Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ταξίδι στην Αμερική πήγε ο Πρόεδρος και με όσα είπε στους ομογενείς, προκάλεσε για άλλη μία φορά τον "ενθουσιασμό" των απανταχού Παναθηναϊκών. Χρόνια ολόκληρα περιμέναμε έναν τέτοιο διοικητικό ηγέτη στον Παναθηναϊκό, που να χαρακτηρίζεται από την ευστροφία του, την οικονομική δύναμή του, την εντιμότητά του και τις ρηξικέλευθες ιδέες του..... 

Μετά τα 40.000 μέλη -που με 500 ευρώ ετησίως- θα καθιστούσαν τον Παναθηναϊκό παντοδύναμο οικονομικά (άρα και αγωνιστικά), περάσαμε στους πολλούς που θα δίνουν λίγα και στους λίγους εκλεκτούς (που για συντομία θα αναφέρονται ως Γερουσία) που θα δίνουν πολλά. Και στις δύο περιπτώσεις ο κυρίαρχος στόχος -ήταν και είναι- ένας και μοναδικός. Να διοικεί ο Αλαφούζος, με χρήματα άλλων!!!

Καημό το έχω, να βγει μια φορά ο έχων το 70% των μετοχών της ΠΑΕ και να πει.... ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΣΑ και θα καλύψω τις ανάγκες της επιχείρησής ΜΟΥ, για τα χρέη που έχει, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που χρειάζεται και την καλύτερη δυνατή δημιουργία ομάδας, που θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο θρόνο του Πρωταθλητή και του εκπροσώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. 

Όλες οι ιδέες του εξαντλούνται, στο πως θα βρει αυτούς, που θα βάζουν χρήματα, για να έχει τον Παναθηναϊκό. Τέτοια μανία με την καρέκλα, ούτε κάποιοι βουλευτές που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια με τρία διαφορετικά κόμματα (π.χ. Μιχελογιαννάκης). 

Είπε ο Πρόεδρος πως είναι αναγκασμένος από το Νόμο να βάζει κάποια χρήματα. Ξέρετε εσείς κανέναν νόμο να υποχρεώνει κάποιον να βάζει χρήματα σε μια ΠΑΕ? Και αν υπάρχει γιατί δεν ανάγκασε να βάλουν αυτοί που είχαν τάξει μεγαλεία, βγάζοντας τον κόσμο στο δρόμο? 

Πιθανότατα να εννοούσε, πως για να διατηρήσει το ποσοστό μετοχών που κατέχει με δόλιο τρόπο (ομολογιακό δάνειο), πρέπει να συμμετέχει στις ΑΜΚ. Κρίμα, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα ο τρόπος να μην βάζει ευρώ και να αυξάνεται το ποσοστό τόσο της Sortivo, όσο και των προσωπικών μετοχών που κατέχει. Είναι σίγουρο πως όποιος τον ανακαλύψει (τον τρόπο) θα γίνει ο καλύτερος φίλος του Αλαφούζου. 

Αλλά τι ψάχνω, αυτά τα έχουμε πει και γράψει χιλιάδες φορές, τόσες που καταντήσαμε γραφικοί. Εδώ ο άνθρωπος έκανε αγώνα να έρθει ο Σίλβα προκειμένου να αποσυμπιέσει την γκρίνια του κόσμου και ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον έχει ακυρώσει μέσα σε τρεις ημέρες. 

Για Τεχνικός διευθυντής προσλήφθηκε ο Βραζιλιάνος και πάει να τον καταντήσει περιοδεύοντα Αστέρα, προκειμένου να μαζέψει κάνα ευρώ. Είναι δυνατόν να έχεις πάρει τον Σίλβα και να λες δημόσια πως ο Ιταλός (που σε 7 μήνες έχει αποδειχτεί χειρότερος του Φάμπρι) συνεχίζει να κάνει προτάσεις και να συζητάει με παίκτες? Και ο Σίλβα τι θα κάνει? Θα αναλάβει την προπόνησή τους στο ιδιόκτητο Απήλιον? 

Επίσης ποιος είναι αυτός που στηρίζει τον προπονητή? Δεν είναι δουλειά του Σίλβα να κρίνει την απόδοσή του προπονητή και τέλος της σαιζόν να αποφασίσει και να εισηγηθεί, αν το project που έχει στο μυαλό του και θα ακολουθήσει η ομάδα τα επόμενα τρία χρόνια, μπορεί να το τρέξει ή όχι ο Ιταλός? Είναι δυνατόν να επιβάλλεται από τον ιδιοκτήτη στον Τεχνικό Διευθυντή (ειδικά όταν είναι του μεγέθους του Σίλβα), με ποιον προπονητή θα συνεργαστεί και να μην τον έχει διαλέξει ο ίδιος ή αν τον βρήκε να δώσει την έγκρισή του να συνεχίσει?

Και προσέξτε, εγώ είμαι υπέρ αυτής της νοοτροπίας του Αλαφούζου.... δηλαδή να μην κρίνει έναν προπονητή γρήγορα και να του δίνει πίστωση χρόνου...... κάτι που δεν γινόταν παλιότερα, παρότι η ομάδα διοικούνταν από ανθρώπους, που είχαν μεγαλύτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, σε σχέση με τον Αλαφούζου...... 

............Αλλά ρε άνθρωπε, πάρε κάποιον φτασμένο. Κάποιον που να έχει αποδείξει πράγματα (π.χ. Σάντος) και στήριξε τον μέχρι θανάτου, ακόμα και αν κάνει ένα μήνα να κερδίσει. Είναι δυνατόν να στηρίζεις μαθητευόμενους μάγους, απαιτώντας από τον κόσμο να συνηγορήσει? Να συνηγορήσει μέχρι να μάθει? 

Πήγες ποτέ εθελοντής ρε Αλαφούζο σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να μάθουν πάνω σου να εγχειρίζουν οι φοιτητές Ιατρικής? Αν όχι, πως ζητάς από εμάς να δεχτούμε να εγχειρίζεται κάθε λίγο και λιγάκι ο Παναθηναϊκός μας από εκπαιδευόμενους προπονητές, με αποτέλεσμα να μειώνεται μετά από κάθε εγχείριση ο χρόνος ζωής του? 

Αυτά είχα να γράψω σχετικά με το ταξίδι του Γιάννη Αλαφούζου στην Αμερική. Έτσι και αλλιώς το μυαλό όλων μας είναι στο βραδινό παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ, που διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες το Πρωτάθλημα παρά το μειονέκτημα έδρας, χωρίς να ζητάει ο ιδιοκτήτης της λίγα από πολλούς και πολλά από λίγους, για να την έχει Πρωταγωνίστρια!!! 


Αλέξανδρος


 
Top