Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο GT67 με ολίγη από Άλεξ....

Το σημερινό άρθρο, αν και αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας του site, αφού επί προσωπικού με ανάρτηση μπορεί να απαντάει μόνο ο διαχειριστής όταν θεωρεί πως θίγεται, παρακάλεσα τον Αλέξανδρο να το αναρτήσει, όχι τόσο για να δώσω μία απάντηση στον φίλο και συμπατριώτη Trifillos, όσο για να καταλάβουν οι απανταχού Trifilloi τον ρόλο των φίλων αυτού του site. 

Αγαπητέ φίλε Trifille, το γεγονός πως γνωριζόμαστε από παλιά και ότι σε θεωρώ φίλο μου,  με ανάγκασε να σου απαντήσω σε όσα έγραψες με έντονο ύφος. 

Στεναχωρήθηκα αφάνταστα να ακούω τον δικό μου φίλο να με αποκαλεί γαύρο, να με προβάλλει κατ αυτό τον χαρακτηρισμό. Τέλος πάντων, το θεωρώ μία κακή παρένθεση και από μέρους μου έχει ήδη λήξει, από την ώρα που αναγνώρισες το λάθος σου.

Άκου όμως φίλε μου, γιατί κάποια πράγματα τα έχεις παρανοήσει. Δεν είμαστε εμείς που βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, το αντίθετο μάλιστα. Στην πραγματικότητα εσύ το κάνεις, αφού έχεις μπερδευτεί. Κανένα άρθρο του Greenmood δεν βάλλει κατά της ομάδας ή των παικτών. Κριτική τους ασκούμε, όπως κάνουμε κι εμείς οι δυο όταν "αναλύουμε" ένα ματς στην καφετέρια που πάμε, όπως όταν λέμε ο τάδε έπαιξε καλά κι ο δείνα όχι.

Κριτική επίσης ασκούμε και στην διοίκηση. Κριτική που απορρέει από τα δικαιώματα που δίνει η ίδια. Είναι βλέπεις πολλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη της. Είναι τόσα τα ψέμματα, οι ασάφειες, οι παραλείψεις της, που δεν γίνεται ένας γνήσιος Παναθηναϊκός να τα προσπεράσει. Είναι τόσο αδιαφανής ο τρόπο που διοικεί, είναι τόσο αναποτελεσματικός ο πόλεμος του παρασκηνίου με tweet και γραφικές ανακοινώσεις, που μόνο χλεύη και ειρωνείες έχουμε εισπράξει, από αυτούς που έπρεπε να μας βλέπουν και να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή. 

Ναι ασκούμε κριτική και μάλιστα σφοδρή-σκληρή-επιθετική, που πηγάζει απ την αγνή ανιδιοτελή αγάπη που έχουμε για την ομάδα. Κριτική που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής μας και εκφράζει την αγωνία και την ανασφάλεια που νιώθουμε για το μέλλον του Παναθηναϊκού, όσο διοικείται από ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του, με στόχο αποκλειστικά την κερδοφορία και την άσκηση εξουσίας.

Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για να εκφράσουμε όλα αυτά? Να γεμίσουμε τους δρόμους με το σύνθημα Ψόφο ή παρακαλώντας να εισακουστούν οι όποιες προτάσεις μας, που κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων από την πρώτη μέρα, αφού κάποιοι είχαν φροντίσει να απομονώσουν τον Αλαφούζο και να τον μετατρέψουν σε μαριονέτα τους, επιβάλλοντας του πολλές φορές ακόμα και με προσβολές να λειτουργήσει όπως αυτοί ήθελαν? Και αυτός θυμίζοντας τον Μούτσο από τους 10 Μικρούς Μήτσους, αρέσκονταν να λέει "Μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι". 

Έπρεπε λοιπόν και πρέπει, να υψώσουμε τη φωνή μας, μέσα τα πλαίσια που ορίζει το ήθος των Παναθηναϊκών και ο Νόμος. Με μοναδική μας ελπίδα να ενημερωθεί ο κόσμος για όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στην ομάδα, βρεθήκαμε σταθερά απέναντι σε αυτή την διοίκηση σμίκρυνσης, αρνούμενοι να συνδιαλαγούμε μαζί της, όπως έπραξαν πολύ και ξεπούλησαν κάθε αγώνα τους. 

