Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Προφανώς και ο τίτλος είναι ειρωνικός. Ο Παναθηναϊκός είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει μεγάλες επιτυχίες και τους φίλους του σε εγρήγορση. Θα εξηγήσουμε μετά γιατί επιλέξαμε αυτήν την επικεφαλίδα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα την Τσεντεβίτα στην βραδιά του Δημήτρη Διαμαντίδη. Το "μην σταματήσει αρχηγέ" δονούσε το ΟΑΚΑ κατά την παραλαβή του βραβείου σαν παίκτης- θρύλου της Ευρωλίγκα από έναν άλλον …θρύλο του Παναθηναϊκού τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Στα του παιχνιδιού δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Ο Παναθηναϊκός για 25 λεπτά ήταν αρκετά καλός στην άμυνα και στην επίθεση, γύρισε την μπάλα με υπομονή και βρήκε τις κατάλληλες λύσεις. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 54-26. 

Τώρα το πώς το 54-26 μετατράπηκε σε 58-49 μέχρι ο Γκιστ να ξεκολλήσει τους Κυπελλούχους Ελλάδας, είναι θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει τον Τζόρτζεβιτς και τους συνεργάτες του και φυσικά τους ίδιους τους παίκτες. Γιατί με την Τσεντεβίτα δεν στοίχισε, στα πιο σημαντικά όμως που έρχονται, θα στοιχίσει.

Πλέον τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι να συνεχίσει να έχει την ίδια δυναμική και το winning spirit των τελευταίων τριών μηνών. Οι πράσινοι από το 1-3 έχουν βρεθεί στο 9-4 δηλαδή 8-1 ρεκόρ. Στην Πόλη με αντίπαλο την αδιάφορη Εφές, πρέπει να πάει για την νίκη και μόνο. Και από εκεί και πέρα όποιος είναι να έρθει για αντίπαλος ας έρθει.

Υ.Γ.1 Ο Τίτλος (τονίζω και πάλι ειρωνικός) μπήκε γιατί με την πρόκριση και τυπικά στους "8"  το 2012 εχθροί και …"φίλοι" είχαν προαναγγείλει το τέλος της χρυσής εποχής και τα μονοπάτια τα δύσβατα και τα άγνωστα που θα ερχόντουσαν και ότι η κατρακύλα δεν θα είχε τελειωμό. Από το 2012 λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει 4 συμμετοχές στους "8" της Ευρωλίγκα, με την φετινή να είναι και η πιο ρεαλιστική από άποψη πιθανοτήτων για πρόκριση στο final four και 6/7 τίτλους στην Ελλάδα. Σκεφθείτε να μην είχε διαλυθεί κιόλας τι θα γινόταν.

Υ.Γ.2. Έγινε με την Νταρουσάφακα, έγινε και με την Τσεντεβίτα. Ο Παναθηναϊκός δίνει σε κάθε περίοδο πάρα πολύ νωρίς πλεονέκτημα βολών στην αντίπαλη ομάδα. Φτάνει τα 4 ομαδικά φάουλ σχεδόν μέσα σε 2 λεπτά. Ίσως είναι η στρατηγική του Τζόρτζεβιτς και είναι σεβαστή, αλλά με καλύτερες ομάδες δεν θεωρώ ότι μεταφράζεται και σε πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό αυτό.

Υ.Γ.3. Αν και όταν παίρνει απόφαση ποτέ δεν αλλάζει γνώμη ας το πούμε και εμείς. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΕ.

ΥΓ.4. Πάντα ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα μπάσκετ και τους παίκτες. Με την Τσεντεβίτα το αδιαχώρητο μόνο για να καταλάβει ο Διαμαντίδης την χαρά που έδωσε στον κόσμο όλο αυτά τα χρόνια.

ΥΓ.5. Νίκη στην Τουρκία. Καμία εμπλοκή σε κανένα σενάριο. Όποτε Ελληνική ομάδα διάλεξε είτε η Εθνική (όπως κάποτε στην Ατλάντα) είτε σύλλογος την πάτησε.


 
Top