Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμισηΚαλημέρα κύριοι και καλή σας όρεξη......... Νέο σανό έπεσε στην πιάτσα και περιμένουν οι σανοπώληδες, ποιος θα πάει να αγοράσει. Βλέπετε μετά την εξάντληση του σανού του καλοκαιριού, για Ευρωπαϊκή διάκριση, διεκδίκηση Πρωταθλήματος και κατάκτηση Κυπέλλου.... έφτασε στην ώρα του το χειμωνιάτικο-ανοιξιάτικο, για την ανακαίνιση της Λεωφόρου. 

Έτσι έμαθαν να σε εξαπατούν φίλαθλε του Παναθηναϊκού εδώ και 4 χρόνια προκειμένου να διατηρούνται οι ανάξιοι στις καρέκλες και έτσι θα συνεχίζουν να κάνουν, μέχρι να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και να πεις....... "ΦΤΑΝΕΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ". 

Σανό πολυτελείας λοιπόν η ανάθεση της ανακαίνισης της Λεωφόρου στην "Lamda Development", που φρόντισαν να μας ενημερώσουν και σε ποιον ανήκει (Λάτση)........ όχι για να προσδώσουν κύρος στην εταιρεία, αλλά για να πάει το μυαλό μας πως μπορεί να υπάρχει ή να υπάρξει κάποια εμπλοκή στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Μη κοιτάτε που στο ίδιο ρεπορτάζ "ξεκαθαρίζουν" πως δεν θα εμπλακεί.... το μυαλό των Παναθηναϊκών έχει ήδη πάει, αφού εδώ και μήνες αναρωτιούνται "ποιος βάζει λεφτά". 

Τι λέει λοιπόν αυτό το περιβόητο ρεπορτάζ, που έχει "ενθουσιάσει" τα πλήθη? Διαβάστε:

Πρώτη επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα προχωρήσει στις εργασίες ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι-σύμφωνα με τη Live Sport-η Lamda Development. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον Σπύρο Λάτση και παρότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, είναι η επικρατέστερη για να αναλάβει το έργο. Όσο για πιθανούς συνειρμούς περί εμπλοκής της οικογένειας Λάτση στην ΠΑΕ, δεν έχουν καμία βάση και όλα δείχνουν πως παραμένει σταθερή στη θέση της να μην μπλέξει με το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επαφές για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή και να προχωρήσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό, ωστόσο είναι παρακινδυνευμένο να τεθεί χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες, δεδομένου ότι μετά την επιλογή της κατασκευαστικές εταιρείας θα χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες. Πάντα, δε, ελλοχεύει ο κίνδυνος προσφυγής πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς λίγο μετά την ψήφιση του νόμου Καλαφάτη για την επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση δύο ομάδες πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση τα έργα αναγκαστικά θα καθυστερήσουν. 


Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από τον Γιάννη Αλαφούζου, αλλά τα 7 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια θα γίνουν διαθέσιμα εφόσον κατατεθούν οι απαραίτητες μελέτες και κινηθούν οι... αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, αποδομώντας το σαθρό ρεπορτάζ με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα, μπας και γλυτώσουμε μερικούς Παναθηναϊκούς από την νέα μπανανόφλουδα που πέταξε στο δρόμο του η επικοινωνιακή συμμορία του κυρίου Αλαφούζου:

1) Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως η σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ δεν έχει καμιά εμπλοκή στο έργο, απλά ο κύριος Αλαφούζος λειτουργεί ως χορηγός-νταβατζής της διοίκησης του Ερασιτέχνη, αφού όλα τα ρεπορτάζ τον αναφέρουν ως τον μόνο που κινεί τις όποιες διαδικασίες, με τη συγκατάθεση βέβαια της διοίκησης του Ερασιτέχνη, που ξέχασαν να την αναφέρουν.


2) Αν η διοίκηση του Ερασιτέχνη και ο χορηγός τους Γιάννης Αλαφούζος, θέλουν να πάρουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια, ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορούν να αναθέσουν το έργο γιατί: Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση "το έργο συνολικού προϋπολογισµού 8.632.311,44€ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. 23%) θα χρηµατοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής μέχρι του ποσού των 7.000.000,00€ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. 23%). Το επιπλέον ποσό, εφόσον απαιτηθεί μετά τη δημοπράτηση του έργου, θα διατεθεί από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Η δημοπράτηση και η εκτέλεσή του θα γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής".

