Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χείμαρρος εμφανίστηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Σε αποκαλυπτική συνέντευξή του μίλησε για Εθνική, ΕΠΟ, «παράγκα», Ριζούπολη, Βάλνερ και τα δυο πρωταθλήματα που έπρεπε να πάρει ο Τζίγκερ. 

Για την εποχή της «παράγκας»: «Τον κ. Θωμά Μητρόπουλο τον γνώρισα ως δικηγόρος του Ολυμπιακού. Το 1991 με εμπιστεύτηκε ο Θωμάς Βουλινός και με έβαλε στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ως δικηγόρο του ΠΑΟΚ -και είμαι περήφανος που υπηρέτησα την ομάδα που αγαπώ. Δέχθηκα τότε μια πρόταση από τον κ. Κόκκαλη μέσω του κ. Λούβαρη, να αναλάβω νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού. Μου είπε ότι θέλει να συνεργαστώ στο νομικό κομμάτι με τον κ. Λούβαρη και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα με τον Θωμά Μητρόπουλο. 

Εγώ δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την ΕΠΟ. Το 1997 στις εκλογές του Νοεμβρίου μου είπαν να ασχοληθώ. Εγώ τότε είχα ένα πολύ καλό πελατολόγιο ως δικηγόρος. Με πολλή πίεση, δέχθηκα. Και δέχθηκα με κάποιες προϋποθέσεις, ότι θα γίνω πρόεδρος, γενικός γραμματέας, κλπ. Αυτό άλλαξε τρεις φορές. Έναν μήνα μετά υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί δεν με εξέφραζαν οι συνθήκες, αλλά ο κ. Αλημίσης την έσκισε. Με παρακάλεσε να μείνω, όπως και Θόδωρος Θεοδωρίδης. Είπα στον εαυτό μου τότε ότι το πιο εύκολο ήταν να φύγω, το δύσκολο ήταν να μείνω και να παλέψω. 

Είπα κάποτε στον Αλημίση ότι δεν πάει άλλο με την επιτροπή διαιτησίας, γίνονται εγκλήματα και ουδείς τιμωρείται. Κάνουμε λοιπόν ένα συμβούλιο και ένα από τα μέλη, ο Χρήστος Δημόπουλος, άργησε να έρθει. Εγώ ήξερα που είχε πάει, υπήρχε παιχνίδι Χαλκηδόνα-Εθνικός εκείνη τη μέρα όπου μπήκε ένα γκολ στο 108’ με ένα πέναλτι που έγινε πέντε μέτρα έξω από την περιοχή. Όταν ήρθε του είπα “ελάτε, κ. Δημόπουλε, να μας πείτε τι έγινε στο ματς”. Δαγκώθηκε ο άνθρωπος. Τον ρώτησα αν χρειάζεται έκθεση του παρατηρητή για να τιμωρηθεί αυτός ο διαιτητής. 

Επί προεδρίας μου παράγοντας μεγάλης ομάδας είχε έρθει και μου είχε πει ότι το παιχνίδι που έρχεται θα είναι αδιάφορο, αλλά ο διαιτητής δεν θα είναι καλός. Μιλάω με τον διαιτητή, τον ρωτάω αν υπάρχει κάποιος λόγος να δηλώσει κώλυμα. Βλέπω το ματς και διαπιστώνω ότι τελικά είχε δίκιο ο παράγοντας. Και μόλις τελείωσε το ματς, τέθηκε εκτός πινάκων». 

Για το αν έπαιξε ρόλο η «παράγκα» στην κατάκτηση πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό: «Χρειάζεται να σας το πω εγώ; Δεν το βλέπετε; Είναι δεδομένο. Το θέμα δεν είναι να καταγγείλω. Ήξερα τι γινόταν. Εγώ εκείνο που έβλεπα ήταν συμπεριφορές διαιτητών να μην τιμωρούνται. Όταν έγινα πρόεδρος το 2011 επέλεξα του Μπίκα, Τεβεκέλη και Γιαννόπουλο. Τους είπα ότι τους επέλεξα με έναν όρο. Όλοι οι διαιτητές της παράγκας να βγουν από τους πίνακες. Μου είπε τότε ο Μπίκας “πρόεδρε, είναι πολλοί”. Οι 23 από τους 26 διαιτητές έφυγαν τότε από τους πίνακες». 

Για την υπόθεση Βάλνερ: «Άλλοι ειδοποίησαν τον Κόκκαλη και όχι ο Γκαγκάτσης. Ήταν δυο πρόεδροι άλλων ΠΑΕ που είχαν συμφέροντα. Και μάλιστα στη μια από τις δυο ομάδες είχε δοκιμαστεί και ο Βάλνερ. Είχε δοκιμαστεί και στη Λάρισα του Πηλαδάκη -ο οποίος δεν είχε πει κάτι. Αφού παίχτηκε το παιχνίδι Καλαμαριά-Ολυμπιακός και έμαθα ότι έγινε τέτοιο σκηνικό, πιστέψτε με, την άλλη μέρα το πρωί πήγα στο γραφείο και φώναξα τον υπεύθυνο των δελτίων. Μου είπε ότι επιτρέπονται τρεις μεταγραφές για έναν παίκτη, αλλά να παίξει σε δυο ομάδες. 

