Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, πραγματοποιήθηκε εχτές η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και διαβάζοντας από τα sites (δεν ήμουν ανάμεσα στους 300 τυχερούς που την έζησαν από κοντά), τις δηλώσεις των στελεχών της και τους διαλόγους που προέκυψαν μετά από ερωτήματα των "μετόχων" της, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα: 

Η Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε, για να "αποκαλύψει" ο Γιάννης Αλαφούζος........ 

1) Πόσα χρήματα έχει βάλει στο εγχείρημα. 

Δήλωσε πως έχει βάλει 23 εκατομμύρια ευρώ και αδίκως τον προσφωνούν ως "Αφραγκούζο", αφού αυτά τα χρήματα είναι περισσότερα από όσα έβαλε ο "παρασημοφορημένος" Βγενόπουλος. Το πρόβλημα έγκειται στο να αποδείξει πως έβαλε αυτά τα χρήματα, αφού μέσω του μοναδικού τρόπου που μπαίνουν χρήματα σε μία ΑΕ (δηλαδή μέσω ΑΜΚ), δεν έχουν μπει 23 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό από τη σαιζόν 2012-13 μέχρι και σήμερα, 

Από Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ αυτά τα τέσσερα χρόνια 15,5 εκατομμύρια ευρώ, συν όσα μπουν σε αυτή που "τρέχει" (όπως λέγεται θα μπουν άλλα 7,5 εκατομμύρια ευρώ). Συνολικά δηλαδή φτάνουν τα 23 εκατομμύρια ευρώ και επειδή αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα....... πιθανότατα ο Γιάννης Αλαφούζος οικειοποιείται τόσο τα χρήματα που έχουν βάλει τα μέλη, όσο και το ταμείο στήριξης (Θεοδωρόπουλος, κ.α.) 

Σου λέει δικό μου είναι το εγχείρημα, εγώ το σκέφτηκα, εγώ το τρέχω, άρα και όσα λεφτά μαζεύονται ΔΙΚΑ ΜΟΥ είναι...... και αφού τα διαθέτω στην ΠΑΕ, τόσα έχω βάλει. 

Ωραία λογική..... εγώ του προτείνω να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να πιστώνει στα χρήματα που έχει βάλει, τα έσοδα από πωλήσεις παικτών, τηλεοπτικών συμβολαίων, χορηγιών ΟΠΑΠ, εισιτηρίων διαρκείας, πωλήσεων μπουτίκ, συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα..... και έτσι στην επόμενη Γενική Συνέλευση, θα μπορεί να πει πως έχει βάλει περισσότερα χρήματα στον Σύλλογο, από τους Γιώργο Βαρδινογιάννη και Παύλο Γιαννακόπουλο!!!

Λοιπόν όσο και αν μερικά πράγματα είναι ασόβαρα, εμείς οφείλουμε να σοβαρευτούμε και να καταθέσουμε την δική μας αλήθεια με επιχειρήματα. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν γίνεται να έχει βάλει 23 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του. 

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως τελικά μπαίνουν στην ΠΑΕ στην τρέχουσα αύξηση άλλα 7,5 εκατομμύρια, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προέρχονται από τις συνδρομές των μελών επί τέσσερα χρόνια (κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ) και του ταμείου στήριξης (3,5 εκατομμύρια ευρώ). 

Στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ του ταμείου στήριξης, κατ ομολογία Αλαφούζου, υπάρχουν 2,1 εκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει ο κύριος Θεοδωρόπουλος (700.000 ευρώ ετησίως), άρα ας δεχτούμε πως τα υπόλοιπα 1,4 εκατομμύρια ευρώ τα έχει βάλει ο ίδιος. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα 5 εκατομμύρια ευρώ του ομολογιακού, που έγιναν μετοχές της sortivo, έχει βάλει 6,5 εκατομμύρια ευρώ, συν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που πιθανότατα να μπουν στην τρέχουσα ΑΜΚ. Σύνολο 13 εκατομμύρια ευρώ. 

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως τις δόσεις του Απήλιον τις πληρώνει ο ίδιος (800.000 ευρώ ετησίως), με τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ που προσθέτουμε, φτάνουμε μετά βίας τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα χρόνια. Άλλος τρόπος για να μπουν χρήματα σε μία εταιρεία εκτός της ΑΜΚ, είναι οι χορηγίες. Έχετε δει κάποια χορηγία, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, από εταιρεία ιδιοκτησίας Αλαφούζου? Όχι βέβαια...... άρα το ταβάνι των χρημάτων που μπορεί να έχει βάλει ο Αλαφούζος είναι 15,5 εκατομμύρια ευρώ...... προσέξτε που μπορεί να έχει βάλει, όχι πως έχει βάλει. 

Οκτώ εκατομμύρια κάτω, από αυτά που δήλωσε..... αλλά όπως και να έχει περισσότερα από αυτά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έβαλε ο ένας εκ των Αμπραάμοβιτς!!!

Επειδή κάποιοι θα επικαλεστούν το τρικ της ταμειακής διευκόλυνσης, προκειμένου να πείσουν τον εαυτό τους και άλλους, πως όντως έχει βάλει 23 εκατομμύρια ευρώ ο Αλαφούζος, να τους ενημερώσω πως ταμειακή διευκόλυνση σημαίνει χρέος της ΠΑΕ σε αυτόν που διευκολύνει και όχι δωρεά. 

2) Πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς Πατέρα, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία και τα γραφικά πρωτοσέλιδα, που δημιουργούν στον κόσμο ελπίδες για θετικές εξελίξεις, 

Αυτή παίζει να είναι και η μοναδική αλήθεια που ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση, την οποία ως Greenmood γράφουμε εδώ και μήνες, προσπαθώντας να προσγειώσουμε τους αγνούς Παναθηναϊκούς, από την παραπλάνηση των γνωστών επιτηδείων, που επιθυμούν διακαώς την επιστροφή Πατέρα, μπας και ξαναζήσουν την περίοδο των παχιών αγελάδων. 

Τι να κάνουμε κύριοι? Ο άνθρωπος μετά την ειδίκευση στην κατασπατάληση χρημάτων άλλων, πλέον ειδικεύεται στις ανέξοδες συμβουλές. Έτσι 2-3 φορές το μήνα, σηκώνει το τηλέφωνο και συμβουλεύει τον Αλαφούζο να συνεχίσει την "καλή" δουλειά. Αυτή τη δουλειά (δεύτερη θέση, κατάκτηση κυπέλλου, διπλό στο Καραϊσκάκης), που κατά τον Αλαφούζο πρέπει να τον αποθεώνουμε και όχι να ασκούμε κριτική επειδή έτυχε να είμαστε "άτυχοι" με της Σταντάρ, Μπριζ, Εστορίλ, Γκαμπάλα. 

3) Πως από τα χρέη των προηγούμενων ετών, έχουν απομείνει μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ (5 σε εφορία διακανονισμένα και 3 σε πρώην παίκτες επίσης διακανονισμένα). 

Αν υποθέσουμε πως με την τρέχουσα ΑΜΚ, καλυφθεί η φετινή οικονομική ζημιά λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, των ανεβασμένων συμβολαίων, των προστίμων από το ματαιωμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, τα 8 εκατομμύρια ευρώ χρέη κάνουν τον Παναθηναϊκό ελκυστικό σε επενδυτές. Για αυτό άλλωστε αυξάνει με μαγικό τρόπο, τα χρήματα που έχει βάλει στην ομάδα...... για να αντιμετωπίσει πιθανές προτάσεις. 

4) Πως ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή είναι σοβαρότερα ΜΜΕ από τα Παραπολιτικά. 

Ομολογουμένως είναι σοβαρότερα "μαγαζιά"...... και πραγματικά απορώ πως αφού ξεκίνησε μία τέτοια συζήτηση, δεν θίχτηκε η παρακμή του αθλητικού μαγαζιού του. Του Sport Fm, που διατηρεί στις τάξεις του αντιπαναθηναϊκούς δημοσιογράφους και έχει καταντήσει τσοντοσάϊτ. 

5) Πως μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε δικαστικές εξελίξεις, σε ότι αφορά την εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο. 

Σε αυτό δεν θέλω να σχολιάσω, ήμουνα νιος και γέρασα, περιμένοντας την δικαίωση. Μακάρι να έχει δίκιο. 

Αυτά ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση και άξιζαν της προσοχής μας. Τα υπόλοιπα ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Άλλα τον ρώταγαν, άλλα απάνταγε και γενικότερα δεν γίναμε σοφότεροι. Και επειδή στην ερώτηση ποια είναι η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ δεν απάντησε, σας πληροφορώ πως η Sortivo εξακολουθεί και θα εξακολουθεί και μετά το πέρας της τρέχουσας ΑΜΚ να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών...... πιθανότατα και πάνω από την απόλυτη πλειοψηφία του 67%.......αφού αν τελικά μετοχοποιηθούν 7,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύρια ευρώ στο όνομα της Συμμαχίας, η μετοχική σύνθεση (χοντρά-χοντρά) θα έχει ως εξής: Sortivo 69%-72%, Συμμαχία 17%-20%, Ερασιτέχνης 10% και Λοιποί μέτοχοι 1%. 

Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω σε ορισμένους φίλους, που παρανόησαν την αναφορά του Αλαφούζου στα 45 εκατομμύρια ευρώ χρέη που είχαμε και πιστεύουν πως μίλαγε για όσα χρέη ανέλαβε. Λάθος κύριοι, αναφερόταν στα χρέη που δημιουργήθηκαν και κατά την πρώτη χρονιά διοίκησής του. Τότε που η ομάδα συνέχιζε να έχει μεγάλα συμβόλαια και μέχρι το καλοκαίρι προχώρησε σε εκκαθάριση αυτών με το αζημίωτο. Έτσι τα 28 έγιναν 45. 

Θα ακολουθήσει και κείμενο με όσα δεν ειπώθηκαν....για να καταλάβετε πόσο "στημένο" είναι το παιχνίδι...... εκτός και αν αυτός που πήρε τα 15 εκατομμύρια ευρώ στο τζόκερ είναι φίλος καρδιακός και με προσκαλέσει σε διακοπές διαρκείας στο Μπαλί. 


ΥΓ2. Γελάει ο κόσμος με την "ανεξάρτητη" φωνή (με την τρομερή ευφράδεια λόγου), που δήθεν θυμήθηκε μετά από 3 χρόνια να κάνει αντιπολίτευση, προσδοκώντας να συσπειρώσει γύρω της τα δυσαρεστημένα μέλη και να μπει σφήνα στο δίπολο των εκλογών. 

Να τον ενημερώσω, πως στο τέλος των εκλογών, ο Αλαφούζος θα έχει 6 μέλη, οι οργανωμένοι-ερασιτέχνης 3 μέλη (αυτό θα σας το αναλύσω σε άλλο κείμενο, λίγο πριν τις εκλογές) ενώ αυτός θα συνεχίσει να κάνει ευχές μέσω του facebook, να επιστρέψει ο Πατέρας, βρίζοντας παράλληλα τους Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Αλαφούζο.   

Αλέξανδρος


 
Top