Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα αδέλφια, χθες και με την ήττα του γυναικείου μπάσκετ από τον Ολυμπιακό (ΑΕ Σουμένων Ελληνικού), έσβησαν και οι τελευταίες -μαθηματικές- πιθανότητες που είχαμε, για την κατάκτηση κάποιου τίτλου στα ομαδικά ερασιτεχνικά τμήματα.

Δυστυχώς και φέτος, λόγω οικονομικών αδυναμιών, αλλά και λόγω των παλαιών οφειλών, τα τμήματα σχεδιάστηκαν με στόχο την τετράδα και αυτό συμβαίνει επειδή ο ερασιτέχνης εξακολουθεί να βρίσκετε σε μνημονιακό καθεστώς.

Όλα πλην του ανδρικού βόλεϊ, κατάφεραν να πετύχουν αυτό τον στόχο, όμως η μέρα που θα κατακτούμε πρωταθλήματα, βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά.  Για να κατακτήσεις τίτλους χρειάζονται οικονομικές υπερβάσεις και η πραγματικότητα είναι πως δεν διαφαίνεται κάποιος ή κάποιοι στον ορίζοντα, που θα τις πραγματοποιήσουν.  Αυτή είναι η αλήθεια και σε συνδυασμό με την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα (αποκλεισμοί από χωριά του Αζερμπαϊτζάν και 0 έσοδα από Ευρώπη, έλλειψη επενδυτή), δεν προβλέπεται η ανάκαμψη σύντομα.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός με την βοήθεια της ΠΑΕ που κάθε χρόνο έχει εξασφαλισμένα τα λεφτά του Champions League, αλλά και με τα ενισχυτικά μέτρα που έχει θεσπίσει για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ερασιτέχνη (κάρτα φιλάθλου, εγγραφή μελών για να πάρεις διαρκείας στο ποδόσφαιρο κ.α.), έχει αυξήσει τη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες (πλην βόλεϊ ανδρών στο οποίο κοντράρει και κερδίζει ο ΠΑΟΚ), που συναγωνίζονται πλέον για την δεύτερη θέση.

Φέτος έχουμε κάνει πάνω από 20 ήττες από τον Ολυμπιακό, ενώ "γλιτώσαμε" άλλες 6 (αυτή είναι η πικρή αλήθεια), λόγω του αποκλεισμού των τμημάτων πόλο και βόλεϊ γυναικών, στα ημιτελικά.

Πολλά πράγματα δεν θέλω να γράψω, καθώς το "ρεζουμέ" της υπόθεσης βρίσκετε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατακτάει τίτλους (πολλές φορές με δόλια μέσα αγοράζοντας έτοιμες ομάδες), εν αντίθεση με εμάς που αρκούμαστε στον ανεπίτρεπτο για τον Παναθηναϊκό (των πεντακοσίων και πλέον τίτλων) στόχο, την είσοδο μας στους τελικούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Αυτό φυσικά,είναι κάτι που δεν αρμόζει στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, που κάποτε ήταν πρωταθλητής σε όλα τα σπορ, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγα χρόνια οι απέναντι θα μας έχουν περάσει ακόμα και στις κατακτήσεις Πανελλήνιων τίτλων σε επίπεδο ανδρών γυναικών...

Λύσεις? Αδέρφια, με πορδές αυγά δεν βάφονται.

Καλή και άγια η συμμετοχή του κόσμου (η οποία παρεμπιπτόντως είναι μικρή λόγω απογοήτευσης) , αλλά όλα αρχίζουν και τελειώνουν από το ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρξει αλλαγή εκεί, θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα οι περιοριστικές συνθήκες που καθηλώνουν τον ΠΑΟ σε χαμηλές πτήσεις.

ΥΓ1: Πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή στο μπάσκετ ήταν σωστή και επιβεβλημένη!

ΥΓ2: Στα πλέϊ οφ-παρωδία,ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός (τον 0 νικών σε ντέρμπι) θα καταφέρει εύκολα η δύσκολα να τερματίσει πρώτος.

Παύλος Γαβαλάς

Πηγή: greensportblogger.blogspot.gr


 
Top