Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση το σημερινό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με την Καρσίγιακα και μετά είναι ανεβασμένος, ειδικά στην άμυνα και αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ. Η επιστροφή του Παππά (άσχετα αν δεν έπαιξε σήμερα) και η μελλοντική επάνοδος του Μποχωρίδη θα δώσει επιπλέον λύσεις σε άμυνα, επίθεση και ανάσες στους παίκτες που έχουν τραβήξει το …κάρο μέχρι στιγμής.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός σήμερα, ειδικά στα πρώτα 10-14 λεπτά, μόνο άμυνα δεν έπαιζε. Με άλλη ομάδα σίγουρα ένα διάστημα τόσο κακό, μπορεί να στοιχίσει. Αυτό συνέβη σήμερα γιατί: 

Η Ζιελόνα χτύπησε στο pick and roll  στις αργές μετατοπίσεις του Κούζμιτς. Επίσης στο κεντρικό pick and roll που έπαιζε ο παίκτης, που ήταν στην weak side (2 φορές ο Γκίστ ξεχάστηκε χαρακτηριστικά). Στην άμυνα μια θεμελιώδης αρχή είναι η αόρατη γραμμή όπως λένε, που είναι από το καλάθι μέχρι το τρίποντο. 

Ουσιαστικά χωρίζεται το γήπεδο σε μέρη. Εκεί όταν περνάς την μπάλα από την μια μεριά στην άλλη, αυτομάτως αλλάζει ο παίκτης της weak side. Ο Παναθηναϊκός όπως προείπαμε, με τον Γκίστ χάθηκε σε αυτή την περιστροφή αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να δεχθεί καλάθια στην πλάτη της άμυνας ή στην κόντρα πάσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ένα σημάδι των δυνατοτήτων που έχει στον τομέα αυτό. Από εκεί και πέρα γίνεται πολύ λόγος για το τι συμφέρει τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική, σε σχέση και με την επόμενη φάση που έρχεται.

Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Η ιστορία του Παναθηναϊκού, το μέγεθος του, οι αρχές που πρεσβεύει και τα εκατομμύρια του κόσμου που τον ακολουθεί, του δίνει μια επιλογή και μόνο. Νίκη χωρίς να σκέφτεται τι θα γίνει στην επόμενη φάση.

Οι άλλες ομάδες θα πρέπει να τρέμουν μην συναντηθούν με τον Παναθηναϊκό και όχι ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Αν θες να φτάσεις ψηλά, πρέπει να κερδίσεις. Αν θες να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερους. Δεν υπάρχει καμία μα καμία επιλογή, εκτός μιας. 

Της νίκης με οποιονδήποτε αντίπαλο και υπό οποιανδήποτε συνθήκη.

Υ.Γ. Η ομάδα προπονείτε. Δουλεύει χωρίς τραυματισμούς και ατυχίες (πλην Μποχωρίδη) και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Το είπε και ο Τζόρτζεβιτς μετά την νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Κάναμε 5 δυνατές προπονήσεις και βγάλαμε αυτά που δουλέψαμε.

Υ.Γ.2 Ανεκτίμητες εμπειρίες ο χρόνος συμμετοχής που παίρνει ο Παπαγιάννης και ο Χαραλαμπόπουλος. Δουλεύουν ο Τζόρτζεβιτς τους διαχειρίζεται άψογα μέχρι στιγμής και δικαιώνεται.

Υ.Γ.3 Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν παίζει ο Παππάς. Γιατί μπορεί να γύρισε δυνατός αλλά ακόμα θέλει χρόνο για να μπορεί να αντεπεξέλθει στο μέγεθος του ταλέντου του σε συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο μετά από απουσία έξι μηνών. Γύρισε έπαιξε 6 λεπτά στο προηγούμενο παιχνίδι. 15 στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα δεν αγωνίστηκε μετά θα ξαναπαίξει. Η επάνοδος του θα γίνει σταδιακά.

Υ.Γ.4 Ο Καλάθης πλησιάζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα τα triple double figure. Ας μην τα κάνει ποτέ. Αρκεί να έχει αυτά τα νούμερα.

Υ.Γ.5 Νίκη η Ζιελόνα μέσα στην Κούμπαν την προηγούμενη αγωνιστική. Νίκη η Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα. Ποτέ δεν θα ήθελα να δω τον Παναθηναϊκό με τέτοια νοοτροπία.


 
Top