Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, όπως σας έχω γράψει και σε προηγούμενη επικοινωνία μας (μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο), για εμένα όπως και για το σύνολο των σκεπτόμενων Παναθηναϊκών, αγωνιστικά η χρονιά έχει τελειώσει και δεν προκαλεί πλέον κανένα ενδιαφέρον να γράφουμε για το πως θα παραταχθεί η ομάδα στο επόμενο παιχνίδι, ποιοι παίκτες είναι τραυματίες και ποιοι επανέρχονται. 

Και επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι καραγκιόζηδες και να γράφουμε για το επικείμενο sold out με τον ΠΑΟΚ, όταν τα διαθέσιμα εισιτήρια είναι μόλις 2.500 (8.000 διαρκείας, 1.500 προσκλήσεις, 4.000 οι κλειστές θύρες 13-14) ή για την οικονομική συνεισφορά με 400.000 ευρώ του Νίκου Πατέρα στην 234η εξαγγελία περί ανακαίνισης της Λεωφόρου ή για το μυστικό δείπνο της οικογένειας Αλαφούζου που αποφασίστηκε να πάει ο Γιάννης 30 εκατομμύρια ευρώ και να τα "χώσει" στην ομάδα, θα ασχοληθούμε με το περιβόητο ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου. 

Ένα προπονητικό κέντρο, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου-Ιδιοκτήτη θα στοιχίσει στην ΠΑΕ 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αποπληρωθεί σε βάθος δεκαετίας. Ένα προπονητικό κέντρο που σύμφωνα με τον Νόμο Μπιρμπίλη, ανήκει σε οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί ως δασική έκταση. 

Μου γεννήθηκε η διάθεση να ασχοληθώ ξανά με το θέμα, όταν πριν 2-3 μέρες έκανα μια συζήτηση στη φόρμα σχολίων με έναν φίλο κάτοικο Κορωπίου, ο οποίος μου έλεγε πως τα οικόπεδα στο Κορωπί πωλούνται έναντι 20.000 ευρώ το στρέμμα και είναι παράλογο να έχει χρεωθεί η ομάδα 10 εκατομμύρια ευρώ για 90 στρέμματα!!!

Με την βοήθεια λοιπόν κάποιων φίλων που καθημερινά εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο site για το μέλλον του Παναθηναϊκού, βρήκα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Στοιχείο Νο 1.

Όπως θα δείτε και στην εικόνα παρακάτω πωλούνται σήμερα στο Κορωπί 17 στρέμματα έναντι 270.000 ευρώ. Δηλαδή 16.000 ευρώ το στρέμμα. Αν υποθέσουμε πως τα 3 τελευταία χρόνια, έχουν πέσει επιπλέον οι τιμές, άντε το 2013 να έκανε 20.000 ευρώ το στρέμμα. Άρα σαν οικόπεδο η αξία του προπονητικού κέντρου είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ (τραβηγμένο από τα μαλλιά). Βέβαια αυτή η τιμή αφορά το κόστος του οικοπέδου και όχι τα όποια έργα έχουν γίνει σε αυτό, όπως π.χ. η ψύξη που αναβλύζει από το δάπεδο κατά δήλωση Αλαφούζου (χεχε), τα κτίρια, η διαμόρφωση των γηπέδων, κ.α. Για να τα δούμε και τα υπόλοιπα.

Στοιχείο Νο 2.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προδιαγραφές του προπονητικού κέντρου, διαθέτει 3 γήπεδα 11x11 διαστάσεων 107m x 68m, 2 γήπεδα 5x5 διαστάσεων 42m x 15m και 1 γήπεδο προπόνησης τερματοφυλάκων το οποίο το υπολογίζουμε 15m x 15m. Όλα αυτά έχουν στρωθεί με χορτοτάπητα. Τα 14,500 τετραγωνικά μέτρα με φυσικό και τα υπόλοιπα 9.000 τετραγωνικά μέτρα με συνθετικό.Το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για φυσικό χορτοτάπητα.


Το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για φυσικό χορτοτάπητα.
Για όσους έχουν καλή σχέση με τα μαθηματικά είναι εύκολο να υπολογίσουν το κόστος του χορτοτάπητα, αλλά επειδή σας έχω καλομάθει θα κάνω εγώ τις πράξεις. Λοιπόν για τα 2 γήπεδα φυσικού χορτοτάπητα, το κόστος είναι 14.500m x 5,50 € = 79.750 € και για τα υπόλοιπα 3 γήπεδα συνθετικού χορτοτάπητα, το κόστος είναι 9.000m x 16 € = 144.000 €. Σύνολο 225.000 ευρώ μετά βίας. 

Στοιχείο Νο 3. 

Εννοείται πως το σύνολο της εγκατάστασης θα πρέπει να φωτιστεί. Όπως μας ενημερώνει το site του Απήλιον, το οικόπεδο φωτίζεται υποδειγματικά με 15 πυλώνες.