Από την ώρα που κάτι γνωρίζαμε ή μπορούσαμε να αντιληφθούμε νωρίτερα από κάποιους άλλους, είχαμε υποχρέωση απέναντι στους ομοϊδεάτες μας και στον Σύλλογο να το επικοινωνήσουμε. Σκοπό δεν είχαμε ποτέ να διώξουμε την διοίκηση -άλλωστε δεν είμαστε από αυτούς που είχαν έτοιμοι την εναλλακτική και θα βολεύονταν σε έμμισθες θέσεις- αλλά να την πιέσουμε να γίνει καλύτερη, να πράξει αυτά που αρμόζουν σε μία διοίκηση Παναθηναϊκού. Να αποκτήσει μια πιο Παναθηναϊκή Νοοτροπία, σε όλα τα επίπεδα.  


Τελικά τι καταφέραμε? Να γίνουμε, ντετέκτιβ, λογιστές, δικηγόροι, αρχιτέκτονες. Να τρέχουμε στο υποθηκοφυλακείο να βρούμε αν το Απήλιον είναι ιδιόκτητο ή τελικώς ακόμη ανήκει στον Τσακίρη. 

Γιατί σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει ως ιδιοκτησία Παναθηναϊκού σε κανένα επίσημο χαρτί. Ίσως κάποτε στο μέλλον γίνει, όταν αποπληρωθούν οι ανάλογες δόσεις και μετά από κάποια χρόνια. αλλά σήμερα δεν μας ανήκει. Άρα προς τι αυτή η πρεμούρα της διοίκησης και των συνεργαζόμενων δημοσιογράφων αυτής, να λένε ότι μας ανήκει? Σε ρωτάω ποιους και γιατί εξυπηρετεί? 

Αυτή πάλι η γελοιότητα με τον βιολογικό κήπο και τα ζαρζαβατικά που θα παράγει, τι ρόλο έπαιξε και δημοσιοποιήθηκε? Είναι ψέμα πως το μόνο κέρδος ήταν ο χλευασμός εχθρών και φίλων? Θες ρε φίλε να φυτέψεις αγγούρια? Καν το, άμα θες πήγαινε και στην λαϊκή και πούλα τα, αλλά να το κάνεις ρε φίλε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες? Γιατί? Για να γελούν με την κατάντια μας όλοι τους?

Μας ανάγκασαν να γίνουμε λογιστές, προκειμένου να μάθουμε τι εστί ΑΜΚ, σύσταση μετοχολογίου, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα χρέη, άνοιγμα....... και όλα αυτά για να αποδείξουμε ότι τελικά μεγαλομέτοχος είναι ο Αλαφούζος και η offshore εταιρία του, όταν όλοι οι "έγκυροι" και "αντικειμενικοί" λειτουργοί της ενημέρωσης...... αποθέωναν την λαϊκή κυριαρχία!! 

Σήμερα όμως, που γνωρίζει η πλειοψηφία του κόσμου πως κύριος μέτοχος της ΠΑΕ είναι η offshore εταιρεία του Αλαφούζου και ενώ πλησιάζουμε στις ανούσιες εκλογές της Συμμαχίας, αυθόρμητα ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη, πως έχει βάλει από την τσέπη του 23 εκατομμύρια ευρώ.

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι,  ότι αυτή η αυθόρμητη και οργισμένη αποκάλυψη, μοναδικό σκοπό είχε, να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο (αν υπάρχει και δεν είναι μούφα το μοναδικό ενδιαφέρον από τον Νίκο Πατέρα) πως ΘΕΛΕΙ 23 εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει την καρέκλα.Θα αναφερθώ παρακάτω γι αυτά τα 23 εκατομμύρια ευρώ και κατά πόσο είναι αληθινά.

Μας ανάγκασαν να γίνουμε Τεχνικοί Διευθυντές ποδοσφαίρου και να προειδοποιούμε ότι η εμμονή τους στον Αναστασίου είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και ως αποτέλεσμα θα έχει να χαθεί η χρονιά από τον Αύγουστο. 

