Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, αφού λύσαμε εχτές το προσφυγικό-μεταναστευτικό (τρομάρα μας), ας επιστρέψουμε στο δυσεπίλυτο πρόβλημα, στην σπαζοκεφαλιά χρόνων, που ακούει στο όνομα "καταπολέμηση και πάταξη της διαφθοράς του ποδοσφαίρου". 

Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος, γίνεται με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ και την άρνηση του Γιάννη Αλαφούζου και σε προέκταση του Παναθηναϊκού, να παρευρεθεί στη συνάντηση των ισχυρών ομάδων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. 

Οι απόψεις των Παναθηναϊκών για αυτή την απόφαση της ΠΑΕ επιφανειακά διίστανται, αλλά αν συζητήσεις σε βάθος με τους διαφωνούντες τι θα σήμαινε η τυχόν παρουσία του Παναθηναϊκού σε αυτή την συνάντηση, καταλήγουν όλοι στο συμπέρασμα, πως αυτή η απόφαση είναι η πρέπουσα!!!

Το έχω γράψει-πει και θα το ξαναγράψω-πω, μέχρι να βαρεθούν να με διαβάζουν-ακούν όσοι με ακολουθούν αυτά τα 5 χρόνια της δημόσιας τοποθέτησής μου περί της παναθηναϊκής επικαιρότητας..... Εγώ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να κάνω. Κρίνω κάθε διοίκηση του Παναθηναϊκού μας πράξη-πράξη, δήλωση-δήλωση. 

Άλλοτε επικροτώ και άλλοτε καυτηριάζω, με βάση αυτό που έχω στο μυαλό μου και που θεωρώ καλό για τον Παναθηναϊκό και όχι κακό για την τάδε διοίκηση........ που δεν γουστάρω επειδή σε άλλα θέματα έχει κάνει λάθη ή έχει αγκαλιαστεί από αυτούς που βρίσκονται χρόνια τώρα, απέναντι από τις δικές μου απόψεις. 

Το γεγονός πως θα είναι καταστροφική μιας μοναχική αποχώρηση από το στημένο Πρωτάθλημα, δεν σημαίνει αυτόματα, πως με τις πράξεις σου θα το νομιμοποιείς..... και μια συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, με τον υπεύθυνο που έχουμε ένα στημένο πρωτάθλημα, είναι νομιμοποίηση των εγκλημάτων του.

Και όσον αφορά την στάση των δύο άλλων "συμμάχων" μου είναι παγερά αδιάφορη. Ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να συρθεί σε μια συνάντηση, επειδή θα πάνε οι Σαββίδης (που πήρε την ρύθμιση για τα δάνεια της ΠΑΕ) και ο Μελισσανίδης (που θέλει να φτιάξει το γήπεδό του). Ο Παναθηναϊκός, δεν διεκδικεί τίποτα, ώστε να βάλει την ουρά στα σκέλια και να υπακούσει στην πρόσκληση Κοντονή, που με επικοινωνιακά τερτίπια, θέλει να βάλει στο ίδιο τσουβάλι βιαστές και βιασμένους. 

Αυτή η θέση μου είναι πάγια και όσοι με διαβάζουν τακτικά το γνωρίζουν. Δεν θα αλλάξω τώρα θέση, επειδή την ασπάστηκε ο Αλαφούζος και σώνει και καλά πρέπει να βρίσκομαι απέναντι, για προηγούμενα λάθη του ή για τα επόμενα που σίγουρα θα κάνει, όσο άγεται και φέρεται σύμφωνα με τα θέλω, συγκεκριμένης μερίδας Παναθηναϊκών, που βολεύτηκαν από την παρακμή του Συλλόγου.

Επικροτώ λοιπόν την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μην παρευρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον παράγοντα που διώκεται για 5 κακουργήματα, όπως και όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό (κάποιοι επέμεναν πως δεν έχουμε κάνει ούτε μία πρόταση και είμαστε η ουρά των Σαβιδομελισανίδηδων), οι οποίες είναι:

- Διαιτησία: Πενταμελής ΚΕΔ με ετήσια θητεία, με τη σύνθεσή της να έχει τελείως διαφορετική διάρθρωση και δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή υπόγειων διαδρομών, τόσο με συμμετοχή μέλους της SuperLeague όσο και τη θέσπιση θέσης ελεγκτή διαιτησίας με έμπειρο αλλοδαπό πρώην διεθνή διαιτητή. Αυτονόητα ουδείς διαιτητής με δικαστικές εκκρεμότητες θα περιέχεται στις λίστες της ΚΕΔ.

