Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι και λογικά θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στα αιτήματά τους, απέχοντας και εμείς οι ερασιτέχνες bloggers....... αλλά αλήθεια έψαξε κανείς να μάθει ποια είναι αυτά?

Κύριο αίτημα των δημοσιογράφων -που πιθανότατα είναι η πιο αντιπαθητική επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα και όχι άδικα- είναι να διατηρηθεί το αγγελιόσημο. 

Δηλαδή να συνεχίζουν οι Έλληνες που δεν είναι δημοσιογράφοι, να πληρώνουν την ασφάλιση των δημοσιογράφων, όταν την ίδια ώρα οι δικές τους συντάξεις κατακρεουργούνται από δεξιές, κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις......και πολλοί λόγω ανεργίας παραμένουν ανασφάλιστοι. 

Απεργούν για τον απεχθέστερο φόρο  υπέρ τρίτων (των δημοσιογράφων). Συριζαίος δεν είμαι, ούτε μνημονιολάγνος...... αλλά η συγκεκριμένη μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να εφαρμοστεί και ας κάνουν όσες απεργίες θέλουν.....σε κανέναν μας δεν θα λείψουν οι δημοσιογράφοι!!! 

Πάμε τώρα στα δικά μας, τα του Παναθηναϊκού μας, τα όποια μόνο σχέση με το ποδόσφαιρο δεν έχουν, όπως εδώ και αρκετά χρόνια. Η ομάδα μόλις το Σάββατο υπέστη άλλη μία εξευτελιστική ήττα από τον Ηρακλή και όμως ξεπεράστηκε σε χρόνο dete, αφού προέκυψαν "σοβαρότερα" θέματα προς συζήτηση, όπως η τιμωρία, το συλλαλητήριο, το πρωτοσέλιδο της Sporday, η επαναπρόσληψη Παναγόπουλου και μία ανακοίνωση 10 κατόχων διαρκείας. 

Πριν ασπαστώ το ρεύμα και ασχοληθώ με αυτά που βοηθάνε τον κόσμο να ξεχάσει την αγωνιστική κατάντια του Παναθηναϊκού, σε μία χρονιά που θα "έπαιρνε" Πρωτάθλημα, οφείλω να εκφράσω την απορία μου. 

Τι σκατά είδε στις προπονήσεις και στα βίντεο ο Ιταλός και στο πρώτο του παιχνίδι επέλεξε τον Τριανταφυλλόπουλο για δεξί μπακ? 

Ή μήπως τελικά δεν είδε τίποτα, αλλά του πρότειναν την ενδεκάδα, αυτοί που έκαναν και τον επιτυχημένο σχεδιασμό? Αυτοί, που την ώρα των επεισοδίων δεν είχαν το σθένος να μπουν μπροστά στον κόσμο και να απαιτήσουν να ηρεμήσουν ώστε να μην καταστραφεί ο Παναθηναϊκός? Αυτοί που την ώρα που οι Θεοδωρίδης, Καραπαππάς, πίεζαν τον διαιτητή να ματαιώσει το παιχνίδι, κοίταζαν αμέριμνοι την καταστροφή να έρχεται?  Αυτοί, που ως παίκτες ήταν παράδειγμα προς μίμηση και εξελίχθηκαν ως παράγοντες παράδειγμα προς αποφυγή

Κύριοι, ενόψει του συλλαλητηρίου, ο Παναθηναϊκός ή μάλλον αυτή η παρέα που έφτασε εδώ τον Παναθηναϊκό, θα ψάξει να πιαστεί από οπουδήποτε, προκειμένου να συσπειρώσει όσους φιλάθλους ακόμα τους πιστεύουν και να τους ακολουθήσει στη ετεροχρονισμένη κατά 15 χρόνια διαμαρτυρία.Αυτοί που εύχονταν καρκίνο σε κάθε Παναθηναϊκό που δεν συμφωνούσε μαζί τους, "ευαισθητοποιήθηκαν" από το αισχρό ομολογουμένως πρωτοσέλιδο της sporday που παρομοίαζε τον Παναθηναϊκό με ασθενή του Aids. Αφήστε παλικάρια μου να αντιδράσουμε εμείς, που δεν ευχηθήκαμε σε κανέναν καρκίνο..... ώστε να εκπροσωπηθεί ο Παναθηναϊκός από ειλικρινείς ανθρώπους και όχι υποκριτές που απέκτησαν ξαφνικά ευαισθησίες.  

