Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμισηΚαλημέρα κύριοι, συγνώμη που έχω να επικοινωνήσω μαζί σας τρεις ημέρες, αλλά μια υπόθεση που αφορά τον Παναθηναϊκό μας, με κράτησε μακριά από το pc τρεις ολόκληρες μέρες. 

Όπως θα θυμάστε, μόνο το Greenmood είχε αποκαλύψει το πραγματικό ενδιαφέρον του Ελληνορώσου μεγιστάνα Φιλάρετου Καλτσίδη για τον Παναθηναϊκό μας το 2013. Από τότε βρίσκομαι σε επικοινωνία με τον στενό του συνεργάτη Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, προσπαθώντας να τον πείσω να επανέλθει με νέα πρόταση, προκειμένου να αναλάβει διοικητικά τον Σύλλογο. 

Το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης, επιτέλους μετά από απαίτηση χρόνων μέσω του Αλεξάντρ, ο κύριος Καλτσίδης δέχθηκε να με συναντήσει στην Πύλο, ώστε να του κάνω μια παρουσίαση των όσων θετικών έχει να αποκομίσει, από την ώρα που θα αποφασίσει να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό. Ήταν άλλωστε πάγια πρόταση των περισσοτέρων αναγνωστών του Greenmood. 

Το πρωί της Τρίτης λοιπόν ταξίδεψα για Καλαμάτα, όπου εκεί θα με περίμενε ο Αλεξάντρ προκειμένου να με πάει στην έπαυλη του κυρίου Καλτσίδη στην Πύλο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο αμάξι, ο Αλεξάντρ που μίλαγε για μια έκπληξη που μου ετοίμασε και πιθανότατα θα άλλαζε τη ζωή μου. 

Η αλήθεια είναι, πως επειδή τον είχα φιλοξενήσει στην Πάτρα την περίοδο του Καρναβαλιού και του είχα εκμυστηρευτεί πως η επόμενη σύζυγός μου θέλω να είναι Ρωσίδα, το μυαλό μου πήγε πως κάποια φίλη του είδε φωτογραφία μου και είχε την επιθυμία να με γνωρίσει, με σκοπό το γάμο...... αλλά φτάνοντας εκεί και βλέποντας το ελικοδρόμιο της έπαυλης γεμάτο από ελικόπτερα και οπλισμένους σαν αστακούς εύσωμους μαυροφορεμένους άντρες, κατάλαβα πως κάποια άλλη είναι η έκπληξη!!!

Το μυαλό μου άρχισε να σκέφτεται τα χειρότερα, μέχρι που είδα τους κυρίους Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο, χαμογελαστοί και ως χορωδία να μου λένε "Τελικά με την επιμονή σου τα κατάφερες. Έπεισες τον κύριο Καλτσίδη να εκδηλώσει εκ νέου το ενδιαφέρον του για τις μετοχές του Παναθηναϊκού, χωρίς καν να κάνεις την παρουσίαση".

Άρχισαν τα πόδια μου να τρέμουν και οι χτύποι της καρδιάς μου να έχουν αγγίξει τους 250..... τους γέλασα και αμήχανα τους απάντησα: "Ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο Τσάκας, δεν μου λέει τίποτα. Η ουσία για μένα είναι να τα βρείτε και να μπει ο Σύλλογος σε μια νέα εποχή, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τη δική σας". 

Ο Τζίγγερ αγρίεψε με μιας και με έντονο ύφος μου απάντησε: "Τι σχέση μπορεί να έχει η δική μου εποχή, με αυτόν που έχει αναγάγει τους 20 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, επιτυχία?"

Άρχισα να ιδρώνω και ταυτόχρονα να σκέφτομαι πως θα μπαλώσω τη μαλακία που ξεστόμισα, αλλά ευτυχώς ως από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο κύριος Καλτσίδης και έγνεψε σε μένα και στους άλλους, να περάσουμε στα ενδότερα της έπαυλης.