- ΕΠΟ: Ξεκαθάρισμα της διοικητικής πυραμίδας της ΕΠΟ, με βασικό άξονα τη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο ατόμων χωρίς εμπλοκή σε δικαστικές υποθέσεις και έρευνες για συμμετοχή τους σε εγκληματικές οργανώσεις και υπόγεια συστήματα αδιαφάνειας. Συν τοις άλλοις πλήρης έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της ομοσπονδίας. Όλα αυτά άλλωστε είναι προαπαιτούμενα και από την UEFA, η οποία ανησυχεί για στοιχηματικές εμπλοκές και προς τούτο ζητεί απόλυτη διαφάνεια στα διοικητικά του ποδοσφαίρου.

- SuperLeague: Τεχνοκράτης πρόεδρος και εξαμελής επιτροπή που θα «τρέχει» την καθημερινότητα της SuperLeague. Ασφαλώς δεν νοείται παρουσία στο προεδρείο ανθρώπων με εμπλοκή σε δικαστικές υποθέσεις.

Θα διαφοροποιηθώ όμως στην άποψη της ΠΑΕ, πως η διαφθορά γεννά τη βία. Η διαφθορά είναι ένας από τους λόγους και όχι ο μοναδικός. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η βία είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα να δημιουργηθούν οι επαγγελματίες ηγέτες και έτι να αρμέγουν οικονομικά τόσο της ΠΑΕ, όσο και τους παραπλανημένους οπαδούς. 

Η βία δεν γεννήθηκε το 1996, ούτε θα εξαλειφθεί όταν σταματήσει να στήνει τα Πρωταθλήματα ο υπόδικος......... θα σταματήσει όμως όταν δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες αυτές, που επιτρέπουν στους επαγγελματίες ηγέτες να οικονομούν. 

Το ποδόσφαιρο όπως δεν έχει ανάγκη τους Γκιρτζίκηδες, Μποροβήλους, Μαρινάκηδες για να πάει μπροστά, έτσι δεν έχει ανάγκη και τους  Κουντούρηδες, Χατζηχρήστους, Σαουρίδηδες, Λεωνίδες. Μια χαρά ατμόσφαιρα μπορεί να έχει ένα γήπεδο, φιλοξενώντας μαθητές, φοιτητές, παντρεμένους, εργένηδες, γυναίκες, παιδιά, που έχουν πληρώσει το ΙΔΙΟ αντίτιμο για ένα εισιτήριο.

Ειδικά ο Παναθηναϊκός, διαχρονικά έχει βγει χαμένος από την "στήριξη" των οργανωμένων οπαδών του. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς απόφοιτος μαθηματικός του Harvard για να γνωρίζει, πως τα έσοδα από τα εισιτήρια, σε σύγκριση με τις τιμωρίες κεκλεισμένων θυρών, πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, είναι σταγόνα στον ωκεανό. 

Όπως και δεν χρειάζεται να είσαι Πρύτανης για να γνωρίζει, πως με εξαίρεση περιστατικά σαν αυτά της επαίσχυντης Ριζούπολης, ουδέποτε ο κόσμος κέρδισε παιχνίδι, πόσο μάλλον ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές κερδίζουν ή χάνουν τα παιχνίδια, από την ώρα που η διαιτησία είναι δίκαιη. 

Εκτός βέβαια και αν αισθάνεται η διοίκηση του Παναθηναϊκού περήφανη για όσα έγιναν μέσα στη χρονιά, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στην Λευκάδα, οπότε σπαταλώ τον χρόνο μου..... και θα πρέπει να αποδεχτώ πως το γήπεδο έχει τελειώσει για εμένα και τους ομοίους μου. 

Αλέξανδρος 
Top