Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Nik68

Χαίρετε κύριοι.......και για αρχή να καλωσορίσω  και να ευχηθώ στον  νέο Προπονητή, μακροημέρευση και πολλές πολλές επιτυχίες  με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν είμαι FAN της Ιταλικής σχολής ποδοσφαίρου, όπως και δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση σε Ιταλούς προπονητές.                                                   

Γενικά θεωρώ ότι έχουν βγάλει καλούς προπονητές, αλλά και μεγάλες προπονητικές απάτες. Ακόμη το ποδόσφαιρό τους ναι μεν  έχει πολύ τακτική, αλλά υστερεί σε θεαματικότητα και φαντασία, και αυτό είναι κάτι που δεν με συναρπάζει. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι έχουν μια ποδοσφαιρική κουλτούρα, που άσχετα αν σε εμένα δεν είναι αρεστή είναι καλύτερη από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ του τίποτα που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς όμως ο κ Στραματσιόνι θα ξεκινήσει με πολλά ντεζαβαντάζ, που θα κάνουν τη δουλειά του ακόμα πιο δύσκολη.  

1) Το πρώτο του παιχνίδι είναι το κλασικό ντέρμπι, και σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα η ομάδα θα τεθεί ουσιαστικά εκτός στόχων, και  κατά συνέπεια θα χαθεί το κίνητρο για τη συνέχεια, και οι ποδοσφαιριστές θα καταρρακωθούν. Σε αντίθεση με πολλούς η άποψή μου είναι ότι η διακοπή του πρωταθλήματος είναι αρνητική για την ομάδα μας. Δεν θα έχει το χρόνο να δουλέψει αφού η βασική του επιθετική τριάδα (Καρέλης-Μπεργκ-Νίνης) θα ενσωματωθούν την τελευταία  στιγμή, και δεν θα μπορεί να κάνει ούτε δοκιμή!!!

Αντίθετα θα υπάρχει ο χρόνος να χαθεί και το σοκ που επιφέρει η αλλαγή προπονητή στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε αυτό θα φροντίσει η Διοίκηση και ο περίγυρος να στραφεί η κουβέντα αλλού και όχι στο ποδόσφαιρο. Το μόνο θετικό ενδεχόμενο είναι μια πρόκριση της Σουηδίας από τα μπαράζ, που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία του Μπέργκ που είναι το βαρόμετρο τη ομάδας.                                                                                                                      
2) Το ρόστερ (αν και κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο από ότι έδειξε μέχρι σήμερα) δεν παύει να έχει ελλείψεις, και δεν επιτρέπει στον προπονητή να δοκιμάσει διαφορετικά συστήματα για τη συνέχεια. Πχ δεν υπάρχουν ακραίοι ποδοσφαιριστές για να αλλάξει τον τρόπο επίθεσης. Και ας μη γελιόμαστε  από αυτά που γράφονται, ουσιαστική ενίσχυση  στην προσεχή μεταγραφική περίοδο δεν θα γίνει με τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τους αποκλεισμούς του καλοκαιριού.                                                                            
3) Ο κάθε προπονητής γνωρίζει άριστα και συνήθως εμπιστεύεται την ποδοσφαιρική αγορά της Χώρας του, και αυτό με τον κ Στραματσιόνι δεν θα το έχουμε. Κανείς αξιόλογος ποδοσφαιριστής δεν αφήνει το Ιταλικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί στο Ελληνικό. Γενικά στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές παρατηρούμε μια δυσκολία να αγωνιστούν σε άλλα πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει με άλλα προηγμένα πρωταθλήματα πχ Γαλλικό.                                                     

Εδώ θα αφήσω τις εκτιμήσεις για το αγωνιστικό σκέλος, και θα περάσω στις γραφικότητες Αλαφούζου κατά την παρουσίαση του κ Στραματσιόνι. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τον λόγο της παρουσίας του και ακόμη περισσότερο τις δηλώσεις του!! 

Από ότι γνωρίζω υπάρχει Διευθυντής Ποδοσφαίρου, που θα έπρεπε πριν την παρουσίαση του προπονητή να αναλύσει το πλάνο της ομάδας και τα κριτήρια με τα οποία κατέληξε στην πρόσληψη του κ Στραματσιόνι. Αν είναι αυτό το ρόλο να τον κάνει ο κ Αλαφούζος, τότε δεν καταλαβαίνω τις αρμοδιότητες του κ Φύσσα!!                                                                                                                               
Αν ο κ Αλαφούζος ήθελε να τιμήσει με την παρουσία του ως πρόεδρος της ομάδας, την πρόσληψη του νέου προπονητή καλώς έπραξε. Τις δηλώσεις όμως για το αγωνιστικό σκέλος όφειλε να τις αφήσει στους αρμόδιους!! Από τη στιγμή που τις έκανε, μου δίνει  το δικαίωμα και να τις σχολιάσω. Μας δήλωσε εν' συντομία  ότι το αγωνιστικό πλάνο είναι επιτυχημένο και πάνω σε αυτό θα βαδίσουμε, και ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση και το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια.                                                                                                                  
Αυτόματα γεννιέται το ερώτημα, τότε γιατί η αποπομπή του κ Αναστασίου?? 

Το γεγονός ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  σε 15 επίσημα παιχνίδια έως τώρα δεν βλέπεται προφανώς για το ίδιο δεν έχει καμία σημασία. Με εξαίρεση 2-3 ημίχρονα που ήταν υποφερτός και αυτά από τον εγωισμό κάποιον παιχτών. Ότι στην ομάδα δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, καμία συνεργασία μάλλον είναι για τον ίδιο λεπτομέρεια!! Και για να προλάβω τυχόν (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΕΣ) σαφώς και πιστεύω ότι υπάρχει ΜΑΦΙΑ στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο που καθορίζει θέσεις ομάδων και Πρωταθλητή.                                                                                                           

Και αν στα παραπάνω παίζει πρωτεύοντα ρόλο, η στελέχωση, η λειτουργία, ο σχεδιασμός, και το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, είναι  ανεξάρτητο. Η δική μου μετάφραση των δηλώσεων του, είναι ότι έχουμε μια ομάδα που λειτουργεί άρτια σε όλα τα επίπεδα, αν θα πάρουμε  Πρωτάθλημα θα κριθεί από τα δικαστήρια, και απλά πήραμε και ένα Προπονητή για καθαρά τυπικούς λόγους!!                                                                                                
Πλήρη απαξίωση στο ρόλο του Προπονητή, υποβάθμιση της δουλειάς του για τυχόν βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, και ταυτόχρονα άλλοθι αν υπάρξει στασιμότητα. Αν ο κ Αλαφούζος είχε κάτι σημαντικό να ανακοινώσει περί Δικαστικών εξελίξεων, θα μπορούσε μετά από 3-4 ημέρες  να δώσει μια συνέντευξη Τύπου και να αναφερθεί λεπτομερέστατα. Η χρονική συγκυρία είναι τουλάχιστον ατυχής, και ταυτόχρονα άδικη για τον κ Στραματσιόνι. Δυστυχώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κ Αλαφούζος  αναφέρεται συχνά  στην Εγκληματική οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο και μόνο για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια, και όχι για να βοηθήσει να τιμωρηθούν τα μέλη της.                        

Πηγή: prasinos-kosmos1.webnode.gr


 
Top