Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο GT67

Ευεργετική η διακοπή για την ομάδα και τον Στραματσόνι. Ένα δεκαπενθήμερο που δίνει την δυνατότητα μιας μικρής ανασύνταξης. Δυο βδομάδες που ο νέος προπονητής απ την μία θα γνωρίσει τους παίκτες του κι απ την άλλη θα προσπαθήσει να αλλάξει τα μέχρι τώρα κακώς κείμενα της ομάδας.

Μικρό ή λίγο το διάστημα δεν έχει σημασία, ευτυχώς όμως που υπάρχει κι αυτό. Τουλάχιστον τώρα μπορεί να έχει τον χρόνο να κρίνει το υλικό του κι εφόσον μπορεί, να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα και κυρίως την ψυχολογία.

Ας δούμε τους  αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον επόμενο ποδοσφαιρικό μήνα, 21/11 εντός τους ακατανόμαστους, 28/11 τον Ηρακλή εκτός, 6/12 την Βέροια πάλι εκτός, 13/12 τον Αστέρα εντός, 19/12 τον Πανθρακικό εκτός. Ενδιάμεσα στης 3/12 υπάρχει και η 2η αγωνιστική του κυπέλλου στο εκτός με την Παναχαϊκή.

Γνώμη μου...πολλά θα κριθούν απ την έκβαση του ντέρμπι κι ως τέτοιο όλα τα αποτελέσματα μέσα είναι, πάντως εγώ "γέρνω" προς την νίκη, η οποία αν έρθει τότε μπορεί να γίνει το 5 στα 5. Όχι πως αν δεν έρθει θα καταστραφούμε....πάλι μες στους στόχους μας θα είμαστε, κύπελλο και play off (κατάντια γαμώτο).

Εννοείται πως αυτοί είναι οι στόχοι της φερόμενης ως διοίκησης γιατί για μένα και για πολλούς από εσάς, στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ που γνωρίσαμε-μεγαλώσαμε, η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ντάμπλ ήταν καταστροφή και μια αποτυχημένη χρονιά. 

Αυτά...στα παλιά τα χρόνια, πάμε τώρα στο σήμερα.

Έχω γράψει άπειρες φορές πως, έτσι όπως την κατάντησαν, εμφανίζεται ως μια κλασική μικρομεσαία με τα σκαμπανεβάσματά της χωρίς πάθος χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό χωρίς να δείχνει απ την αρχή ποιος είναι το "αφεντικό" του ματς. Αποτέλεσμα αυτών είναι όλες οι αντίπαλες ομάδες να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς ακόμη και στα ματς στην Λεωφόρο, πόσο μάλλον στις έδρες τους. 

Έγραφα ότι η ομάδα έχει πολλές αδυναμίες-ελλείψεις, ότι οι παίκτες έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες, ότι ο πρώην προπονητής έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και με τις εμμονές του ψαλίδιζε τις όποιες δυνατότητες μπορούσε να έχει η ομάδα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο στερώντας έτσι τις ομολογουμένως μηδαμινές πιθανότητες διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Δεν άλλαξα άποψη και είμαι μαζί με όλους αυτούς που λένε πως αν δεν φύγει η διοίκηση προκοπή δεν πρόκειται να δούμε. Όμως η διοίκηση δεν φεύγει, έχει γραπωθεί στις καρέκλες της και δεν λέει να ξεκουμπιστεί με τίποτε, οπότε το μόνο που έλπιζα ήταν η αντικατάσταση του μαθητευόμενου μάγου με ένα πραγματικό προπονητή, τουλάχιστον αυτός ίσως μπορεί να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα μας. 

Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν, υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις και σχεδιασμός. Στην παρούσα φάση, καλή επιλογή συστήματος, ντοπάρισμα ψυχολογικό, πραγματική αξιολόγηση των δυνατοτήτων των παικτών, αξιοποίηση αυτών στο έπακρο.

Θεωρώ λοιπόν ότι σχεδόν πάντα η έλευση νέου προπονητή λειτουργεί θετικά, δεν μιλώ εννοείται για κατάκτηση πρωταθλήματος, αυτό είναι όνειρο απατηλό, αλλά σαφέστατα ο νέος προπονητής μπορεί να την σουλουπώσει, μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της και στην τελική να την κάνει να παίζει όσο καλύτερα μπορεί. 

Τουλάχιστον να το παλεύει κι όχι να χάνει αμαχητί. Αν το καταφέρει? Κανείς δεν είναι σε θέση να το πει. Κανείς δεν μπορεί να ομιλήσει για θετική ή αρνητική κίνηση. Το μόνο που μένει είναι απλά να ελπίζουμε, πράγμα που κάνουμε καιρό τώρα κι έχουμε καταντήσει την ομάδα βιβλίο ευχών.

Αν τα πράγματα έχουν κυλήσει θετικά για μας, τότε μπορεί το Γενάρη να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την έλευση δυο παικτών όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ. Φαντάζομαι ότι ο Στραματσόνι θα πίεσε και μάλλον θα πήρε κάποιες διαβεβαιώσεις (?). Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι επιστροφές των τραυματιών.

Όταν κι εφόσον όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, τότε ο κάθε κόουτς αποκτά extra όπλα-βέλη στην φαρέτρα του, η ομάδα γίνεται πιο "δεμένη", υπάρχει ανταγωνισμός και η εικόνα της βελτιώνεται. 
Σαφέστατα κι αναφέρομαι και στον Εσιέν. Αντιλαμβάνομαι ότι η επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους είναι δύσκολη, κατανοώ ότι ακόμη κι αν το καταφέρει, μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, είναι τρομερά δύσκολο να βρει ρυθμό αλλά....εξακολουθώ να ελπίζω μη μπορώντας και κάνω κι αλλιώς εδώ που τα λέμε.

Είχαμε γράψει πολλοί απ την αρχή, αν είναι και 50% έτοιμος στο ελληνικό πρωτάθλημα θα κάνει πλάκα.  Δυστυχώς όχι 50% αλλά ούτε να αγωνιστεί έστω κι για ένα τέταρτο δεν ήταν.....Σήμερα γράφουν ότι είναι Οκ κι ότι θα γίνει κάποιο φιλικό  τόσο για να πάρει χρόνο και να είναι πανέτοιμος(?) στο ντέρμπι όσο κι η ομάδα να μην χάσει την επαφή της με το χορτάρι....άιντε να δούμε, αλλιώς άλλο ένα κάζο και μερικές χιλιάδες ευρώ αποζημίωση (απ αυτά που ΔΕΝ έχουμε). 
Top