Την ίδια ημέρα παίρνω την ανακοίνωση της Καλαμαριάς που είχε βγει 1 τη νύχτα. Ξέρετε τι έλεγε; “Εμείς το ξέραμε το θέμα, αλλά μας είπε η ΦΙΦΑ και η ΕΠΟ ότι μπορεί να παίξει”. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα. Το δελτίο το είχαν πάρει μια εβδομάδα πριν. Όταν εγώ έμαθα το θέμα από τα ΜΜΕ, τηλεφώνησα στον κ. Κουρίδη kαι μου είπε ότι όντως έτσι είναι. 

Ο Νικολαΐδης δεν μου τηλεφώνησε. Πιθανώς λόγω των καλών σχέσεων μου με τον Κόκκαλη. Πήγε η υπόθεση στο CAS. Μα όλοι αυτοί έκαναν λάθος; Πώς ειδοποίησε ο Γκαγκάτσης αφού δεν το ήξερε καν; Μπορείτε να μου πείτε γιατί η Καλαμαριά, ενώ είχε το δελτίο μια εβδομάδα πριν, τον έβαλε στον συγκεκριμένο αγώνα; Γιατί έβγαλε ανακοίνωση ότι το ήξερε το θέμα, αλλά της είχαν πει από τη ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ ότι μπορεί να παίξει; Και γιατί δεν το πήραν γραπτά; Ο Ολυμπιακός πήρε εκείνο το πρωτάθλημα με ένα γκολ του Μήτρογλου με τη Λάρισα στο 93’». 

Για τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα: «Δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Πατέρα. Όντως ήθελε την αποπομπή μου τότε που ήταν στον Παναθηναϊκό. Έκρινε διαφορετικά τα πράγματα, αν τον ρωτήσετε τώρα θα πει ότι έκανε λάθος. Το πιστεύω γιατί είναι άνθρωπος που ξέρει να ξεχωρίσει το σωστό και το λάθος». 

Για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»: «Καταρχάς να πω για την υπόθεση των στημένων του 2011 ότι, κατά τη γνώμη μου, ήταν μια φούσκα. Όσο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Κορέας και ο κ. Ανδρεάδης έκαναν πολύ καλή δουλειά και μένει να αποδειχθεί αν, ποιος και γιατί έκαναν αυτά που υπάρχουν στη δικογραφία. Εγώ δεν μιλούσα ποτέ σε πακιστανικά τηλέφωνα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ μιλούσα με όλους τους προέδρους από το κινητό μου». 

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Πιστεύω ότι ήταν ένας πολύ καλός παράγοντας και ότι έχει αδικηθεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αν λειτουργούσε όπως ο αντίπαλός του, θα έπαιρνε τουλάχιστον δυο πρωταθλήματα ακόμα. Δεν ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Το 2004 πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και την επόμενη σεζόν ήταν μπροστά τρεις βαθμούς στο τέλος της σεζόν. Ήθελε πέντε βαθμούς για να το πάρει και τελικά το πήρε ο Ολυμπιακός με δυο πόντους. Πάλι ο Γκαγκάτσης έφταιγε τότε. Ο Γκαγκάτσης τα έκανε αυτά»; 

Για την ένσταση του Ολυμπιακού και τα πρωταθλήματα που θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός: «Θα μπορούσε ο Κόκκαλης όπως συμπεριφέρθηκε στην υπόθεση του Πανσερραϊκού την επόμενη σεζόν στο Κύπελλο, να μην κάνει ένσταση. Δεν ξέρω αν θα το έπαιρνε η ΑΕΚ, γιατί θυμίζω ότι το 2004 έχασε το πρωτάθλημα από τον Ιωνικό μέσα στο ΟΑΚΑ. Κακές διαιτησίες είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Αυτά τα δυο πρωταθλήματα που κατά την άποψή μου τα άξιζε ο Παναθηναϊκός τα χάρισε με τα αποτελέσματά του στον Ολυμπιακό. 

Για το περιβόητο ντέρμπι της Ριζούπολης: «Είχα πει τότε στον Βαρδινογιάννη μετά το παιχνίδι ότι εγώ δεν θα κατέβαινα. Εκτιμήθηκε όμως τότε ότι θα τους τιμωρούσαν και γι’ αυτό κατέβηκαν. Οι συνθήκες που περιγράφηκαν τότε δεν ήταν κατάλληλες για να παιχτεί ένας αγώνας. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πήγαινε για τρία αποτελέσματα. Δεν θεωρώ ότι έπαιξε το πρόσωπο Γκαγκάτσης κάποιο ρόλο σε αυτό το πρωτάθλημα, όπως και στα άλλα». 
 
Top