Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο GT67

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Τουρκία-Ελλάδα 20:15 ΕΡΤ1....... Θα καθίσω να το δω κι ας γίναμε καφενές κι ας τρώμε την μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Κι ας χλευάζεται εδώ και ένα χρόνο τόσο πολύ. Δικαίως μεν αλλά.......Είναι η εθνική μας κι εξακολουθεί να με ενδιαφέρει και να με πονάει. 

Όταν το έγραφα, κάποιοι φίλοι απάντησαν ότι δεν τους νοιάζει καθόλου, έτσι όπως τα έκαναν ας τα λουστούν είπαν αναφερόμενοι στην ΕΠΟ και την ομήγυρη της.

Δεν έχουν άδικο και όσων αφορά την ομοσπονδία μαζί τους είμαι.......Σέβομαι την άποψή τους, αλλά ας μου επιτρέψουν να έχω κάποιες αντιρρήσεις-ενστάσεις. 

Σαφέστατα φταίει πρωτίστως η ΕΠΟ αλλά και τα σωματεία δεν πάνε πίσω ή μήπως οι παίκτες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης, γι αυτή την κατρακύλα?

Όντως φταίνε όλοι, ΕΠΟ, σωματεία, παίκτες. Όταν έλεγα πως να φτιάξεις Εθνική, όταν 10 στους 11 είναι ξένοι στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες? 

Πως να έχεις ηγέτες στην εθνική όταν το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο Μπέργκ όταν αναφέρεσαι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ή πχ ο Τσόρι ή ο Μακ ή ο κάθε ξένος που είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα του? 

Πως να φτιάξεις εθνική όταν μεν έχουμε πλέον αρκετούς ξενιτεμένους και μάλιστα σε καλύτερα πρωταθλήματα απ το δικό μας, οι οποίοι δε, είναι απλοί κρίκοι στην αλυσίδα των συλλόγων τους κι όχι τα μεγάλα ονόματα? 

Πως να φτιάξεις εθνική όταν κι αυτοί βάζουν το σύλλογό τους πάνω απ το εθνόσημο?

Πως, όταν δέχονται μεν να παίξουν αλλά κάνουν αγγαρεία δε?

Έλλειψη παικτών με στόφα πρωταθλητή δεν έχουμε κι εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν είχαμε εκτός μερικών εξαιρέσεων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, άιντε των δύο κι αυτό είναι ένα απ τα βασικά προβλήματα. 

Παίκτες ηγέτες δηλαδή, που θα "σηκώσουν" στις πλάτες τους την εθνική. Παίκτες-προσωπικότητες που με το πείσμα-τσαμπουκά-μαχητικότητα θα βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά και δεν θα παρατήσουν το ματς αν στραβώσει ή δεν έρχεται το γκολ. 

Δεν έχουμε επιθετικούς ή δημιουργούς, πάντα μας διέκρινε η καλή αμυντική λειτουργία γι αυτό και οι περισσότεροι που κάνουν σχετικά καλή καριέρα στο εξωτερικό, είναι αμυντικογενείς κι όχι επιθετικοί. 

Αντί λοιπόν να ποντάρουμε-χτίσουμε πάνω σε αυτό, αυτοί που ορίζουν τις τύχες που ελληνικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν λαθεμένα να αλλάξουν τους "κανόνες" και μάλιστα κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Βάφτισαν μάλιστα "παικταράδες" κάποιους παίκτες, οι οποίοι μη μπορώντας να ανταποκριθούν κατέρρευσαν και πλέον εκεί που ήμασταν -έστω και τυχαίως- στις είκοσι καλύτερες ομάδες του κόσμου, βρεθήκαμε κάτω απ τους εκατό. Συνεχόμενες λάθος επιλογές προπονητών ήρθαν να δέσουν με το ήδη αρνητικό κλίμα που υπήρχε και πλέον να μην μπορούν όχι να κερδίσουν αλλά ούτε να μην χάσουν από..........ερασιτέχνες.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά ειδικά στα πρόσωπα. Πρέπει μη μπορώντας να γίνει και διαφορετικά, να δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο προπονητή, ο οποίος με την σειρά του να κάνει ένα βαθύ ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό, να βάλει ένα πλάνο minimum διετίας και πάνω σε αυτό να δουλέψει.

Γερμανός είναι, συνήθως αυτοί έχουν ΚΑΙ μεθοδικότητα ΚΑΙ επιβάλουν την πειθαρχία.....το ποδόσφαιρο το γνωρίζει, ταλέντα ή ταλεντάκια υπάρχουν, ας κρίνει ο ίδιος ποιοι του κάνουν, ας βγάλει απ την μέση τα "σκονάκια" απ τους συλλόγους και με πολύ προσπάθεια ίσως βγει κάτι καλό.

Τουλάχιστον να επαναφέρει την ομάδα αν όχι στην εικοσάδα παγκοσμίως, έστω μέσα στις είκοσι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες..............εκεί που είναι και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της θέση, γιατί αυτή η ξεφτίλα δεν καταπίνεται.

ΥΓ. Κάποτε η ΠΑΝΑΘΑ ήταν ο βασικός αιμοδότης όλων των εθνικών ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.....σήμερα πόσους έχουμε? 
Top