Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δεκάδες θέματα στην παναθηναϊκή επικαιρότητα και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα πρέπει να σχολιάσω και τι όχι. Θα κάνω μια προσπάθεια να αναφερθώ σε όλα, με όσο το δυνατόν πιο περιεκτικό τρόπο..... 

Θα ξεκινήσω την σημερινή επικοινωνία μαζί σας, διηγούμενος μια ιστορία από τα σχολικά μου χρόνια. Τη σχολική σαιζόν 1989-90 φοιτούσα στο 8ο Λύκειο Πατρών στην τρίτη τάξη και είχα την τιμή να εκπροσωπώ ως Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου, τους συμμαθητές μου. Όπως όλοι γνωρίζεται, η κυριότερη ασχολία ενός Προέδρου όταν βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου, είναι να οργανώσει την πενθήμερη (εκείνα τα χρόνια) εκδρομή. 

Έτσι και εγώ, αφού επιλέξαμε να επισκεφτούμε την Κέρκυρα και να μείνουμε στο Margarona Palace, φρόντιζα μέσω των σχολικών χορών να μειώσω το κόστος των 18.000 δραχμών που ήταν κατ' άτομο για μετακίνηση και διαμονή. Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, τα πάρτι του 8ου Λυκείου εκείνη τη Χρονιά, έμειναν στην Ιστορία (ντισκοτέκ Smile) και έτσι κατάφερα να κοστίσει στο κάθε άτομο τελικώς η εκδρομή 8.500 δραχμές. 

2-3 εβδομάδες πριν αναχωρήσουμε για την πενθήμερη (όνειρο όλων των μαθητών εκείνα τα χρόνια, μιας και για τους περισσότερους ήταν η πρώτη φορά που θα έφευγαν από το σπίτι να διασκεδάσουν με συνομηλίκους και χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους) και αφού είχαμε καταβάλλει το σύνολο των χρημάτων στο τουριστικό γραφείο, ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει την ευτυχία μας. 

Σε μια μονοήμερη εκδρομή ενός άλλους σχολείου των Πατρών με προορισμό το Πλανητάριο, ο οδηγός του πούλμαν είχε την φαεινή ιδέα (την ώρα που οι μαθητές έβλεπαν τους πλανήτες και τους αστεροειδής), να κλειδώσει δύο μαθήτριες στο αυτοκίνητο και να τους προβάλλει στην τηλεόραση τσόντα!!! Εκείνα τα χρόνια ήταν θανάσιμο αμάρτημα, φανταστείτε πως το 90% των συμμαθητριών μας, ήταν παρθένες παρότι πλησίαζαν στα 18 τους. 

Οι γονείς ενημερώθηκαν, κατήγγειλαν το περιστατικό και η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να τιμωρήσει τους καθηγητές, που είχαν την εποπτεία των μαθητών στην εκδρομή. Οι καθηγητές αντέδρασαν και αποφάσισαν να μην συνοδεύουν πια στις εκδρομές των μαθητών. Πόλεμος.... η γη έφυγε κάτω από τα πόδια μας. 

Συγκεντρωνόμαστε οι Πρόεδροι των σχολείων και αποφασίζουμε να μεταβούμε με το σύνολο των μαθητών της τρίτης λυκείου, στα γραφεία της ΕΛΜΕ ώστε να πιέσουμε τους καθηγητές να αλλάξουν την απόφασή τους. Χιλιάδες μαθητές στην Πλατεία Όλγας και εμείς οι Πρόεδροι μέσα στα γραφεία. Υπήρχε μια αναστάτωση, αλλά όλα κύλαγαν σε ένα πνεύμα ικεσίας απέναντι σε αυτούς, να μην χάσουμε τις εκδρομές μας (ποιος νοιαζόταν για τα χρήματα) μέχρι που....... 

..............η Πρόεδρος των καθηγητών ξεστόμισε το "Ξέρουμε πως είναι άδικο, αλλά επειδή θέλουμε να αλλάξει αυτό το καθεστώς της εποπτείας, που γίνετε αφορμή να την πληρώνουν οι καθηγητές για ότι γίνεται στις εκδρομές, θα σας χρησιμοποιήσουμε να βγείτε μπροστά, για να πετύχουμε την αλλαγή του".....Ποιος είδε τον Μωραϊτη και τους άλλους και δεν τους φοβήθηκε.....