Έπρεπε να βγει το εμετικό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας για να συνειδητοποιήσετε ότι με τις ασθένειες που εξοντώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, δεν παίζουμε ούτε για αστείο?Το ίδιο ισχύει και για το συλλαλητήριο..... δεν είναι ανάγκη να το καπελώσετε ως οργανωτές, γιατί στην τελική η δική σας παρουσία λειτουργεί αποτρεπτικά για όλους αυτούς τους Παναθηναϊκούς που θα ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά σας θεωρούν συνυπεύθυνους για την κατάντια του Παναθηναϊκού. 

Γίνεται ο καταδικασμένος για φόνο, να οργανώσει συλλαλητήριο κατά της φυλάκισης όσων δολοφονούν? Γίνεται αυτοί, που ενώ ήξεραν πως το σύστημα μας περιμένει στη γωνία και του έκαναν το χατίρι καταδικάζοντας την ομάδα τους, να πρωτοστατούν στην εκδήλωση κατά του συστήματος? 

Και τελικά αποφασίστε, ήταν στημένα τα επεισόδια από προβοκάτορες που παρείσφρησαν στις κερκίδες της Λεωφόρου ή δεν έγιναν επεισόδια και απλά ήταν μια νορμάλ αντίδραση οικογενειαρχών, που κάθονταν στο κέντρο του γηπέδου έχοντας πληρώσει πανάκριβα ένα εισιτήριο διαρκείας, απέναντι στην προκλητική αστυνομία? Γιατί και τα δύο δεν γίνεται!!!

Και πόσο φιλήσυχοι φίλαθλοι είναι αυτός που συντάσσουν μια ανακοίνωση και αναφέρονται σε ραλίστες, μπατσόνια, ρουφιάνους, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της ανακοίνωσης γνωστοποιούν πως είχαν λάβει ενεργά μέρος στην αλητείες προκειμένου να εκδιωχθεί η πιο "τρανή" οικογένεια όπως γράφουν? 

Πόσο φιλήσυχοι φίλαθλοι ήταν τελικά άραγε αυτοί που  άπλωναν πανό για καρκίνους σε όλο τον πλανήτη, έκαναν επιδρομές στις κερκίδες που δεν συμφωνούσαν με τα εμετικά συνθήματα τους και προπηλάκιζαν Παναθηναϊκούς που ήθελαν να στηρίξουν την ομάδα τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιος βάζει λεφτά για να είναι αξιοπρεπής και ας μην είναι πρωταθλήτρια?

Και επισημαίνω όλα αυτά, γιατί αν δεχτώ πως όσοι φίλαθλοι κάθονται στις κεντρικές θύρες των γηπέδων και έχουν "πληρώσει" ακριβά εισιτήρια, αυτομάτως είναι κύριοι....... θα πρέπει να αποδεχτώ πως και εκείνοι που κάθονταν πάνω από τη φυσούνα της Ριζούπολης, που την έσκισαν, που χτύπαγαν τους παίκτες μας, που τους πετούσαν φωτοβολίες...... δεν ήταν χούλιγκαν, αλλά αγανακτισμένοι οικογενειάρχες, που μπορεί κατά την είσοδό τους να ταλαιπωρήθηκαν από τον αστυνομικό έλεγχο. 

Τέλος για την μιάμιση ώρας ουρά και ταλαιπωρίας που υπέστη κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού για να μπει στο γήπεδο, μήπως ευθύνεται το ίδιο το γήπεδο? Απλά ρωτάω, μήπως ανοίξει εκ νέου μια συζήτηση για το "Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο". Πάντως παράπονα για τη λειτουργία των τουρνικέ και το στενάχωρο της όλης υπόθεσης, όταν πας να μπεις στο γήπεδο..... ακούγονται όλη τη χρονιά, ακόμα και στα παιχνίδια που δεν είχαμε 15.000 κόσμο. 

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού (τουλάχιστον αυτόν που ξέρω εγώ και συζητάω) έχει βαρεθεί να ψάχνουμε τι έφταιξε αφού πρώτα γίνουν τα επεισόδια και έχει χαθεί άλλη μία χρονιά, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Έχει βαρεθεί να δικαιολογεί την δίκαιη αγανάκτηση των θερμόαιμων, από την ώρα που αυτή μας γυρίζει μπούμερανγκ. Όταν κάνεις κάτι, μία, δύο, τρεις, πέντε φορές και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την ίδια την ομάδα σου και όχι για αυτούς που υποτίθεται πολεμάς....... τότε είσαι ή ηλίθιος ή στημένος. 