Αφού πρόσφεραν και στους τρεις μας από ένα ποτήρι βότκα με κόκκινη πιπεριά, ο κύριος Φιλάρετος μπήκε απευθείας στο θέμα συνάντησης, 

"Κύριοι, όπως γνωρίζεται το 2012 ενδιαφέρθηκα για να αναλάβω τον Παναθηναϊκό, αλλά εισέπραξα αρνητική απάντηση από τον κύριο Αλαφούζο, λέγοντάς μου πως θα ήθελε να δοκιμάσει το πλάνο της λαϊκής βάσης". 

****Σε εκείνο το σημείο, εντελώς αυθόρμητα τόσο εγώ, όσο και ο Τζίγγερ, ρίξαμε μια μούντζα στον Γιάννη Αλαφούζο, που είχε ήδη να αρχίσει να κοκκινίζει και να τρώει τα νύχια του από αμηχανία. Ο κύριος Καλτσίδης όμως συνέχισε απτόητος. 

"Σήμερα όμως, μετά από πρωτοβουλία του Αλέξανδρου, βρίσκεστε εδώ με σκοπό να με πείσετε τελικώς να αναλάβω, αν έχω καταλάβει καλά. Βασικά θα ήθελα να ρωτήσω τι δουλειά έχει εδώ ο κύριος Βαρδινογιάννης. Από ότι ξέρω δεν έχει πλέον μετοχές στην ΠΑΕ, οπότε προς τι η παρουσία του?"

Εκείνη την ώρα πήρε τον λόγο ο Τζίγγερ και είπε: "Καμιά δουλειά δεν έχω με την ΠΑΕ, ούτε με αφορά η συζήτησή σας, απλά επειδή υπάρχει μια σχετική ρήτρα μεταξύ εμού και του κυρίου Αλαφούζου, πως αν ποτέ πωληθεί η ΠΑΕ, που πέρασε στα χέρια του χωρίς να δώσει σεντς, θα έχω να λαμβάνω κάποιο ποσοστό.... και με δεδομένο πως δεν του έχω καμιά εμπιστοσύνη.... ήθελα να είμαι παρών". 

Το λόγο πήρε ο κύριος Καλτσίδης και είπε: " Περίεργη φάρα εσείς οι γηγενείς Έλληνες, έρχεστε να μου πουλήσετε κάτι και μου μαρτυράτε χωρίς ξύλο, πως ο άνθρωπος που θα διαπραγματευτώ είναι ανάξιος εμπιστοσύνης".

Βλέποντας πως η συζήτηση-διαπραγμάτευση-λύση πάει σε ναυάγιο πήρα την πρωτοβουλία να παρέμβω λέγοντας: "Κύριε Καλτσίδη μάλλον παρεξηγήσατε τα λεγόμενα του κυρίου Βαρδινογιάννη. Δεν ήθελε να πει πως ο κύριος Αλαφούζος είναι αφερέγγυος, απλά να ξεκαθαρίσει πως στην όποια διαπραγμάτευση σήμερα, δεν έχει καμιά ισχύ η άποψή του, καθώς ουδεμία σχέση έχει με την ΠΑΕ. Τώρα όσα είπε για τον κύριο Αλαφούζο και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτόν, απορρέουν από μια προσωπική αντιπαράθεση, που αφορά την επισκευή και στέγαση του ελικοπτέρου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας του κυρίου Αλαφούζου, στις εγκαταστάσεις του κυρίου Βαρδινογιάννη, οι οποίες είναι ανεξόφλητες 4 χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα το ΣΚΑΙ να κάνει εξωτερικές μεταδόσεις με drone"

Σε αυτή τη δική μου παρέμβαση ο κύριος Καλτσίδης ήταν συγκαταβατικός και έτσι περάσαμε στην ουσία της συζήτησης, που δεν ήταν άλλη, από τον τρόπο που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ θα πέρναγε στα χέρια του. 