Πηδάγαμε πάνω από γραφεία της αίθουσας, πετάγαμε τασάκια, καλαθάκια απορριμάτων και ότι άλλο βρίσκαμε...... μέχρι και τις τούφες από τα μαλλιά της Προέδρου που θέλησε να μας χρησιμοποιήσει και να παίξει με την δική μας εκδρομή. Στο τέλος δικαιωθήκαμε..... 

Γιατί σας είπα όλη αυτή την ιστορία ε? Για να σας γνωστοποιήσω πως δεν δέχτηκα να με χρησιμοποιήσουν στα 18 πάνω στην καύλα μου να πάω πενθήμερη εκδρομή και θα με χρησιμοποιήσουν σήμερα στα 43μου οι κύριοι Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος, για να πιέσουν την κυβέρνηση, που δεν τους κάνει τα χατίρια? 

Ας βρουν άλλους..... αυτούς τους 300, που από προχτές έχουν πάρει τους δρόμους, ενάντια σε αυτούς, που πριν ένα χρόνο περίμεναν ως σωτήρες, που θα τερμάτιζαν την Χούντα που δεν τέλειωσε το 1973!!! Είναι γνωστό πως δεν ανήκω στην αριστερά ή στην "φασιστερά", όπως αρέσκεται να την αναφέρει ο κύριος Βασιλαράς στα τελευταία άρθρα του ή ο κύριος Συρίγος, που έκανε αγώνα για τον Τσίπρα και σήμερα στην καλύτερη τον λέει Προδότη.......  αλλά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κρίνω μια κυβέρνηση και το έργο της, με βάση την συμπεριφορά της απέναντι στην ομάδα μου ή τους ιδιοκτήτες της. Την κρίνω με βάση όσα αποφασίζουν για τη ζωή τη δική μου, του παιδιού μου και των συνανθρώπων μου και η άποψή μου αυτή, εκφράζεται στο προσωπικό μου profile στο facebook και όχι στο Greenmood που μπαίνει ο κάθε φίλος Παναθηναϊκός να μάθει για την ομάδα μας. 

Κύριοι, τον κόσμο του Παναθηναϊκού τον χρησιμοποίησαν οι επιτήδειοι το 2008 και τον έβγαλαν στον δρόμο, με στόχο να επιτύχουν τις προσωπικές επιδιώξεις τους, Πολλοί από εκείνους που πρωτοστάτησαν τότε στο συλλαλητήριο, σήμερα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά τόσο στην ΠΑΕ, στον ΑΟ, όσο και στις επιχειρήσεις συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 

Ο κόσμος τι κέρδισε από αυτό το συλλαλητήριο? Δύο χρόνια ευφορίας και πέντε χρόνια μνημονίου, παρακμής και αναξιοπρέπειας.....χωρίς να ξέρει καν πότε θα τελειώσει η κατρακύλα. 

Σήμερα καλούν πάλι τον κόσμο να βγει στο δρόμο, να διαδηλώσει δήθεν για το κλείσιμο των θυρών 13-14..... αλλά δεν τον κάλεσαν το καλοκαίρι, προκειμένου να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν πρώτα δεν αποδοθούν οι ποινές στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και στις ομάδες τους. Δεν τον κάλεσαν στα 20 χρόνια παράγκας. Δεν τον κάλεσαν όταν ματαιωνόταν το γήπεδο στο Βοτανικό λόγω των Κορμοράνων. 

Δεν τον κάλεσαν καν πριν ένα μήνα, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε άνευ αγώνα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, του αφαιρούσαν τρεις βαθμούς, του επέβαλλαν πρόστιμα ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον ανάγκαζαν να παίξει 4 αγώνες χωρίς τους φιλάθλους του. Πιθανότατα τότε, ήταν ακόμη ανοικτό το θέμα ποιοι θα πάρουν τηλεοπτικές άδειες........