Και ιδού το εύλογο ερώτημα? Τι δουλειά έχει ο κόσμος σε ένα συλλαλητήριο που θα πρωτοστατούν κάποιοι που είναι είτε ηλίθιοι, είτε στημένοι? Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις κάποιον που κάνει "υπομονή" 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί το πλάνο εξυγίανσης, παρά τις ξεφτίλες από Εστορίλ, Γκαμπάλες, Καλλονές, Πανιώνιους και έχει στοιχίσει με τις πράξεις του 3 εκατομμύρια ευρώ? 

Και στην τελική η διαφορά μας με τους γαύρους, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους άντρες και την αρσενική συμπεριφορά. Η ανάληψη της ευθύνης των πράξεών μας, ακόμα και αν προέκυψαν από ηλιθιότητα, ακόμα και αν απορρέουν από αυτές ποινές. Ουδέποτε υπήρξαμε ευθυνόφοβοι, ουδέποτε ενεργοποιήσαμε το σύστημα που φτύνουμε, για να μας δοθεί κάτι που δεν μας ανήκει ή το πετάξαμε από λάθος. 

Για αυτό κύριοι δεν έχουμε οι περισσότεροι καμιά δουλειά να πάμε στο συλλαλητήριο, όχι γιατί δεν χρειάζεται υπεράσπιση ο Παναθηναϊκός, αλλά γιατί όσοι το διοργανώνουν έπαψαν από καιρό να εκπροσωπούν τον Παναθηναϊκό και τα ιδεώδη του...... 

Πρώτα θα απαλλαγούμε από αυτούς -γιατί κινδυνεύει άλλη μία αντίδραση να μας γυρίσει μπούμερανγκ- και μετά θα διοργανώσουμε μια Παναθηναϊκή αντίδραση, αντίστοιχη του μεγαλείου του Παναθηναϊκού, που θα αναγκάσει να ασχοληθεί με αυτή όχι απλά η κυβέρνηση ή η δικαιοσύνη, αλλά όλη η Ελλάδα.  Και κυρίως δεν θα έχει ως απώτερο σκοπό την επίδειξη δύναμης, για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς δεν θα γίνουμε πιόνια κανενός.  

Στείλτε τις προτάσεις σας για το που, πως και πότε θα το κάνουμε...... δεν θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό ανυπεράσπιστο, αλλά με τον τρόπο που θέλουμε εμείς, όχι με το να μας σύρουν ως πρόβατα. 

Κλείνω εδώ αυτό το θέμα..... λέγοντας πως θα συμμετέχω σε ένα συλλαλητήριο όταν θα γίνει για να δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός και όχι για να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες της η Θύρα 13...... που για πολλούς είναι πάνω και από τον Παναθηναϊκό, λες και πρόκειται για δύο διαφορετικές "επιχειρήσεις". Παναθηναϊκός χωρίς 13 μπορεί να υπάρξει, 13 χωρίς Παναθηναϊκό όχι!!! 

Εν συντομία θα αναφερθώ και στο θέμα Παναγόπουλου....... κύριοι έχουμε χάσει τη μπάλα και περισσότερο όλων ο Αλαφούζος. Ο οποίος επανέφερε τον Παναγόπουλο δίνοντας το στίγμα του ξεπουλήματος. 

Γιατί αυτή ήταν η δουλειά του κυρίου Παναγόπουλου στην προηγούμενη θητεία του...... συν η εξαπάτηση του Καπετάνιου, που ενώ διαπραγματευόταν την παραμονή μας στην Παιανία και δεν είχε να εγγυηθεί το 1,05 εκατομμύρια ευρώ για το τέλος της χρονιάς, είχε ήδη κλείσει συμφωνία με τον Τσακίρη και τον Σεπτέμβρη μπόρεσε και κατέβαλλε 700.000 ευρώ στον Πανιώνιο (το 10% της συνολικής συμφωνίας)!!! 

