Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις όσον αφορά τη λειτουργία της Λέσχης, επανέρχομαι να συζητήσουμε τα του Παναθηναϊκού μας, ο οποίος την Κυριακή δίνει έναν δύσκολο αγώνα εκτός έδρας με τον Πανιώνιο και επιβάλλεται να φύγει νικητής. 

Μετά το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από μία ομάδα επιπέδου Γκαμπάλα, ο Παναθηναϊκός μας πρέπει να αποδείξει, πως θέλει και μπορεί το Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε με δύο νίκες και αντικειμενικά μπορεί να φτάσει το 7 στα 7 έχοντας να αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Πανιώνιο (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), Πλατανιά (εντός), Ξάνθη (εκτός), Γιάννενα (εντός), πριν ανηφορίσει στην Τούμπα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ του Europa League και του Μπερμπάτοφ.

Οι μέχρις σήμερα εμφανίσεις της ομάδας μας, δεν πείθουν την πλειοψηφία των φιλάθλων πως μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα, αλλά.......... αν συνυπολογίσουμε κάποιες παραμέτρους, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει μετά βεβαιότητος. Αυτές είναι:

1) Η ενσωμάτωση των φετινών μεταγραφών, που είτε δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα (Εσιέν, Τελάντερ), είτε δεν έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα (Λουντ, Σάντσεθ, Βέμερ, Καλτσάς, Αμπέϊν) και

2) Το γεγονός πως "απαλλαγμένος" από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καλείται να δώσει λιγότερους σημαντικούς αγώνες, από τους άμεσα ανταγωνιστές του Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ δεν θα είναι και αναγκασμένος να παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. 

Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να αντιπαρέλθει και συγκεκριμένες δυσκολίες όπως:

1) Το οικονομικό Βατερλό λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

2) Το γεγονός πως η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε και δεν θα απολαμβάνει την πρότερη στήριξη ακόμα και μετά από ήττες

3) Τα πιο "γεμάτα" ρόστερ των αντιπάλων του και παράλληλα την δυνατότητά τους να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις τον Γενάρη (σε αντίθεση με εμάς λόγω του 1) και

4) Τον κακό προγραμματισμό του προπονητή, που επί τρία χρόνια φροντίζει να φτάνει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές, που ίσως μας στοιχίσουν κάποια στραβοπατήματα-βαθμούς.

Η δική μου άποψη έχει καταγραφεί..... θεωρώ την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, από δύσκολη ως ακατόρθωτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να ελπίζω και να στηρίζω την προσπάθεια με την ευχή να με διαψεύσουν τόσο η διοίκηση και να αντεπεξέλθει στα οικονομικά, όσο και οι προπονητής-παίκτες και να αντεπεξέλθουν στα αγωνιστικά. 

Κανείς αγώνας δεν είναι χαμένος, πριν καν ξεκινήσεις να τον δώσεις....... και ειδικά στο ποδόσφαιρο, έχουμε δει πολλές φορές να δικαιώνονται τα outsider. Το ζητούμενο είναι, να επιθυμείς να δικαιωθείς...... και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό μας, μετά από μία σειρά πράξεων και γεγονότων, κάποιοι αμφιβάλλουμε πως αυτοί που λύνουν και δένουν, επιθυμούν ξεκάθαρα την οικονομική και αγωνιστική πρόοδο του Συλλόγου, που πιθανότατα ανατρέπει τον σχεδιασμό τους......... για έναν μικρό και πλήρως ελεγχόμενο Παναθηναϊκό. 

Ο δρόμος της μετατροπής από Outsider σε Φαβορί....είναι κακοτράχαλος. Αν επιτευχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες, θα πρόκειται για ένα θαύμα που θα μνημονεύετε για αιώνες και εννοείται θα πιστωθεί σε αυτούς που σχεδίασαν την ομάδα !! 

Όπως και να έχει η φετινή αγωνιστική περίοδος, θα κρίνει πολλά και πολλούς. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο έκτος χρόνος χωρίς Πρωτάθλημα και πιθανότατα μια πέμπτη χρονιά μνημονίου, δεν αντέχονται από τον κόσμο, που πανηγυρίζει αποκλειστικά αγωνιστικές διακρίσεις και όχι οικονομικά επιτεύγματα ή προσλήψεις ημετέρων στην ΠΑΕ. 

ΥΓ. Αν ισχύει η απόλυση Γκαραγκάνη, δεν είναι δείγμα κακίας από πλευράς Αλαφούζου, αλλά επιχειρηματικής ανοησίας (με όλο τον σεβασμό από κάποιον που δεν κατάφερε επιχειρηματικά στη ζωή του όσα αυτός, αλλά δεν βρήκε και τίποτα έτοιμο όπως αυτός) . Δεν κατάλαβα ποτέ την επιχειρηματική του λογική να αποκλείει "πελάτες", επειδή έχουν αντίθετη άποψη από τη δική του. 

Εξάλλου αυτή την ανοησία την έχει επιδείξει τόσο στο ΣΚΑΙ, όσο και στον Παναθηναϊκό.....του αρέσει να απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα target group που επικροτεί τις απόψεις του. Αν τελικώς δεν είναι επιχειρηματική ανοησία, είναι σίγουρα ανασφάλεια......με αποτέλεσμα να "μικραίνει" τις επιχειρήσεις του..........και στην τελική ζαμαν φου, για τον Sport Fm και τον ΣΚΑΙ, αλλά τον Παναθηναϊκό δεν έχει δικαίωμα να τον κάνει ομάδα των 5.000 χειροκροτητών του !!! 

Αλέξανδρος
 
Top