Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αύριο Παρασκευή (η επιλογή ημέρας δείχνει πόσο "κόπτονται" να έχει συμμετοχή) διεξάγονται οι εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και το ενδιαφέρον του κόσμου του Παναθηναϊκού για τα αποτελέσματα αυτής, από ανύπαρκτο έως αδιάφορο. 

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν απασχολούν τα μέλη της Συμμαχίας, τα οποία την Παρασκευή θα κληθούν να εκδηλώσουν μέσω της ψήφου τους, αν επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τα τρία χρόνια πλήρης αδιαφάνειας και μηδενικής συμμετοχής στις αποφάσεις. 

Οι προηγούμενες εκλογές είχαν διενεργηθεί ημέρα Κυριακή, δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόλις 3.557 μέλη, εκ των οποίων άσκησαν το δικαίωμά τους 1.096. Πρώτος σε σταυρούς είχε έρθει ο Γιάννης Αλαφούζος με 656  και την και τελευταία θέση στο ΔΣ, έλαβε ο Ηρειώτης Ιωάννης με 77. 

Από το προηγούμενο 9μελές ΔΣ (συν 2 αναπληρωματικά μέλη) που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 (γιατί στην πορεία παραιτήθηκαν οι Βερβεσός, Γόντικας, Παναγόπουλος, Ηρειώτης...δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τους Αντωνιάδη, Ρισβά) συμμετέχουν εκ νέου στις εκλογές μόνο οι Οικονομόπουλος Τάκης, Κωνσταντίνου Βασίλης και Καρανάσος Γεώργιος. 

Στις φετινές εκλογές από τα 8.775 μέλη που έχει συνολικά η Συμμαχία, δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου οι 8.200, αφού αποκλείονται μόνο τα ηλεκτρονικά μέλη. 

Έτσι με δεδομένο τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν (μπορούν να ψηφίσουν και για άλλους 2 ακόμα με κάποια διαδικασία), αλλά και την δυνατότητα που δίνεται φέτος να ψηφίσει κάποιος μέσω διαδικτύου, αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 1.096 των προηγούμενων εκλογών οι φετινοί συμμετέχοντες. Ακόμα και αν η συμμετοχή κινηθεί στα χαμηλά ποσοστά του 2012 (30%), οι ψηφοφόροι θα είναι κοντά στους 2.500. 

Μπορεί το ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στην ΠΑΕ (ακόμα και σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη), να μην έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει μία απόφαση που αφορά την ΠΑΕ, καθώς ο ιδιοκτήτης της Γιάννης Αλαφούζος μέσω της offshore εταιρείας του με έδρα την Κύπρο κατέχει πάνω από το 67%, αλλά το νεοεκλεγέν ΔΣ θα έχει την διαχείριση των εσόδων και εξόδων της ίδιας της Συμμαχίας......οπότε καταλαβαίνετε πως συμφέροντα υπάρχουν και είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως δεν θα ενδιαφερθεί ο Γιάννης Αλαφούζος για τις εκλογές. 

Μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και δύσκολα θα επιτρέψει (γίνεται και με δημοκρατικές διαδικασίες) να εκλεγεί ένα ΔΣ που δεν θα ελέγχει. Που θα αποφασίζει αυθαίρετα, ποιος θα εργάζεται στη Συμμαχία και τι μισθό θα παίρνει. Ποιος θα αναλάβει την διαφημιστική καμπάνια. Που θα καταλήγουν τα έσοδα από τις διπλές τιμές των εισιτηρίων για τα μη μέλη. 

Σε ένα 9μελές ΔΣ, τον έλεγχο τον έχει όποιος εκλέξει τουλάχιστον 5 μέλη. Δηλαδή να έχει την πλειοψηφία. Επίσης αυτή η πλειοψηφία αποφασίζει και ποιοι θα εκπροσωπούν την Συμμαχία στο ΔΣ της ΠΑΕ. Με δεδομένο πως οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να "σταυρώσουν" μέχρι τρεις υποψηφίους, καταλαβαίνετε πως κανένα "στρατόπεδο" όσο και αν δώσει γραμμή και τηρηθεί κατά γράμμα, δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο. 