Αφού του απαρίθμησα δεκάδες λόγους, που μια τέτοια εξέλιξη θα τον ευνοούσε τόσο επιχειρηματικά, όσο και επικοινωνιακά,  φτάσαμε στο σημείο εκείνο όπου ο κύριος Αλαφούζος θα ανέλυε τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και τις όποιες απαιτήσεις του. Τότε πήρε το λόγο:

"Κύριε Καλτσίδη, καταρχάς σας ζητώ συγνώμη για την αγένεια που επέδειξα στην προηγούμενη συνάντησή μας, όπου αρνήθηκα να σας στείλω ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, κάτι που δεν είχα αρνηθεί ούτε στον Τσάκα, επιμένοντας πως το πλάνο της Λαϊκής Βάσης θα ήταν επιτυχές. 

Έσφαλα και θα ήθελα πραγματικά να δεχτείτε την ειλικρινέστατη συγνώμη μου. Από εκείνη την ημέρα που αρνήθηκα την προσφορά σας, έχω ματώσει οικονομικά. Η προσωπική μου περιουσία έχει εξαφανιστεί, προκειμένου να έχω τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί και να πληρώνω, στελέχη, αθλητές, δημοσιογράφους, οπαδούς και δικηγόρους. Απηύδησα!!! 

Είκοσι τρία εκατομμύρια έχω βάλει (σε αυτό το σημείο εγώ και ο Τζίγγερ λυθήκαμε στα γέλια) και ακόμα χαΐρι και προκοπή δεν βρήκα. Πότε ο Γκιρτζίκης, πότε ο Μποροβήλος, πότε ο Κύζας, πότε ο Κοντονής, δεν αφήνουν την ομάδα να βρει τον δρόμο προς την κορυφή, με αποτέλεσμα να γίνομαι στόχος από φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που οι αχάριστοι δεν εκτιμούν πως έσωσα την ομάδα. 

Για αυτό το πήρα απόφαση. Αν μου δώσετε σήμερα 20 εκατομμύρια ευρώ αποχωρώ και σας δίνω το 75% των μετοχών που κατέχω".

Αφού ο Αλεξάντρ μετάφρασε στον κύριο Καλτσίδη όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος και αφού είχαμε πιει άλλη μια βότκα, εμφανίστηκαν μπροστά μας 2 οπλισμένοι μαυροφορεμένοι τύποι με 2 τσάντες. Τις άνοιξαν και βρεθήκαμε μπροστά στο θέαμα πολλών τσαλακωμένων χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, όπου μας εξήγησαν πως είναι 1 εκατομμύριο ευρώ και τόσα προσφέρει ο κύριος Καλτσίδης για το 75% των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου.

Η καρδιά μου σφίχτηκε. Ακόμα και εγώ θεώρησα το ποσό πολύ μικρό, άρα και δεδομένη την άρνηση του κυρίου Αλαφούζου. Ο Τζίγγερ εν τω μεταξύ παρέμενε ανέκφραστος σε όλη αυτή την Χιτσκοκική παράσταση και δεν έχει πάρει τα μάτια του από μια bentley που κοσμούσε το σαλόνι του Καλτσίδη. Ο Γιάννης Αλαφούζος βγάζει έναν βουβό αναστεναγμό και λέει: "Έλα ρε τείο, ντώσε κάτι παραπάνω".

Ειλικρινά τα έχασα..... ξαφνικά μπροστά μου είχα ένα Ταμτάκο ο οποίος απλά δεν φόραγε πολύχρωμο κουστούμι και τραγιάσκα. Ο κύριος Καλτσίδης, αφού συμβουλεύτηκε τον Αλεξάντρ, έβγαλε μέσα από την τσέπη του δύο δαχτυλίδια σαν αυτά της φωτογραφίας και τα έδωσε περιφρονητικά στον Γιάννη Αλαφούζο.Αυτό ήταν!!! Το deall είχε ολοκληρωθεί. Ο Παναθηναϊκός μας από το καλοκαίρι αλλάζει εποχή..... και μαζί με αυτόν αλλάζει και η δική μου ζωή, αφού από επικηρυγμένος των Παναθηναϊκάρων, θα γίνω πλέον ο άνθρωπος που με την επιμονή του κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό, έναν επενδυτή αντάξιο των ονείρων μας!!!

Καλή Πρωταπριλιά!!! 
Top