Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, εχτές ασχοληθήκαμε αναλύοντας όσα είπε στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ο Γιάννης Αλαφούζος, αναζητώντας αλήθειες και ψέμματα. Σήμερα θα καταγράψουμε όσα δεν ειπώθηκαν, είτε με ευθύνη Αλαφούζου -που συνηθίζει να είναι κρυψίνους- είτε με ευθύνη των μελών-μετόχων που δεν ρώτησαν.

Νωρίτερα όμως θα αναφερθώ -για άλλη μία φορά- στην δήλωσή του πως έχει βάλει 23 εκατομμύρια ευρώ. Αφού τα γνωστά δημοσιογραφικά γιουσουφάκια αντελήφθησαν πως ο κόσμος δεν "μάσησε" και υπήρξαν blog όπως το Greenmood, που άρχισαν να παρουσιάζουν με λεπτομέρειες τα χρήματα που έχουν μπει στην ΠΑΕ, αποδεικνύοντας πως είναι αδύνατο να έχουν μπει αυτά τα χρήματα από μεριάς Αλαφούζου, το γύρισαν στην τρέλα!!!

Προκειμένου να καλύψουν την ψευτιά, μας ενημέρωσαν πως μέσα στα 23 εκατομμύρια ευρώ που με στόμφο ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος, πιθανότατα συμπεριλαμβάνονται και οι εγγυήσεις ή οι επιταγές που έχει δώσει για το μέλλον. Με λίγα λόγια τα γιουσουφάκια και ο Γιάννης Αλαφούζος υπολογίζουν ως χρήματα που έχει δώσει, αυτά που θα κληθεί να δώσει για το Απήλιον τα επόμενα 7 χρόνια ή την "υπόσχεση" που έχει δώσει σε κάποιο παίκτη πως θα τον πληρώσει ο ίδιος, αν αδυνατεί η ΠΑΕ. 

Δηλαδή αν σήμερα πάρω ένα μπλοκ επιταγών και κόψω 10 επιταγές τους ενός εκατομμυρίου ευρώ η καθεμία, με ημερομηνία πληρωμής το τέλος κάθε έτους από το 2016 έως το 2025 και τις δώσω για να πάρω ένα οικόπεδο στην κόρη μου, θα της "κοπανάω" από σήμερα, πως έδωσα για πάρτη της 10 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα θα μέμφομαι τη μάνα της, που της έδωσε μόνο 7 εκατομμύρια ευρώ αλλά μετρητά. Και αν δεν πληρώσω τις επιταγές? Και αν πεθάνω στην διετία? 

Κύριοι, είναι πασιφανές πως μας δουλεύουν ψιλό γαζί..... αρκεί μόνο να θυμηθείτε πως με την έναρξη της ΑΜΚ το site του ιδιοκτήτη της ofshore άρα και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, κυκλοφόρησε άρθρο που αναπαράχθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ, πως καλύπτοντας εξολοκλήρου την ΑΜΚ (10 εκατομμύρια ευρώ) θα έχει βάλει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος 19 εκατομμύρια ευρώ. 

Τώρα πως στο διάολο γίνεται, να μην καλύπτει εξολοκλήρου την ΑΜΚ, να βάζει κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ και με 3 λιγότερα, τα 19 να γίνονται 23....... ΜΟΝΟ ο Τουμαζάτος, η Μπαλωμένου, ο Κωνσταντίνου, ο Καρανάσος, τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια και τα μέλη της συμμαχίας που δεν αντέδρασαν στην Γενική Συνέλευση ΞΕΡΟΥΝ!!!

Κάποτε είχε πει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε μια αποστροφή του λόγου του για τον Αντρέα Βγενόπουλο, «τάζοντας δεν φτώχυνε κανείς»...... ε ταιριάζει ταμάμ σήμερα στον Αλαφούζο. 

Το κλείνω αυτό το θέμα και ελπίζω να μην χρειαστεί να το επαναφέρω για κάποιους που θα επιμένουν να μας θεωρούν μαλάκες ή άσχετους στην αριθμητική. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφερόμενος στα χρέη, είπε πως έχουν απομείνει 8 εκατομμύρια ευρώ ανεξόφλητα, από τα 45 εκατομμύρια ευρώ που ανέλαβε και δημιούργησε την πρώτη χρονιά. Κανείς μα κανείς δεν τον ρώτησε και φυσιολογικά δεν θεώρησε πως πρέπει να το κάνει αυτοβούλως, αν υπάρχουν νέα χρέη που δημιουργήθηκαν τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους ισολογισμούς υπάρχουν. 

Επίσης παρότι ερωτήθηκε για την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, δεν απάντησε. Και πως να απαντήσει κύριοι της Συμμαχίας, αφού αυτό που θα ακούγατε θα έκανε ακόμα και εσάς τους 100 που πήγατε στην Συνέλευση δείχνοντας ενδιαφέρον, να αποστασιοποιηθείτε. 