Επιπλέον ο κύριος Αλαφούζος έχοντας σφίξει ο κλοιός γύρω του μιας και ολοένα πληθαίνουν οι φωνές για επιβεβλημένη αποχώρησή του, επιστρατεύει όσους μπορεί να εμπιστευτεί απόλυτα..... και ένας από αυτούς είναι ο Παναγόπουλος. Το κέντρο αποφάσεων θα αποκτήσει στεγανά και θα εξαφανιστούν οι κολαούζοι, που μπροστά του τον γλύφουν και πίσω του τον μαχαιρώνουν.

Θα αποδειχτεί πολύ δυσκολότερος αντίπαλος από όσο τον υπολόγιζαν ορισμένοι και σε καμιά περίπτωση δεν θα παίξει τον ρόλο της στυμμένης λεμονόκουπας. Θα δώσει σκληρή μάχη για να κρατήσει την καρέκλα του κύριου μετόχου και σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφτεί όσους αποτελέσουν τις λεγόμενες παράπλευρες απώλειες. Θα δείτε χτεσινούς φίλους του να γίνονται εχθροί και χθεσινοί εχθροί να προβιβάζονται σε βασικοί παίκτες στο παιχνίδι επιβίωσης, με έπαθλο τον Παναθηναϊκό. 

Στις επερχόμενες εκλογές, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα είναι υποψήφιος για τον Προεδρικό θώκο της Συμμαχίας και όχι γιατί δεν μπορεί να κατέβει βάσει καταστατικού (αυτές είναι ηλιθιότητες), αλλά γιατί θέλει σιγά-σιγά να διαχωρίσει τον ρόλο των δικών του μετοχών (μέσω της offshore), από αυτόν της συμμαχίας. Ο ρόλος των δικών του μετοχών είναι "πωλούνται με το ανάλογο αντίτιμο" και ο ρόλος των μετοχών της συμμαχίας "παραχωρούνται με τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μελών". 

Άρα οι όποιοι επίδοξοι "σωτήρες", εκτός ότι θα αναλάβουν έναν Παναθηναϊκό που υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται σε δεινότερη οικονομική κατάσταση με αυτή που ήταν το 2012 (τότε που δεν τόλμησαν να βγουν μπροστά, παρά τα ικετικά πανό), θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαιτήσεις του Γιάννη Αλαφούζου...... ο οποίος έχει αρχίζει και θυμίζει τον Μπρους Γουϊλς στο "Πολύ σκληρός για να Πεθάνει". 

Ξέρω σας κούρασα σήμερα, αλλά όπως έχω εξηγήσει και παλιότερα, δεν ειδικευόμαστε στο κυνήγι hits, έτσι ώστε να κάνω ξεχωριστό κείμενο για κάθε θέμα..... 

Αν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο...... δεν υπάρχει σωτηρία!!!

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται...... εμένα δεν μπορεί κανείς σύνδεσμος Πετραλώνων να με κράξει ή να μου βγάλει άπλυτα στη φόρα για να σιωπήσω ή να μην λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω. 

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί σήμερα η Θύρα 13, ζημιώνει αποκλειστικά τον Παναθηναϊκό και μόνο τον Παναθηναϊκό. Και είναι κρίμα, γιατί ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια υγιή θύρα οργανωμένων, που θα προασπίζεται τα συμφέροντά του και θα τον σπρώχνει να κατακτήσει τίτλους......εδώ στη γη........ και όχι στα αστέρια που θα τους βλέπουν αποκλειστικά οι ονειροπαρμένοι. 

Δεν μπορεί, μέσα στα χιλιάδες μέλη θα υπάρχουν 20-30-100 που αντιλαμβάνονται όσα γράφω και θα θελήσουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια νέα θύρα 13, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τον κόσμο. 

Που θα ενισχύει τα ταμεία της ομάδας και δεν θα τα τορπιλίζει. 

Που θα εξοργίζεται όταν αδικούν τον Παναθηναϊκό και όχι όταν διακυβεύεται η υστεροφημία της θύρας. 

Που θα αγωνίζεται στο πλευρό των ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ποιος διοικεί. 

Που θα καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της διοίκησης, ανεξαρτήτως των προσώπων που την απαρτίζουν. 

Που θα διέπεται από ορθολογιστική σκέψη και όχι ρομαντική σε σοβαρά ζητήματα όπως αυτό του γηπεδικού. 

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΥΡΑ 13 ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ........


Αλέξανδρος


 
Top