Είπε σήμερα ο Υφυπουργός πως ο ίδιος ο Αλαφούζος ζήτησε το κλείσιμο της 13 γιατί τον έχουν καταστρέψει. Η ΠΑΕ αντέδρασε, ανακοινώνοντας πως όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας του Υφυπουργού και αν κάποιος ζήτησε το κλείσιμο της 13 είναι ο Μαρινάκης...... 

Και ΑΠΟΦΑΣΊΖΩ να καθίσω να σκεφτώ ήρεμα και να μην αρχίσω τα αα ουαυα ουαυ πούστη Κοντονή, κουφάλα πρεζέμπορα. Ποιον έχουν ζημιώσει περισσότερο αυτά τα 5 χρόνια οι 10-20-50 ανεγκέφαλοι που φιλοξενούνται στην Θύρα 13 με την ανοχή των χιλιάδων αγνών μεν, φανατικών δε, Παναθηναϊκών? 

Τον Αλαφούζο που έχει πληρώσει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, άλλα 2 σε ρήτρες βίας και αποκατάστασης ζημιών του γηπέδου, που αναγκάζεται να δίνει 4.000 διαρκείας με 70 ευρώ, που ακούει στο γήπεδο "Αλαφούζο τον Πούλο", που πρέπει να δίνει αναφορά αν θα προσλάβει τον Νταμπίζα, αν θα μείνουν ή θα φύγουν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Ρότσα, Αναστασίου και άλλα........ή 

Τον Μαρινάκη που απαλλάχθηκε αρχικώς από τον υπολογίσιμο αντίπαλο Νίκο Πατέρα μετά το ντου των 10-20-50 ανεγκέφαλων, που έχει κερδίσει 2 ντέρμπι στα χαρτιά λόγω επεισοδίων, που έχει ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με προβάδισμα τριών βαθμών επίσης λόγω επεισοδίων, που κάθε χρονιά βλέπει πως από τα πρόστιμα δεν αποκτούμε ακόμα έναν Μπεργκ, που ξέρει πως να τους χειριστεί στέλνοντας έναν προκλητικό Περέϊρα ή κάνοντας ο ίδιος μια βόλτα στο γήπεδο? 

Άντε ρε μάγκες.... βάλτε το χέρι στην καρδιά και το γαμημένο μυαλό να δουλέψει και πείτε αντρίκεια..... ΠΟΙΟΝ ζημιώνουν περισσότερο αυτοί οι 10-20-50 ανεγκέφαλοι, ώστε να μην τους θέλει στο γήπεδο? Θεωρείται απίθανο σε μια φάση της κουβέντας να είπε όντως ο Αλαφούζος στον Υφυπουργό, "κλείστην δεν με νοιάζει, έτσι και αλλιώς με έχουν καταστρέψει"? 

Και αν ακόμα δεν το είπε εν βρασμώ ψυχής ή πάνω στην κλάψα του να γλιτώσει κάνα πρόστιμο (εκτός του ενός εκατομμυρίου που κλήθηκε να πληρώσει πριν ένα μήνα), αμφισβητείτε πως μπορεί να το είπε εκ του πονηρού, έτσι ώστε αν το αποφασίσει ο Υφυπουργός (όπως και το αποφάσισε) στην διαμάχη που έχει με την κυβέρνηση, να είχε σύμμαχους και συμπαραστάτες, αυτούς που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να τα κάνουν πουτάνα όλα? 

Εικασίες κάνουμε φίλοι μου, αφού κανείς από εμάς δεν είχε το "προνόμιο" να είναι παρών στη συζήτηση. Επίσης φαντάζομαι πως ο Κοντονής δεν έχει το χούι του Βαρουφάκη ώστε να έχει μαγνητοφωνήσει τη συζήτηση και να την ακούσουμε κάποια στιγμή από κάποιο ραδιόφωνο.... αλλά το δικό μου μυαλό, με βάση όσα ανέφερα παραπάνω, περισσότερες πιθανότητες δίνω να το είπε ο Αλαφούζος, παρά να μην το είπε!!! 

Δυστυχώς αυτό το θέμα τράβηξε οπότε θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα, υπό μορφή υστερόγραφου. 