Κοντά στο 70% θα είναι μετά τη λήξη της τρέχουσας ΑΜΚ το ποσοστό της ofshore εταιρείας ιδιοκτησίας Αλαφούζου, κάτι που σημαίνει......... πως ακόμα και αν η Συμμαχία και ο Ερασιτέχνης έχουν κοινές θέσεις, δεν θα μπορούν να υπερτερήσουν έναντι της θέσης του Γιάννη Αλαφούζου. 

Περαστικά σε όσους πανηγύριζαν για τη σύναψη ομολογιακού δανείου με την offshore και αποθέωναν αργότερα τον Γιάννη Αλαφούζο, που δεν το ζήτησε πίσω, αλλά το μετοχοποίησε. 

Αυτή βέβαια η άνεση κινήσεων και αποφάσεων χωρίς την συγκατάβαση της Συμμαχίας, είναι και ο λόγος που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν "καταστρατήγησε" το καταστατικό και έτσι δεν θα είναι υποψήφιος. Ας μην γελιέστε όμως, το 9μελές θα το ελέγχει αφού προβλέπεται να έχει από 5 έως 6 δικά του μέλη. 

Κανένα μέλος της Συμμαχίας που πήγε στον Τάφο του Ινδού, δεν θέλησε να μάθει και έτσι δεν ρώτησε, πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τις διπλές τιμές στα εισιτήρια. Ίσως γιατί δεν βγήκαν από την τσέπη τους, αφού ως γνωστό διπλή τιμή στο εισιτήριο πληρώνουν τα μη μέλη....... αλλά ρε άνθρωποι του Θεού, από την ώρα που είναι για "ιερό" σκοπό (την ανακαίνιση της Λεωφόρου), χάθηκε να ενδιαφερθείτε? Υπάρχουν? Έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλες υποχρεώσεις? Μήπως είναι μέσα στα 23 εκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος?

Είπα ανακαίνιση της Λεωφόρου και θυμήθηκα άλλο ένα σημαντικό θέμα που δεν συζητήθηκε εκτενώς. Το γηπεδικό. Ούτε καν μια επικοινωνιακή "μπαλωθιά", που συνήθιζε να ρίχνει ο "ηγέτης" στις προηγούμενες συνελεύσεις, προκειμένου να εισπράξει τα χειροκροτήματα των οπαδών του ΠΑ.ΝΚΙ.. Ούτε ένα τσιτάτο "Στη Λεωφόρο θα μείνουμε, γιατί είναι το σπίτι μας". 

Άκρα του τάφου σιωπή. Καλά για τα 7,5 εκατομμύρια της Δούρου δεν το συζητάω, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αρνητική αναφορά......σε σχετική ερώτηση κάποιου μέλους απάντησε πατριωτικά "δυστυχώς η οικονομική κρίση, δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος"...... υπάγεται και αυτό στην φιλοσοφία "κάνουμε τα καλά παιδιά, μέχρι να βγει η απόφαση της έφεσης και μέχρι να ανακοινώσει ο Κοντονής το πρόστιμο".

Γενικά η συνέλευση ήταν άλλη μία σούπα, από αυτές που μας έχει συνηθίσει να σερβίρει ο Γιάννης Αλαφούζος και οι κολαούζοι του..... συμμέτοχοι-συνένοχοι σε αυτό και όσοι παρευρίσκονται κάθε φορά στις Συνελεύσεις. Είτε οι άνθρωποι έχουν μαύρα μεσάνυχτα, είτε έχουν αποδεχτεί το ρόλο των χειροκροτητών χωρίς να ρωτάνε για θέματα που κάνουν τζιζ.....

Κάτι πήγε να ψελλίσει η υποψήφια ανεξάρτητη φωνή..... αλλά μόλις θύμωσε ο Γιάννης, μαζεύτηκε...... όσο και να αγαπάει τον Βγενόπουλο, υπάρχουν εκλογές μπροστά και μετά την ανακοίνωση απόρριψης της υποψηφιότητάς του, νιώθει σαν τον ήρωα στους στίχους του Τάκη Μουσαφίρη, που αποκοιμήθηκε σε μια στοίβα καλαμιές. 

Κλείνοντας, για να καταλάβετε πόσο κατατοπιστικός ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος σε αυτή την συνέλευση, σας παραθέτω μία ερώτηση και την απάντηση που έδωσε:

Ερώτηση: Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν άφησαν τίποτα, ούτε τουαλέτα, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ; Πως πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει; 

«Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απάλλαξαν τον Μαρινάκη ενώ έβαλαν άλλους κατηγορούμενους. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει».

Τι δεν καταλαβαίνεις φίλε μου? 

ΥΓ. Με τις εκλογές και τις υποψηφιότητες θα ασχοληθώ αύριο, μεθαύριο.....όπως και να έχει πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Αλέξανδρος 
Top