Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, εβδομάδα Champions League αυτή που διανύουμε και εμείς οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη, είμαστε αναγκασμένοι να ασχοληθούμε με τις συσκέψεις κορυφής του Αλαφούζου, το ύψος της αποζημίωσης του Αναστασίου και την παρουσία του Εσιέν σε φιλικό με την Ελευσίνα.

Αν αυτό δεν είναι δείγμα διοικητικής παρακμής και αγωνιστικής απαξίας, τι είναι?  

Και το πρόβλημα φίλοι μου δεν είναι το φέτος, όπως δεν ήταν και το πέρυσι...... είναι η παντελής έλλειψη προοπτικής για το μέλλον. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Παναθηναϊκού που θα ερωτηθεί "πότε βλέπεις ξανά την ομάδα μας στους ομίλους του Champions League" και θα απαντήσει του χρόνου, σε δύο χρόνια, σε τέσσερα χρόνια......όλοι με μία φωνή -παρόλο που δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση- θα απαντήσουν, "ΠΟΤΕ με αυτή την διοίκηση και αυτόν τον προπονητή". 

Αυτό άραγε ήταν το όραμα όλων αυτών, που επεδίωξαν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ το 2008? Αυτών, που το 2012 έσπευσαν να στηρίξουν το εγχείρημα Αλαφούζου και το στηρίζουν μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας μάλιστα και οικονομικά? Αυτών, που από γκρινιάρηδες στις νίκες με το φτωχό 1-0, μεταλλάχτηκαν σε χειροκροτητές ηττών? 

Αμφιβάλλω!!! 

Αλλά γιατί αυτή η σιωπή συνενοχής? Τι τρέχει με αυτούς......και από θιασώτες της πρώτης θέσης στο Πρωτάθλημα και της ανελλιπής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League...... βολεύονται ή έστω ανέχονται την απώλεια του Πρωταθλήματος από τον Οκτώβριο και τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς-εξευτελισμούς από τον Αύγουστο μήνα, από ομάδες επιπέδου Γκαμπάλα? 

Από όλους αυτούς, υπάρχει ΕΝΑΣ με ψυχικό σθένος,  με αίσθημα ευθύνης, να μας απαντήσει με ειλικρίνεια τι σκατά έχει συμβεί και που οφείλεται η μετάλλαξη......... ή θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού, που τους υπενθυμίζει πως ήταν και πως κατάντησαν, τόσο οι ίδιοι, όσο και ο Παναθηναϊκός, πριν αναλάβουν δράση να τον "απελευθερώσουν"? 

Θα ζητήσουν ποτέ ένα ΣΥΓΝΩΜΗ από τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών, που τους πίστεψαν ή έστω τους επέτρεψαν να επιφέρουν αυτές τις αλλαγές και σήμερα υποφέρουν με το κατάντημα του Συλλόγου? 

Θα κάνουν ποτέ έναν πειστικό απολογισμό των πεπραγμένων τους, ώστε να εξηγήσουν στον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού, ΠΟΙΟΙ ωφελήθηκαν και συνεχίζουν να ωφελούνται από έναν Παναθηναϊκό κομπάρσο? 

Γιατί το σίγουρο είναι πως οι απλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν, αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν χρέη μεγαλοεπιχειρηματιών, να βάψουν κάγκελα και κυρίως να ανεχθούν ένα οδυνηρό μνημόνιο επί μία τετραετία......χωρίς να ξέρουν καν πότε τελειώνει!!!  

Αν δεν γίνει αυτή η συζήτηση ώστε να αποδοθούν ευθύνες, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει παρακάτω..... δεν γίνεται να περιμένουμε να τον σώσουν, αυτοί που τον κατέστρεψαν. 

Οι έχοντες την ευθύνη επιβάλλεται, είτε να αποστασιοποιηθούν αυτοβούλως, είτε να απομακρυνθούν από την πλειοψηφία των Παναθηναϊκών, που τους έχει καταδικάσει ήδη στη συνείδησή της. 

Ο Παναθηναϊκός οφείλει στην Ιστορία του, να κάνει ένα γενναίο restart....... αν δεν το κάνει, τα χειρότερα δεν πέρασαν, αλλά είναι μπροστά του!!!!

Αλέξανδρος 
Top