ΥΓ1. Στις παρά πέντε βγαίνει ανακοίνωση της ΠΑΕ με αναφορά στον ποινικά διωκόμενο Μποροβήλο και στις και πέντε, ανακοινώνεται ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στην ομάδα του Μποροβήλου, με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει ΜΗΔΕΝ ευρώ. Η δικαιολογία βέβαια είναι, πως έμεινε ελεύθερος και έτσι μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε. 

Και γιατί ρε υποκριτές, δεν θέσατε όρο πως για να πάρεις την ελευθέρας σου είτε δεν θα πας στην ομάδα του Μποροβήλου, είτε αν πας θα μας δώσεις π.χ. 300.000 ευρώ (όσα πρέπει να δώσει ο Βλαχοδήμος στον Ολυμπιακό για να παίξει σε εμάς)? Δεν θα δεχόταν να μείνει ελεύθερος και θα του πληρώναμε το συμβόλαιο? Και? Εδώ ο Παναθηναϊκός κρέμασε το δελτίο του Γεωργακόπουλου που άξιζε όσοι 1.000 Τριανταφυλλόπουλοι, θα μάσαγε στον Κωστάκη, που του πετάει τη σκούφια του να παίξει ποδόσφαιρο? 

ΥΓ2. Από εχτές που ανακοινώθηκε η πρόθεση της ΚΑΕ να παραθέσει συνέντευξη τύπου, ήμασταν όλοι σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το τι θα ειπωθεί. Τελικά ειπώθηκε το κόστος του ενοικίου που έχει κάθε ομάδα, για το γήπεδο που αγωνίζεται. Λογική η αντίδραση της ΚΑΕ που πληρώνει ένα μεγάλο ενοίκιο στο ΟΑΚΑ, όταν η Πολιτεία το έχει αφήσει στην τύχη του. Όταν σύγχρονα μηχανήματα πετιούνται σε αποθήκες, με σκοπό να προμηθευτούν καινούργια, μπας και βγει καμιά μίζα. Όταν δεν υπάρχει θέρμανση ή όταν οι άλλες ομάδες έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. 

Αλλά η ουσία είναι μία κύριοι..... πως είναι εγκληματικό ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης να μην έχει ιδιόκτητο γήπεδο..... και θα έπρεπε τουλάχιστον όσοι χρεώνουν τον Βαρδινογιάννη για αυτή την εγκληματική παράλειψη στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, να έκαναν το ίδιο και με τον Γιαννακόπουλο. Θα ήταν μια τίμια συμπεριφορά. 

ΥΓ3. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισκέφτηκε τους παίκτες και τους δήλωσε, πως αν δεν κερδίσουν την Δευτέρα στο ΣΕΦ δύο ξένοι θα φύγουν. Αυτή βέβαια η απόφαση είναι ειλημμένη εδώ και μία βδομάδα και θα υλοποιηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο ΣΕΦ. Δύο μας χαιρετούν, τρεις έρχονται. 

ΥΓ4. Από την πρώτη στιγμή που ο Ερασιτέχνης κατέφυγε στο ΣΤΕ, για να "κατοχυρώσει" πως δεν πρόκειται η Λεωφόρος να γκρεμιστεί πριν αποκτήσει νέο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, φώναζα πως δεν χρειάζεται γιατί αυτό προβλέπεται με την τροπολογία του 2013. Επέμενα πως αυτή η κίνηση είναι ένα προεκλογικό τέχνασμα του ΠΑΝΚΙ και επιβεβαιώθηκα, 100% αφού προχτές το ΣΤΕ, το μόνο που έκανε ήταν να ερμηνεύσει την τροπολογία και να διαβεβαιώσει όσους δεν ξέρουν ελληνικά, πως δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος αν ο Παναθηναϊκός δεν φτιάξει νέο σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο στον Βοτανικό. Γιατί εκεί θα γίνει το όνειρο των Παναθηναϊκών πραγματικότητα.... ότι και να λένε τα διάφορα παπαγαλάκια. 

Αλέξανδρος  
Top