Αναζητήσαμε το κόστος για κάθε πυλώνα και πέσαμε πάνω σε μια τεχνική έκθεση και οικονομική προσφορά προς τον Δήμο Λήμνου, προκειμένου να φωτίσει ένα γήπεδο που χρειαζόταν 4 πυλώνες. Δείτε την και στη συνέχεια θα κάνουμε τον λογαριασμό.Όπως θα είδατε, οι 4 πυλώνες κοστίζουν μαζί με ΦΠΑ 16% (Την περίοδο που το έφτιαξε ο Τσακίρης το ΦΠΑ στην Αθήνα ήταν 18%) 34.500 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε το κόστος του πίνακα (300 €) που αφορά όλη την εγκατάσταση, κάθε πυλώνας κοστίζει 8.500 €. Άρα όλος ο φωτισμός στην εγκατάσταση κοστίζει 15 πυλώνες x 8.500 € = 127.500 συν τα 300 άντε 500 ευρώ του πίνακα. Σύνολο 128.000 €. 

Μέχρι τώρα έχουμε το κόστος του οικοπέδου 90 στρεμμάτων 1,8 εκατομμύρια €, το κόστος της κάλυψης των γηπέδων με φυσικό και συνθετικό χορτοτάπητα 225.000 € και το κόστος του συνολικού φωτισμού 128.000 €. Σύνολο 2, 2 εκατομμύρια ευρώ (χοντρά-χοντρά). 

Τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, απέχουν από τα 10 εκατομμύρια ευρώ..... 7,8 εκατομμύρια ευρώ!!!

Δηλαδή η πισίνα των 25 μέτρων που μπαζώθηκε και έγινε βιολογικός κήπος, η καφετέρια, τα αποδυτήρια, τα conteiner που φιλοξενούν τα παιδιά της Ακαδημίας, τα τέρματα, οι κώνοι προπόνησης, η περίφραξη και η περιβόητη πινακίδα......κάνουν σχεδόν 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΏ?

Δεν μας χέζεις ρε Αλαφούζο (από το γνωστό δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα), που μας έχεις επιβάλλει αγωνιστικό μνημόνιο 4 χρόνια, στηριζόμενος εσύ και τα παπαγαλάκια σου στην αγορά του αιώνα.....!!!

Ειλικρινά πιστεύεις πως επειδή συναναστρέφεσαι με αμόρφωτους χειροκροτητές και νενέκους και τους πλασάρεις ότι γουστάρεις δίνοντάς τους έμμισθες θέσεις στην ΠΑΕ, όλοι οι υπόλοιποι Παναθηναϊκοί, έχουν φάει το παραμύθι σου?  

Μπορείς να κάνεις μια συνέντευξη τύπου και να μας δικαιολογήσεις αντικείμενο, αντικείμενο, το κόστος των 10 εκατομμυρίων ευρώ? 

Αμ δεν μπορείς...... για αυτό βάλε τα παπαγαλάκια να γράφουν για την πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση του Λέτο, τα λεφτά που θα κληρονομήσεις από τον Πατέρα σου και θα τα ρίξεις να γεμίσουμε με εκκολαπτόμενους Μέσι, τα λεφτά που θα σου δώσει ο Πατέρας με τους λοιπούς εφοπλιστές για να αυξήσεις τη Λεωφόρο κατά 3.000 θέσεις και που κοστίζει 15 εκατομμύρια ευρώ, την πρόταση που θα κάνεις στον Ηρακλή για τον Βέλλιο και τον πόλεμο κατά της διαφθοράς με tweet!!!

Θα περιμένω με αγωνία να μας διορθώσεις..... να αποδείξεις πως όντως το συγκεκριμένο κέντρο αξίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει γίνει η υπερτιμολόγηση του αιώνα, εις βάρος του ταμείου της ήδη καταχρεωμένης ΠΑΕ. 

Εγώ πάντως κατάλαβα πως με 10 εκατομμύρια ευρώ, φτιάχναμε 3 "Γ.Καλαφάτης".....και αν βρίσκαμε πρόθυμους σαν και εσένα, να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ για το καθένα, σήμερα θα είχαμε και προπονητικό και μηδέν χρέη!!! 

ΥΓ. Και κάτι άλλο επίσης.....ο Πανιώνιος έδινε 72.000 ευρώ το μήνα και τα έξοδα συντήρησης επιβάρυναν τον Τσακίρη..... αλλά και αν δεν επιβάρυναν τον Τσακίρη το κόστος είχε φτάσει στα 200.000 ευρώ το χρόνο (ενοίκιο και συντήρηση).....Και αντί να πάμε να το νοικιάσουμε εμείς έστω με 300.000 (ενοίκιο και συντήρηση)......πήγαμε να δώσουμε 10 εκατομμύρια ευρώ, συν τις όποιες εργασίες γίνουν, συν το κόστος συντήρησης......ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!

Το κακό με τους ρουφιάνους είναι πως δεν λένε αυτά που ξέρουν,αλλά αυτά που φαντάζονται.....

Αλέξανδρος


 
Top