Όπως θα κατάλαβαν όσοι γνωρίζουν Ελληνικά, δεν γίνεται να επιλέξει η ΠΑΕ την εταιρεία κατασκευής και παράλληλα να πάρει και τα λεφτά της Περιφέρειας. Είτε θα επιλέξει η ίδια την εταιρεία και θα πληρώσει το έργο με δικά της χρήματα, είτε θα περιμένει να δημοπρατηθεί το έργο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρεια Αττικής για να πάρει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, 

3) Δεν υπάρχει κίνδυνος, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν προσφυγές πολιτών στο Συμβούλιο Επικρατείας. Σας ενημερώνω πως ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής εξέδωσε ψήφισμα κατά της παραχώρησης του πάρκου skate board (αλήθεια τι έγινε αυτό κύριε Μιχαλαριά? Που είναι τα γήπεδα τένις?), φανταστείτε λοιπόν τι θα κάνει στην περίπτωση που μετατραπεί η Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε εργοτάξιο, αφού πάγια θέση τους είναι να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό πάρκο και

4) Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ακόμα και αν ξεκίναγαν αύριο οι εργασίες ανακαίνισης, η Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα ήταν έτοιμη μετά το 2017..... όπως εξηγεί και ο Δημήτρης Κριτής σε άρθρο του. 

"Όπως αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου απαιτούνται δύο (2) μήνες για τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Πέραν αυτού του χρόνου, απαιτούνται άλλοι δύο (2) μήνες για την έγκριση των όρων και τη δημοσίευση της διακήρυξης. Θα ακολουθήσουν τρεις (3) μήνες για τον διαγωνισμό ανάδειξης μειοδότριας εταιρίας και κατάθεσης-εξέτασης ενδεχόμενων ενστάσεων. Θα ακολουθήσουν δύο (2) μήνες για την κατακύρωση και υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης.

Αν υπολογίσουμε τους τέσσερις μήνες που -κατά τη σύμβαση- προβλέπονται για την εκτέλεση του έργου, βεβαίωση περαίωσης και διοικητική παραλαβή, φτάνουμε στους συνολικά δεκατρείς (13) μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις και προκηρυσσόταν αύριο ο διαγωνισμός, ο Παναθηναϊκός δεν θα προλάβει να χρησιμοποιήσει εντός του 2016 τη Λεωφόρο"!


Ας αφήσουν λοιπόν τα γιουσουφάκια του Αλαφούζου τα ρεπορτάζ και την παπαρολογία, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον του κόσμου για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έχει χαθεί, αφού κατάφεραν Στραματσόνι και ποδοσφαιριστές να αποκλειστούν από τον Ατρόμητο. Ας μοιράσουν το προπαγανδιστικό έντυπο για τον "Ευρωπαίο" Ολυμπιακό και να μας αφήσουν στην πίκρα μας. Το σανό τους είναι μπαγιάτικο και δεν τρώγεται από κανέναν.....

ΥΓ1. Διαβάζω σήμερα για τις σκέψεις που υπάρχουν να λυθεί πρόωρα το συμβόλαιο του Εσιέν, αφού όντως δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και  θυμήθηκα τις αντιδράσεις των "θερμόαιμων" Παναθηναϊκών όταν ανάλογη απόδοση είχαν οι Κονσεϊσάο, Μπίσκαν. Αλήθεια που χάθηκαν αυτά τα παιδιά? Ζουν? Παρακολουθούν Παναθηναϊκό ή απλά έχουν βολευτεί όπως ο άλλοτε λαλίστατος Βασίλης Κωνσταντίνου, που από τον Μάιο γνώριζε πως δεν υπάρχει προοπτική με παίκτες σαν τον Ν' Ντόι? 
Αφού ήξερε από το 2007 την "συνταγή" της επιτυχίας, γιατί δεν την εφάρμοσε στα χρόνια που είναι Αντιπρόεδρος ως "άνθρωπος με αθλητική προσωπικότητα" που είναι? Εκτός αν οι ποιοτικοί και έμπειροι παίκτες που ζήταγε τότε, είναι οι Μέντες, Μπαϊράμι, Μπούρμπος, Πέτριτς, Βέμερ, Πράνιτς, Νάνο και άλλοι.....του σήμερα!!!

ΥΓ2. Από ήττα σε ήττα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά μην προβληματίζεστε..... θα δώσει την 346η συνέντευξή του ο Ηλίας και όλα θα φτιάξουν δια μαγείας. Εξάλλου το μόνο πρόβλημα που έχει ο ΑΟ, είναι το καταραμένο project της Διπλής Ανάπλασης που ακόμα τρέχει. 

Αλέξανδρος
 
Top