Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μετά τη στοχοποίηση δύο νεαρών ποδοσφαιριστών μας από τον υποτίθεται ενήλικα Αλαφούζο, νιώθω την υποχρέωση παρότι δεν γνωρίζω τα παιδιά, να κάνω μια ενδοσκόπηση στο μυαλό τους και να ψάξω να βρω τους λόγους της άρνησής τους να υπογράψουν συμβόλαιο, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό!!!

Και θα το κάνω, γιατί υπάρχουν ανάμεσά μας ηλίθιοι που άπαξ και έδωσε "γραμμή" ο Σωτήρας να κατηγορηθούν οι νεαροί, θα τους κατηγορήσουν, χωρίς να σκεφτούν οτιδήποτε. Έτσι έμαθαν να κάνουν, έτσι θα κάνουν και τώρα..... αφού το να σκέφτεσαι είναι πολύ πιο κουραστικό, από το να εκτελείς εντολές, αυτών που "σκέφτονται". 

Θα ξεκινήσω με την γενική παραδοχή όλων όσων γνωρίζουν τους δύο ποδοσφαιριστές, πως πρόκειται για πραγματικά ταλέντα, με πολλές πιθανότητες να διακριθούν είτε στον Παναθηναϊκό, είτε όπου πάρουν την ευκαιρία τους. Αυτό και μόνο είναι αρκετό, για να σκεφτούν δυο φορές, πριν βάλουν την υπογραφή τους. 

Και ερχόμαστε στο ρεζουμέ της υπόθεσης. Γιατί να υπογράψουν ελαφρά την καρδία στον σημερινό Παναθηναϊκό? Τους εξασφαλίζει κάτι αυτή η υπογραφή, πέρα των όποιων "επαγγελματικών" αμοιβών? Θα τους δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους? Θα έχουν την βελτίωση που μπορεί να έχουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα με σοβαρές εγκαταστάσεις και πολύπειρο προσωπικό? 

Τίποτα δεν τους εξασφαλίζει..... μόνο το φιλικό χτύπημα της πλάτης από ανόητους, που σκέφτονται ρομαντικά και απλοϊκά.... πως να τα παιδιά έμειναν στον Παναθηναϊκό γιατί είναι συναισθηματικά δεμένα με την ομάδα.

Και λέμε πως είμαι ο Λάμπρου, ένας νεαρός επιθετικός με προοπτικές..... και έχω μπροστά μου τους Μπεργκ, Καρέλη, Πέτριτς και αφού πωλείται ο Καρέλης και θα κρεμάσει τα παπούτσια του ο Πέτριτς, έχω πολλές πιθανότητες να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να παίξω στην ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. 

Αλλά η διοίκηση, επιλέγει να φέρει έναν δανεικό 2 χρόνια μόλις μεγαλύτερο από εμένα (Μαμούτε) και του δίνει χρόνο συμμετοχής με μόλις 5 προπονήσεις, σκέφτεται με εντολή του προπονητή να διατηρήσει στο ρόστερ τον 35χρονο Πέτριτς και δηλώνει πως η ομάδα θα χτιστεί γύρω από τον Μπεργκ..... άρα πότε θα παίξω? ΠΟΤΕ!!!

Επιπλέον σκέφτομαι την μοίρα που είχαν οι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών που υπέγραψαν συμβόλαιο με τον σημερινό Παναθηναϊκό, που και αυτοί είχαν χαρακτηριστεί πολύτιμοι για την ομάδα.... Που βρίσκονται σήμερα οι Χουχούμης, Γιαντιτσάνης, Μουζακίτης, Ταμπάκης, Ρισβάνης, Αναγνωστόπουλος, Σταματάκης, Τριανταφυλλόπουλος και πολλοί άλλοι?

Όλοι εκτός του Χουχούμη -που γλίτωσε τον δανεισμό τελευταία στιγμή και λόγω της άθλιας κατάστασης του Νάνο- έφυγαν για άλλες πολιτείες, έχοντας πάρει από ελάχιστες ως μηδαμινές ευκαιρίες. 

Οι Δώνης, Ρσιβάνης, Τριανταφυλλόπουλος είχαν υπογράψει ή δεν είχαν υπογράψει? Που βρέθηκαν έξι μήνες, έναν χρόνο. μετά την υπογραφή? Σε ομάδες υποδεέστερες για να παίζει ο 35χρονος Ταυλαρίδης, ο δανεικός Εβαντζελίστα και ο παλαίμαχος Εσιέν. 

Κύριοι, ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν είναι ελκυστικός για κανέναν νέο ποδοσφαιριστή...... και πέρα από όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω (εγκαταστάσεις, προτίμηση σε ξένους και ηλικιωμένους ποδοσφαιριστές), ένα επιπλέον στοιχείο είναι η παραδοχή της διοίκησης πως ο Παναθηναϊκός δεν θα κατακτήσει ποτέ τίποτα, γιατί τον κυνηγάει το παρασκήνιο, το οποίο αδυνατούμε να νικήσουμε. 

Ε ποιος ποδοσφαιριστής με όνειρα, θέλει να παίζει σε μια ομάδα που θα βγαίνει στην καλύτερη περίπτωση δεύτερη και θα τρώει ξύλο από τους αντίπαλους, χωρίς να μπορούν να τον προστατεύσουν? Κανείς...... 

Για αυτό οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την διοίκηση και όχι τους νεαρούς που έχουν σκεφτεί όλα αυτά....... και τους αποτρέπουν από την υπογραφή.  

Ούτε εγώ θα υπέγραφα σε μια ομάδα, που είναι ξεκάθαρο πως προτιμά 35αρηδες και αλλοδαπούς..... που αδυνατεί να πατάξει τη διαφθορά και ο ιδρώτας μου θα πηγαίνει χαμένος..... που έχει εγκαταστάσεις που τις μισές μέρες δεν προπονούμαι λόγω αέρα..... που δεν έχει βελτιώσει τα τελευταία 4 χρόνια, ούτε έναν ποδοσφαιριστή της!!!! 

Η Κ20 του σημερινού Παναθηναϊκού μετράει 4αρες, 5αρες και βρίσκεται στην 8η θέση 30 βαθμούς μακριά από την κορυφή...... και από μια τέτοια πενιχρή σε ταλέντο γενιά, θα χάσει τους μοναδικούς δύο που ξεχωρίζουν. Όχι γιατί είναι παλιόπαιδα, αλλά γιατί δεν υπάρχει μια διοίκηση να τους πείσει, πως το ταλέντο τους δεν θα πάει χαμένο παραμένοντας στον Παναθηναϊκό!!!

Μακάρι να βρεθεί η λύση και τα παιδιά να παραμείνουν στον Παναθηναϊκό και με τον τρόπο τους να βοηθήσουν και αυτά να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο, αλλά αν τελικά δεν μείνουν, η ευθύνη δεν βαραίνει αυτά...... αλλά αυτούς που έφτασαν τον ελκυστικό Παναθηναϊκό, να είναι η τελευταία επιλογή για τους νέους!!!


Αλέξανδρος 
Top