Μόνο στην περίπτωση που κάποιος θα έλεγχε πλήρως 2.000 ψηφοφόρους και κανόνιζε οι 1.000 να ψηφίσουν αυστηρά τρεις υποψηφίους δικούς του και οι άλλοι 1.000 τρεις διαφορετικούς επίσης δικούς του....... τότε ακόμα και αν οι υπόλοιποι 500 ψηφοφόροι είχαν επιλέξει μία άλλη τριάδα, αυτός θα κατάφερνε να έχει στο ΔΣ έξι!!! 

Επειδή όμως αυτά δεν γίνονται...... ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο, κατεβάζοντας δύο ειδών υποψήφιους. Αυτούς που έχει διαμηνύσει σε όποια μέλη ελέγχει πως επιθυμεί και θα ψηφιστούν μονοκούκι....... και τους παλαίμαχους, που λόγω της αγάπης του κόσμου θα ψηφιστούν όπως και να έχει από τους ανεξάρτητους. 

Έτσι εκτός της τριάδας των Παλαιμάχων (που βρίσκεται πολύ κοντά του από την αρχή του εγχειρήματος), θα καταφέρει να εκλέξει και άλλους τρεις που ασπάζονται και υιοθετούν χωρίς αντιρρήσεις τις απόψεις του. Το υπόλοιπο ΔΣ θα συμπληρωθεί με την τριάδα των υποψηφίων του Ερασιτέχνη-Οργανωμένων. 

Βέβαια, είναι τόσο αγαστή η συνεργασία Αλαφούζου Ερασιτέχνη, που δεν τίθεται θέμα "στρατοπέδων". Μια χαρά θα συνεργαστούν αυτοί που θα προκύψουν. Απλά για τον φόβο των Ιουδαίων, για μια πιθανή ρήξη στο μέλλον..... γίνονται οι όποιες διεργασίες. 


Η δική μου εκτίμηση είναι πως στο επόμενο ΔΣ θα βρίσκονται σίγουρα οι κύριοι, Σαραβάκος Δημήτρης, Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Κωνσταντίνου Βασίλης (μακάρι να γίνει η έκπληξη και να μην είναι), Καρανάσος Γιώργος, Αλεξανδρής Γιώργος, Γλυνός Κωνσταντίνος.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν ξέρω ποιους έχει προκρίνει ο κύριος Αλαφούζος...... δεν ανήκω στο ποίμνιό του για να μου έχει δώσει κατεύθυνση. Εγώ αν είχα δικαίωμα ψήφου, με βάση μόνο τα βιογραφικά, θα επέλεγα τους κυρίους Ζελένιτσα, Καταπώδη, Πέππα. 

Όπως και να έχει, καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Μακάρι τα κίνητρα της συμμετοχής να είναι η δίψα για προσφορά στον Παναθηναϊκό.

ΥΓ. Το συνηθέστερο καμουφλάζ μιας ιδιοτελής σκέψης-πράξης, είναι να αυτοδιαφημίζεται ως ανεξάρτητη. Και επειδή στην Παναθηναϊκή οικογένεια, όσοι από διάφορα μετερίζια έχουμε καταθέσει δημόσια τις απόψεις μας, γνωριζόμαστε....... θέλω να πιστεύω πως δεν θα πατήσουν ορισμένοι την πεπονόφλουδα της "ανεξαρτησίας". 

Είναι πιο τίμια η προσέγγιση ενός εκλογικού σώματος αυτών που λένε "αυτές είναι οι θέσεις μου και αν γουστάρετε", παρά αυτών που εμφανίζονται δήθεν ενωτικοί, προσπαθώντας να κοροϊδέψουν και τις δύο πλευρές..... και αυτή που είναι ικανοποιημένη με τον Αλαφούζο και αυτή που δεν θέλουν να τον βλέπουν στα μάτια τους. 

Αλέξανδρος


 
Top