Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Εγκληματική ομάδα που συμμετείχε σε επεισόδια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία προχώρησε πέντε συλλήψεις και σχημάτισε δικογραφία για συνολικά 24 άτομα. 

Μάλιστα οι συλληφθέντες πήραν μέρος - μεταξύ πολλών άλλων- και στα επεισόδια που ακολούθησαν την απόφαση μη διεξαγωγής του ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τον Νοέμβριο. 

Εξαρθρώθηκε λοιπόν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποία κατηγορούνται για πλήθος αδικημάτων, κατά τη διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων καθώς και για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται επίσης για ληστείες και διακίνιση ναρκωτικών. 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια όπου συνελλήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις Ελληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 31 ετών. 

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δεκαεννέα ατόμων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.Από τη διενεργηθείσα έρευνα και την αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε έντεκα συνολικά υποθέσεις. 

Συγκεκριμένα: 

- Στις 15-6-2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό, ενός οχήματος (τύπου βαν) τηλεοπτικού σταθμού, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, έξω από τα Γραφεία πολιτικού κόμματος. 

- Στις 15-11-2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, έξω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων. 

- Στις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του. 

- Στις 3-12-2015, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. 

- Στις 5-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Επιπλέον προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενα σταθμευμένο όχημα. 

- Στις 6-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στα Εξάρχεια. 

- Στις 4-12-2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. 

- Στις 3-1-2016, 10-1-2016, 17-1-2016 διέπραξαν ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα. 

- Στις 19-12-2015 μετά τη λήξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Περιστέρι επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο. Πηγή:SportFm 
Top