Δεν εισακουστήκαμε και με την επιμονή και εμμονή τους, χάσαμε προκρίσεις, χάσαμε βαθμούς, χάσαμε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες (π.χ. Ρισβάνη), χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια....... γενικώς χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια, μέχρι να συνειδητοποιήσουν, πως είχαμε δίκιο. 

Μας ανάγκασαν να γίνουμε και γιατροί, γιατί δεν γίνεται όποιος τραυματίας ποδοσφαιριστής κυκλοφορεί στην αγορά, να έρχεται στην ομάδα μας και μάλιστα να βαφτίζεται από τα ΜΜΕ παικταράς, μόνο και μόνο για να γίνονται τα νταραβέρια με τους μάνατζερ και να οικονομάν όλοι παρέα, στην πλάτη της ομάδας και του κόσμου της. 

Μας ανάγκασαν να γίνουμε και φυσικοθεραπευτές, για να αποδείξουμε ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους ή ακόμη ότι οι αγωνιστικοί χώροι του Απήλιον δεν είναι κατάλληλοι. Δεν γίνεται να εξηγηθούν αλλιώς οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί και ειδικά οι υποτροπές.

Με τρελαίνει να με κοροϊδεύουν μες τα μούτρα μου, να με περνάνε για μαλάκα....πως αλλιώς να το πάρω, όταν η πρώτη δημόσια δήλωση τους ήταν ότι φτιάχνουμε καινούργια ομάδα με παιδιά από τα σπλάχνα μας και εκ του αποτελέσματος σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια, στην εντεκάδα να υπάρχουν ένας δύο άντε τρεις Έλληνες? Πως να "καταπιώ" το γεγονός πως παίζουμε ως επί το πλείστον με ξένους και το χειρότερο ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας να είναι τα 31 χρόνια? 

Απλά για άλλη μία φορά δεν είπαν την αλήθεια, η οποία έχει ως εξής: Επειδή δεν έχουμε λεφτά, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, θα βασιστούμε στην αρχή με όλοι την U19 (από ανάγκη δηλαδή) και οι μεταγραφές θα είναι δανεικοί ή ακόμη και τραυματίες, ελπίζοντας ότι θα ανακάμψουν ή με μεγάλους σε ηλικία, που θα έρθουν για τα τελευταία συντάξιμα. 

Θα το δεχόμουν, αν θες θα το καταλάβαινα κιόλας, γιατί ποιος θα έρχονταν σε μας όταν ήταν σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και κυρίως υγιείς? Ποιος θα έρχονταν όταν γνώριζε εκ των προτέρων (βούιζε όλη η Ευρώπη) ότι λεφτά δεν υπήρχαν και οι πληρωμές ήταν αβέβαιες? Ποιος, όταν πλέον η ομάδα ήταν καφενές και χαρά του κάθε πικραμένου σε Ελλάδα και Ευρώπη?

Αλλά βλέπεις ήθελαν να "τσιμπήσουν" μερικούς συναισθηματικούς τύπους, που θα πίστευαν ότι η ομάδα που χτίζεται θα αποτελείται από νέους ταλαντούχους και γηγενείς παίκτες μας. Όμως αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε κανένας τέτοιος προγραμματισμός, για αυτό και εξαφάνισαν ότι νεαρό και ταλαντούχο υπήρχε στο ρόστερ, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές απατεώνες, τύπου Μέντες και Μπαϊράμι. 

Αν μάλιστα ισχύει αυτό που ακούγεται πως συμβαίνει με τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές μας, δηλαδή πως για να προωθηθούν πρέπει να έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και μάλιστα χορηγό......είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Ελπίζω να είναι λόγια θυμού, από αυτούς που πιστεύουν πως αδικήθηκαν.

Μετά από όσα σου έγραψα φίλε Trifille, ποιος είναι τελικά αυτός που δίνει τροφή στους απέναντι, εμείς ή αυτοί? Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθειες? Πες μου που σου γράψω ψεύδη? Έστω κι ένα.

