθεια των αντικειμενικών δημοσιογράφων) πως έχει βάλει 19 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του, ανεβάζει τον πήχη των χρημάτων που θα ζητήσει (πάνω από το τραπέζι αν οι μετοχές ανήκουν στην offshore, κάτω από το τραπέζι αν οι μετοχές ανήκουν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία) από όποιον ενδιαφερθεί για την ΠΑΕ. 

Γνωστοποιεί σε τυχόν ενδιαφερόμενους, πως η συζήτηση παραχώρησης των μετοχών, ξεκινάει τουλάχιστον από τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η δική μου άποψη και την δικαιολογούν απόλυτα τα έσοδα του Παναθηναϊκού. 

Μόνο από την NOVA και τον ΟΠΑΠ, ο Παναθηναϊκός έχει εισπράξει αυτά τα τέσσερα χρόνια κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ..... όσο είναι συνολικά το budget των ομάδων που παρουσίασε ο Αλαφούζος. 

Άντε να υποθέσουμε πως τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσαν τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, στο σύνολό τους κατέληξαν στα λειτουργικά έξοδα (Απήλιον, μετακινήσεις, διαμονές, μισθοί επισήμων και ανεπισήμων υπαλλήλων). Άντε να υποθέσουμε επίσης, πως από τα έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας καλύφθηκε η χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου και το 10% στον Ερασιτέχνη. 

Τα έσοδα από λοιπούς χορηγούς (molto κ.λ.π.), από την UEFA, από τις πωλήσεις παικτών, από τα εισιτήρια (και αυτά με το καπέλο), είναι μόλις 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε 4 αγωνιστικές σαιζόν? Μόνο από τις πωλήσεις των Μαυρία, Καρνέζη, Φιγκερόα, Καπίνο και τις αποζημιώσεις τροφείων από τους Φουρλάνο, Δώνη, φτάνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο από την UEFA έχουμε εισπράξει παρά τις εξευτελιστικές παρουσίες στις 3 συμμετοχές μας (δύο φορές σε ομίλους Europa League και η φετινή), κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, 

Από που προκύπτει πως έχει βάλει 9 εκατομμύρια από την τσέπη του? Στα όνειρα τα δικά του και των χειροκροτητών του? Και στα δικά μου όνειρα, εγώ έχω βάλει 20 και βοήθησα να κατακτήσουμε το Champions League!!!

Για να μην μακρηγορούμε, ας παρουσιάσει η ΠΑΕ και ο κύριος Αλαφούζος μια λεπτομερή κατάσταση εσόδων-εξόδων και αν προκύψει με στοιχεία πως έχει βάλει 9 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του, εγώ όχι μόνο θα ζητήσω συγνώμη που τον αμφισβήτησα, αλλά θα γίνω Μουτζαχεντίν του......... χειρότερος και από αυτούς που κοροϊδεύω.

ΥΓ. Προσθέτω και κάτι ακόμα μιας και όταν έγραφα το κείμενο δεν είχε "σκάσει".....

9) Αν είχε την θέληση και την δυνατότητα να διαθέσει χρήματα για τον Παναθηναϊκό, θα έβρισκε 100.000 ευρώ να δώσει παραπάνω στον Σίντεφελντ να μείνει στην ομάδα, σε μία περίοδο που είχε "δέσει" με τον Ταυλαρίδη και δεν θα οργάνωνε ολόκληρη συνωμοσία με τους πράσινους ρεπόρτερ να γράφουν για οικογενειακά προβλήματα που αναγκάζουν τον Σίφο να επιστρέψει στην Κροατία!!!

Και αν τολμήσει κάποιος να πει πως ο Σίφο λέει ψέματα, μην χρησιμοποιήσει ως την απόλυτη αλήθεια όσα είπε για τους διαιτητές και την παράγκα. Ή είναι ψεύτης ή δεν είναι!!!

Αλέξανδρος


 
Top