Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Nik68

H μεταγραφική ενίσχυση του μπασκετικού Παναθηναϊκού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έγιναν δύο προσθήκες και είναι θέμα ωρών-ημερών να ακολουθήσει και τρίτη. 

Η ενίσχυση αυτή φάνταζε επιβεβλημένη και ήταν αντιληπτή από ειδικούς και μη, καθώς υπήρχαν τρανταχτά κενά στο ρόστερ. Δεν ήταν μόνο η έλλειψη ταχύτητας-αθλητικότητας, αλλά  και ο περιορισμένος αριθμός εναλλακτικών επιλογών. 

Περιορισμένος αριθμός που είχε ως αποτέλεσμα σε ένα κομβικό παιχνίδι (Εφες) για να διατηρήσουμε ακέραιες τις ελπίδες για συνέχεια στη διοργάνωση, ουσιαστικά να παίζει με επτά παίχτες. Επτά παίχτες που χρειάστηκε να καταθέσουν  και την ψυχή τους για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν όμως αυτοί οι επτά έφταναν να κερδίσεις ένα παιχνίδι, σε σειρά αγώνων είναι αδύνατο να τα καταφέρουν. 

Για αυτή την ενίσχυση πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε Διοίκηση και Προπονητή. Όμως σε κάθε Διοίκηση πρέπει να της πιστώνουμε τα θετικά αλλά και να της χρεώνουμε τα αρνητικά. Και στην προκειμένη περίπτωση στα αρνητικά είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. 

Τα κενά ήταν αντιληπτά από το καλοκαίρι και έπρεπε να φροντίσει να τα διορθώσει νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή. Γιατί όσο και καλοί παίχτες και να είναι αυτοί που ήρθαν-έρθουν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής στην ομάδα, που δυστυχώς είναι ελάχιστος για να αφομοιώσουν συστήματα και ρόλους που θα έχουν στην ομάδα.
  
Στα αγωνιστικά κατά την ταπεινή γνώμη κομβικό ρόλο θα παίξει η εικόνα που θα παρουσιάσουν ο Ουίλιαμς και ο ψηλός που θα έρθει, και λιγότερο ο Χέινς. Ο ψηλός θα δώσει πολύτιμες ανάσες στον Γκίστ που έγινε λάστιχο και στον Ραντούλιτσα που κουράζεται εύκολα. 

Ο Ουίλιαμς θα δώσει ταχύτητα στην περιφέρεια, και διαφορετικότητα στην επιθετική λειτουργία. Λείπει από την ομάδα μας ο παίχτης που θα σκοράρει με μπάσιμο από το πλάι, που θα παίξει στο ένας με έναν, που θα κάνει μπάσιμο και θα πασάρει στην αδύνατη πλευρά. Αν ο Ουίλιαμς πάρει 25 λεπτά στο 2-3 θα μπορεί και ο Διαμαντίδης  να προσφέρει τα 15 λεπτά αποκλειστικά στον άσσο, χωρίς να χρειάζεται να παίζει πότε στον άσσο πότε στο δύο και πότε στο τρία. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν να προσαρμοστούν τα νέα αποκτήματα, που δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας. 
   
Κλείνω γράφοντας δυο λόγια για τον Ραντούλιτσα:

Ακούστηκαν διάφορα περί (Αργούλιτσα Παλτούλιτσα κα). Μπορεί να μην χαμηλώνει να παίξει άμυνα με τα πόδια μπορεί να μην πηδάει σαν το Σοτομαγιόρ, μπορεί να μην έχει γρήγορα πλάγια βήματα, μπορεί, μπορεί, μπορεί. Έχει όμως  ΤΑΛΕΝΤΟ. Και στα ταλέντα υποκλινόμαστε!!!

Και αυτό είναι χάρισμα που το έχεις έμφυτο. Είναι μακράν ο κορυφαίος στην Ευρώπη στο ποστ. Και ακόμα είναι μαγεία να βλέπεις τέτοιο μπασκετικό μυαλό. Παρά το μέγεθός του ορισμένες κινήσεις του θυμίζουν χορευτή!!!  Είναι υποχρέωση της ομάδας να κρύβει τις αδυναμίες του, και να αναδεικνύει τα προσόντα του.  

Πηγή:prasinos-kosmos1.webnode.gr


 
Top