Δεν με νοιάζει τι λέει ο πράκτορας και ο κάθε κατσικοκλέφτης......τα δικά μου χάλια κοιτάω πρώτα. Και στην τελική, τι να κάνω, να πάρω το νόμο στα χέρια μου ή να τα βάλω με το κράτος? Γιατί αδερφέ κράτος εν κράτη είναι και το ξέρουμε όλοι. Μόνο που αυτό ΔΕΝ πέφτει με.....tweets. Πέφτει με καλή ομάδα πρώτα απ όλα και ανηλεή πραγματικό πόλεμο σε όλα τα επίπεδα.

Στην ΠΣ δεν ξέρω αν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν βάζουν χρήματα, όπως ο ίδιος ο Αλαφούζος ομολόγησε. Στην πραγματικότητα ένας ή δυο βάζουν, αλλά ρωτάω γιατί είναι επτασφράγιστο μυστικό το όνομά τους? Γιατί κρύβονται? Τι παίζεται πίσω απ αυτή την μυστικοπάθεια?

Το πόσο σοβαροί είναι όμως άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου και ξέρεις γιατί? Ξανά ο κατακόκκινος Παναγόπουλος στην θέση του γενικού δερβέναγα...όχι τίποτε άλλο, αλλά για να είμαστε "περήφανοι" που μας διοικούν άνθρωποι που ζουν κι αναπνέουν για την ΠΑΝΑΘΑ (ειρωνικό). 

Να σου θυμίσω τον άλλο σοβαρό..... 

"Ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην ανάπαυλα του ματς με τον γαύρο (Οκτώβρης 2012), δήλωσε πως ο αντιπρόεδρος και επιλογή του Γ. Αλαφούζου που ορίστηκε με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο στην ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος έχει Ολυμπιακά αισθήματα! Κι όμως κανείς δεν έχει βγάλει τσιμουδιά...κανείς δεν λέει για τα διαρκείας που είχε στο Καραϊσκάκης!"

......τα είπε τάχα ο Κωνσταντίνου κι έγινε "πανικός".....αλλά παρόλα αυτά, έμεινε σχεδόν δυο χρόνια μέχρι να τον απομακρύνει τάχα ο Αλαφούζος για να τον επαναφέρει πάλι σήμερα......να σε δω τώρα Βασιλάκη τι θα κάνεις? Αλλά τι να περιμένω, βολεύτηκες κύριε αντιπρόεδρε.....οπότε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Θεωρείς πως έχεις το αποκλειστικό προνόμιο να βλέπεις τις αδικίες που υφίσταται ο Σύλλογος από τους ακατονόμαστους. Αλλά δεν είναι έτσι. Και εμείς το βλέπουμε και το έχουμε καταγγείλει, εκεί που δεν τόλμησε κανένας άλλος Παναθηναϊκάρας. Σε αυτό εδώ το site οι διάλογοι ανέβαιναν με τα ονοματεπώνυμα των συνομιλούντων και όχι με ομιλών Α και ομιλών Β.  

Αν όμως μείνουμε ΜΟΝΟ σε αυτό, τότε δεν πρόκειται ποτέ να πάμε παρακάτω. Είναι το τέλειο άλλοθι που επιζητεί ο Αλαφούζος και η παρέα του. Μέσω της συνεχόμενης καταγγελίας του βρώμικου παρασκηνίου, καλύπτει την δική του αδυναμία, να φέρει αξιόλογους ποδοσφαιριστές και όχι Μπούι και Μπερίσα. 

Να τους φέρει ρε αδερφέ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, που δεν υπάρχει το βρώμικο παρασκήνιο, ώστε να μας δώσει λίγη από την χαμένη περηφάνια μας και παράλληλα να αποδείξει πως με δίκαιη διαιτησία, θα κερδίζαμε περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα...... όπως γινόταν επί πολλά χρόνια.........εκείνη την εποχή που έλεγες τα "dvd της βλακείας" και "φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και την παράγκα" και γινόσουν πρωτοσέλιδο στον Πρωταθλητή. 

Και σε ρωτάω φίλε μου καλέ.......υπάρχει περίπτωση με αυτή την λογική, να κάνεις ομάδα που ακόμη κι αν δεν παίρνει τίτλο στο βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είναι μάχιμη και αξιοπρεπής για την Ευρώπη?  ΠΟΤΕ και στο ΥΠΟΓΡΑΦΩ!!!

