Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Gruenerteufel

Από την ώρα που μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μου χαράχτηκε το όνομα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, την χαρά ή την λύπη ανάλογα το αποτέλεσμα, την παιδική καζούρα στις αλάνες, τα αυτοκόλλητα  στα album με φωτογραφίες του Ζαετς του Ροτσα του Σαραβακου, ήμουν σίγουρος για την επιλογή και το ποσό θα άλλαζε την ζωή μου αυτή η απόφαση. 

Στο άκουσμα του πρώτου συνθήματος  ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13, γεννήθηκε η απορία για το τι είναι η ΘΥΡΑ 13, τι ακριβώς είναι  αυτή η λέξη, αυτός ο αριθμός που γεννά συναισθήματα χαράς σε παίκτες και οπαδούς, ρίγος και φόβο στους αντιπάλους.

Αυτό  θα προσπαθήσω να αναλύσω με μια καθαρά προσωπική γνώμη,  με την ματιά και την άποψη ενός φιλάθλου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, που έχει τρέξει σε γήπεδα εντός και εκτός σε χαρές και λύπες και που έχει περάσει από το συνδεσμιακό κίνημα.

Τι είναι λοιπόν η ΘΥΡΑ 13?

Είναι μια κίνηση φιλάθλων που συμπληρώνει αισίως 50 έτη ιστορίας? Μια κίνηση για να οργανωθεί η αγάπη πολλών για τον σύλλογο? Μια ιδέα που εξέφραζε και εκφράζει τα ήθη και τα ιδεώδη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ? Είναι  θεσμός? Είναι εμπόριο? Είναι επιχείρηση? Μήπως κάτι άλλο? 

Η λογική, μα κυρίως η γνώμη ανθρώπων που ήταν  παρών στην  γέννηση της, λέει ότι είναι θεσμός. Μια ιδέα που συσπειρώνει, που βοηθά, που ζητά το καλό του συλλόγου, μακριά από ίντριγκες πρόσωπα και ιδιότητες. Μια ιδέα που πολεμά εχθρούς εντός και εκτός  ομάδος, βρώμικα συστήματα και παράγκες, αυτό πιστεύω  και  έτσι θυμάμαι  όλα τα χρόνια σε όσα γήπεδα έχω πάει.

Πέρασαν τα χρόνια, παίκτες ήρθαν και έφυγαν, προπονητές επιτυχημένοι ή αποτυχημένοι αντικαταστάθηκαν, πρόεδροι  άλλαξαν............ μα η ΘΥΡΑ 13 πάντα στις επάλξεις, πάντα και παντού σε κάθε γήπεδο με μια φωνή έως σήμερα. Έτοιμη για πόλεμο, που με την πρώτη ματιά έμοιαζε δίκαιος, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση και με το πέρασμα του χρόνου σε βάζει σε σκέψεις. 

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, αυτό ζήτησε ο λαός (μέσα σε αυτούς και εγώ ρομαντικός και αφελής), για το καλό της ομάδας, γιατί δεν πήγαινε άλλο με την αναλγησία της διοίκησης.Τώρα όμως τι?

Πολλά ξεχάστηκαν ή μπήκαν στο συρτάρι, πολλά έγιναν νεανικές απερισκεψίες και πιο πολλά, θέσεις και αξιώματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άρθρα δημοσιογράφων, που χλεύαζαν και λοιδορούσαν πρόσωπα και καταστάσεις, μιλώντας για ανικανότητα για ανεπαρκές ποδόσφαιρο, διοργάνωση, αγώνα, κτλπ,.......... αλλά με τους ίδιους στην διοίκηση, να τιμωρείτε η ομάδα για τον ίδιο ακριβώς λόγο!! 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα λογιστικά βιβλία, που έγιναν πανό σημαία και όπλο, δικαίως για την εποχή, αλλά τώρα έγιναν λόγια του αέρα!!  

Ποιος μπορεί να ξεχάσει  τα πανό κατά της διοίκησης και τα λαϊκά δικαστήρια σε κάθε άσχημο αποτέλεσμα, που τώρα μετατράπηκαν σε υπομονή και υγεία? 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα απίστευτα στησίματα σε βάρος της ομάδας από το 97’, που κόστισαν τίτλους και χρήμα, μα μόνο τώρα χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για την ανικανότητα των διοικούντων?

Ποιος ξεχνά τα διάφορα σαπακια κατά καιρούς που μας έφερνε η οικογένεια και  με την σημερινή διοίκηση βαφτίζονται  λαχεία?


Και φτάσαμε στο ζουμί της υπόθεσης......... ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΥΡΑ 13 ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ? ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ? ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ? 

Δεν το νομίζω, δεν νομίζω οι ενοικιαστές διαμένοντες του ονόματος ΘΥΡΑ 13, να μπορούν να αντεπεξέλθουν της ιστορίας και των ιδανικών αυτής της ιδέας, που έφερε την επανάσταση στον χώρο του αθλητισμού. 

Δεν νομίζω άτομα που χειροδικούν σε παίκτες της ομάδας τους, που προπηλακίζουν ομοϊδεάτες γονείς με παιδιά στο γήπεδο, επειδή έχουν άλλη άποψη, που καταστρέφουν περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, που την υπερχρεώνουν από τις τιμωρίες που οι ίδιοι δημιουργούν, που η επανάσταση όπως φάνηκε, ήταν για προσωπικούς λόγους, για θέσεις και αξιώματα, που η καταστροφή και ο εξευτελισμός έγινε "υγεία". 

Δεν νομίζω ΚΑΝ αυτά τα άτομα που πράττουν όσα ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, να έχουν το δικαίωμα να λέγονται ΘΥΡΑ 13.

Είναι δεδομένο πως όποιος δεν θέλει το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, δεν μπορεί να είναι και φίλος του, πόσω μάλλον θεματοφύλακας των συμφερόντων του....... που είναι ο ρόλος της ΘΥΡΑΣ 13. 

Από τον πρώτο της διοίκησης έως τον απλό φίλαθλο που πηγαίνει στο γήπεδο, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι πράξεις.  Η ΘΥΡΑ 13 υπήρξε υπάρχει και θα υπάρχει, όσο και να θέλουν κάποιοι να καπηλευτούν το όνομα της για ιδίων όφελος. 

Η ΘΥΡΑ 13 βρίσκεται στην καρδιά κάθε ανιδιοτελή Παναθηναϊκού και δεν χρειάζεται για να στεγαστεί....... τριώροφο!! 
Top