Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, αφού όλοι εξέφρασαν άποψη για την απουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο meeting της χρονιάς, είπα να γράψω και εγώ την δική μου θέση, ανεξάρτητα από το γεγονός πως κανέναν δεν θα πείσει για το αντίθετο από αυτό που έχει ήδη στο μυαλό του..... πριν καν αποφασισθεί η συνάντηση. 

Είναι δεδομένο πως για κάποιους ότι και αν πράξει ο Αλαφούζος είναι "super" και για κάποιους άλλους η ίδια ακριβώς πράξη "πατάτα". Δεν υπάρχουν πλέον φίλαθλοι-δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού, που να εκφράζουν άποψη κατά περίπτωση. Ή όλα σωστά ή όλα λάθος. 

Όσοι τον γουστάρουν και βολεύονται με την παρουσία του στα ηνία της ΠΑΕ, σπατάλησαν χρόνο και φαιά ουσία, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο, για το πόσο μάγκας είναι ο Πρόεδρος που δεν παρευρίσκεται σε συναντήσεις που δίνει το παρών ο υπόδικος Μποροβήλος. 

Ενώ όσοι δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό (για όσα ψέμματα έχει πει και για όσα εγκληματικά λάθη έχει κάνει μέχρι σήμερα), σπατάλησαν τον ίδιο χρόνο και την ίδια φαιά ουσία, για να πείσουν τον κόσμο για το πόσο χαμένος βγήκε ο Παναθηναϊκός μη έχοντας ως  εκπρόσωπο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του, σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν οι πιο οικονομικά ισχυροί από αυτόν Σαββίδης και Μελλισανίδης.

Και οι δύο πλευρές έχουν σοβαρά επιχειρήματα..... αλλά όπως είπα και παραπάνω, κανένας δεν θα πείσει κανέναν, να αλλάξει άποψη για τον Γιάννη Αλαφούζο. Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχοντας μάθει όλοι να βρισκόμαστε οχυρωμένοι πίσω από πρόσωπα και όχι πράξεις. Το ζούμε και το συζητάμε καθημερινά....... πόσες φορές δεν έχετε ακούσει-διαβάσει την ατάκα "τώρα που το κάνει ο τάδε χειροκροτείς, όταν το έκανε ο δείνα έβριζες"? 

Ακούστε φίλοι μου, αυτή η μαλακία πρέπει κάποτε να τελειώσει. Έχουμε ξεφύγει πλέον από το στάδιο να μισούμε τον Χ παράγοντα και φτάσαμε στο στάδιο που μισούμε τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, άπαξ και δεν διοικείται από αυτόν που θεωρούμε εμείς κατάλληλο ή μας εξυπηρετεί (ισχύει για λίγους αυτό). 

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο meeting και με βάση το κλίμα που υπήρχε, τι έχασε ο Παναθηναϊκός που δεν εκπροσωπήθηκε από τον μεγαλομέτοχό του? Την ευκαιρία να πούμε ένα Προεδρικό fuck you στον Θεοδωρίδη ή να πάρουμε το αίμα μας πίσω, ματώνοντας εμείς τα χείλια του Θεοδωρίδη, όπως είχαν κάνει αυτοί στον Κωνσταντίνου στην προηγούμενη συνάντηση? 

Ας σοβαρευτούμε, συνάντηση της πούτσας ήταν....... και απορώ πως τόσο μεγάλοι επιχειρηματίες καταδέχονται να πηγαίνουν σε τέτοιου χαμηλού επιπέδου συναθροίσεις. Ειλικρινά πιστεύω πως αν διαλέγαμε από κάθε ομάδα έναν οργανωμένο, ξέρετε από αυτούς που με το στόμα πηδάνε το αιδοίο της μητρός του παράγοντα της αντίπαλης ομάδας, πιο εποικοδομητικό διάλογο θα έκαναν και στην τελική αν αποφάσιζαν τελικά να πλακωθούν, θα πλακώνονταν δεν θα παρίσταναν τα "κουτσαβάκια" ή τον Χατζηχρήστο στην ταινία ο "Μπακαλόγατος" που ρώταγε και ξαναρώταγε "μαλώνεις ρε" και ταυτόχρονα ζήταγε από την Νέζερ να τον κρατάει.  

