Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Δεν θέλουμε να το παίξουμε μετά Χριστόν προφήτες, ειδικά όταν πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, αλλά πολλές φορές το τελευταίο διάστημα μετά από νίκες, είχαμε επισημάνει κάποια κραυγαλέα λάθη τονίζοντας ότι σε κρίσιμα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα τα πληρώσει.

Δυστυχώς η δικαίωση ήρθε σήμερα. Και ελπίζω να γίνει καμπανάκι ενόψει της Παρασκευής.

Είχαμε αναφέρει τα πολλά ριμπάουντ που χάνει ο Παναθηναϊκός και σήμερα έγινε πάλι το ίδιο. Και μια και δυο και τρεις και τέσσερις φορές, μέχρι να σκοράρει…ο Τίλι.

- Είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός κλείνει πάρα πολύ την ρακέτα  όταν η μπάλα πάει στο post, με αποτέλεσμα τα close-out και οι περιστροφές να είναι… αποστολές αυτοκτονίας. Σήμερα το πλήρωσε και μάλιστα πολύ ακριβά. Δεν είναι τα τρίποντα που δέχθηκε. Δεν είναι τα πόσα σούταρε η Λαμποράλ. Είναι το γεγονός ότι το 90% εξ αυτών ήταν ελεύθερα. Καμία τύχη δεν σου φταίει σε αυτή την περίπτωση. Γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη όταν παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια.

- Κακή weak side στην άμυνα. Με ένα pick and roll στην κορυφή και ένα μη κατανοητό από μένα χετζ-ουτ του Ραντούλιτσα στα 8 μέτρα ο Τζέιμς και ο Άνταμς έκανε μάγκες τους ψηλούς της Κάχα.

- Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε αναφέρει ότι ο Χεινς είναι καλύτερος στο "2" παρά στο "1". Σήμερα αποδείχθηκε με τι ψυχολογία αγωνίστηκε -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- όταν είχε τον Καλάθη στον άσο. Ο οποίος Καλάθης, πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια με την απόδοση του. Ας ελπίσουμε να μην περνάει κάμψη στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Όλα αυτά βέβαια είναι τεχνικά πράγματα, τα οποία οι προπονητές θα δουν, θα αναλύσουν και την Παρασκευή θα είναι ένα άλλο παιχνίδι. Παιχνίδι; Λάθος, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πας για να παίξεις αγώνα αλλά ….να πολεμήσεις. 

Κάθε φάση, κάθε κατοχή, κάθε ριμπάουντ. Αυτό που έκανε η Λαμποράλ σήμερα που βούταγαν στα παρκέ να σώσουν την μπάλα, που πάλευαν για κάθε κατοχή, κάτι που δεν έκανε ο "σνομπ" Παναθηναϊκός.

Υ.Γ.1 Καλύτερη η Λαμποράλ αλλά είπαμε, είτε νίκη με είκοσι, είτε ήττα με 30, ήταν απλά το 1-0.

Υ.Γ.2 Προς ενημέρωση η Λαμποράλ έχει χάσει 3 φορές μέσα στη σεζόν στην έδρα της.

Υ.Γ.3 Κάπως πρέπει να προστατευθεί ο Ραντούλιτσα. Δίνει μεγάλες μάχες στην επίθεση αλλά η άμυνα με τα χετζ-ουτ στα 8 μέτρα, ένα παίκτη τέτοιου βεληνεκούς τον εξοντώνουν.

ΥΓ.4. Καμία κριτική τουλάχιστον από μένα σε παίκτες  μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά. Είναι μεγάλος ο δρόμος και ότι πούμε μπορεί να πεταχτεί στον κάλαθο τον αχρήστων.

Υ.Γ.5 Την Παρασκευή έχει...ΠΟΛΕΜΟ 
Top