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Απαιτείται να δοθεί η μάχη της κάθαρσης, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Τόσο το ένα όσο και το άλλο, άπτονται των πραγματικών αρμοδιοτήτων της διοίκησης και με όσα μας έχει δείξει η διοίκηση αυτά τα χρόνια που έχει τα ηνία της ομάδας, δεν με πείθει πως θέλει και μπορεί. Άρα πρωτίστως ποιος θα έπρεπε να μου φταίει? Η διοίκηση μας ή το βρώμικο κατεστημένο?

Προσωπικά καταλήγω στην διοίκηση και ακολούθως σε ότι έχει να κάνει με τους απέναντι. Για να το καταλάβεις καλύτερα, σου δίνω ένα παράδειγμα και μάλιστα πρόσφατο. Αν είχα κάποιους παίκτες με ποιότητα, θα έχανα στον Ηρακλή? Επί εβδομήντα λεπτά ήμασταν ανύπαρκτοι, με μηδέν φάσεις για γκολ, λόγω της ανεπάρκειας των ποδοσφαιριστών μας και όχι γιατί μας αδίκησε ο διαιτητής. Άρα ποιος φέρει την ευθύνη? Η διοίκηση που επί 4 χρόνια ψάχνει αντικαταστάτη του χιλιο-υβρισμένου Βύντρα ή το βρώμικο κατεστημένο?

Δεν σου ζητάω να μας πιστέψεις. Στο φινάλε δεν απολογούμαι σε κανέναν. Να κάνεις ότι λέει η ψυχή σου.....αλλά εσύ πήγες στο άλλο άκρο, αυτό της αγιοποίησις Αλαφούζου, όταν μάλιστα μερικές μέρες πριν, ήσουν απ τους πρώτους που τον έκραζε, γι αυτό αδερφέ σου ξαναλέω μπερδεύτηκες. Μάλλον άλλαξαν Ρότα αυτή που σου δίνουν γραμμή. 

Τελειώνοντας, κάνε μια προσπάθεια να διαβάσεις το προτελευταίο άρθρο ξανά και ξανά. Όχι για να σε πείσω, δεν το θέλω άλλωστε, απλά αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι δεν ισχύουν αυτά περί 23 εκατομμυρίων και τουλάχιστον δεν θα σε πιάνουν Κώτσο όσοι προσπαθούν να στα σερβίρουν. 

Γιατί όταν κάποιος λέει έβαλα χρήματα αυτά φαίνονται αποκλειστικά και μόνο στις ΑΜΚ. Οι οποίες είναι, (ευχαριστώ τον Πάνο) οι ΑΜΚ μετά την είσοδο της Π.Σ. 2012 είναι : 2,5 εκ , 1,825 εκ , 5 εκ ( Sortivo ) , 1,376 εκ , 2,738 εκ και 2,217 εκ. Σύνολο 15,656 εκ. Και υπάρχει και η τρέχουσα , που θα δούμε σε τι ύψος θα κλείσει τελικά. 

Σου αποδεικνύω ότι όλα μαζί είναι 15,656 εκ. Όλα μαζί ξαναλέω, δηλαδή ο Αλαφούζος ακόμη και τα χρήματα που έβαλε η ΠΣ τα οικειοποιείται? Δηλαδή ρε φίλε αν εσύ βάλεις ένα εκατομμύριο, ακόμη κι ως χορηγία, αυτό προσμετράτε στα χρήματα που έβαλε ο Αλαφούζος απ την τσέπη του? 

Να γιατί σου λέω ότι λέει ψέματα. Ανέφερε το συγκεκριμένο νούμερο μόνο και μόνο για να ξέρει ο όποιος επίδοξος αγοραστής (αν υπάρχει είτε τώρα είτε στο μέλλον) τι πρέπει να δώσει πάνω στο τραπέζι στο Αλαφούζο γιατί κάτω απ το τραπέζι μπορεί να ζητήσει κι άλλα. Κι εννοώ εγγυήσεις, πως θα πληρωθούν στην ώρα τους όσα έχει υπογράψει και κυρίως ΔΕΝ θα έχει καμιά νομική-ποινική ευθύνη είτε τώρα είτε στο μέλλον.

Συγνώμη για το μέγεθος, ξέρω σας κούρασα αλλά με έπνιγαν κι έπρεπε να τα βγάλω.


 
Top