Απλά αυτοί που σώνει και καλά γουστάρουν να επικροτήσουν την απουσία του Γιάννη Αλαφούζου, είναι σε σύγχυση. Μου φαίνεται δεν έχει δουλέψει καλά το non paper. 

Ή δεν πήγε γιατί έλειπε σε δουλειές ή δεν πήγε γιατί δεν θέλει να νομιμοποιεί τον Μποροβήλο ή δεν πήγε γιατί το ίδιο έπραξε και ο Μαρινάκης και δεν έπρεπε να κάνει τον "μικρότερο". 

Δεν γίνεται να συμβαίνουν όλα μαζί. Αποφασίστε και ενημερώστε μας..... αφήστε την δημιουργική ασάφεια, έτσι ώστε να καλυφτείτε στην περίπτωση που στην επόμενη συνάντηση παρευρεθεί και ας είναι οι ίδιοι άνθρωποι παρών και απών.

Η δική μου άποψη, παρότι που θα δυσαρεστήσει αρκετούς, είναι πως καλά έκανε και δεν πήγε..... χωρίς αυτός όμως να σημαίνει πως πρέπει να τον αποθεώσω για το αυτονόητο. Δεν γίνεται να μην πηγαίνεις σε meeting που παρευρίσκεται ο Μποροβήλος τη Δευτέρα και να πηγαίνεις με τον Μποροβήλο την Τρίτη. Όπως δεν γίνεται να σε πειράζει που ο Κοντονής μίλησε τηλεφωνικά με τον Μαρινάκη και μετά να πηγαίνεις παρέα με τον Μαρινάκη στον Κοντονή.

Τι έχασε λοιπόν ο Παναθηναϊκός που θα κέρδιζε αν τελικά ήταν ο Αλαφούζος στη συνάντηση, που να αξίζει τόσο αυστηρή κριτική από κάποιους ο Αλαφούζος? Να γίνουν 7 αυτοί που ξεφτίλιζαν τον Θεοδωρίδη αντί για 6? Να καταθέσει προτάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου?

Καλά ειλικρινά πιστεύει κανείς πως θα φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν εφαρμοστούν τα όσα πρότεινε ο Σαββίδης ή ο Μελλισανίδης ή ο Κωστούλας ή ο Πανόπουλος ή όσα μπορεί να πρότεινε ο Αλαφούζος επειδή σώνει και καλά εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό και πρέπει να έχει δικές του προτάσεις και όχι να υιοθετεί άλλες μικρότερων ομάδων? 

Αρχίδια κύριοι..... το ποδόσφαιρο θα φτιάξει είτε πηγαίνοντας φυλακή όλοι αυτοί που επί 20 χρόνια τρέφονται από τις σάρκες του, είτε αν δεν υπάρχει Ευρώπη για 5 χρόνια (όπως έκανε η Θάτσερ στην Αγγλία)....... όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές παπαριές για να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε όλοι εμείς στο πιο σικέ επιχειρηματικό παιχνίδι των οικονομικά ισχυρών!!!

Και εσύ Αλαφούζο άκου.........Είτε τους απαξιώνεις διαχρονικά με την απουσία σου, είτε τους νομιμοποιείς με την παρουσία σου. Αλλά ότι αποφασίσεις, φρόντισε να είσαι σταθερός..... γιατί αλλιώς θα πρέπει να σε πάρουμε με τις πατσαβούρες. Αν οι υπόλοιποι παράγοντες θέλουν να συμμετέχεις σε μια μορφή αντίδρασης ή αποκαθήλωσης της ΕΠΟ, μπορούν να σε βρουν στο γραφείο σου.

Αλλά πρώτα από όλα φρόντισε να γίνεις αντάξιος του θεσμικού ρόλου που έχεις την τιμή να κατέχεις..... να συνειδητοποιήσεις πως είσαι μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και όχι της Κάτω Μαγούλας....... όσο βαδίζεις στα ίδια βήματα που φρόντισαν να σε μάθουν οι διάφοροι κολαούζοι που έχεις βολέψει δίπλα σου, είτε πηγαίνεις στις συγκεντρώσεις, είτε δεν πηγαίνεις..... είτε καταδικαστεί ο Μαρινάκης, είτε δεν καταδικαστεί.... τον Παναθηναϊκό μας, ΚΟΜΠΑΡΣΟ και φτωχό συγγενή του πρωταθλήματος θα τον έχεις. 

Αλέξανδρος


 
Top