Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ο τίτλος του σημερινού κειμένου είναι στα Ιταλικά (με τη βοήθεια του google translate), αφού κατά κύριο λόγο θα αναφερθώ στον Αντρέα Στραματσόνι..... προπονητή του Παναθηναϊκού μας, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο!!!

Και λέω τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο, γιατί για πρώτη φορά επί διοίκησης Αλαφούζου, το 95% των δημοσιογράφων, των οργανωμένων και ανοργάνωτων φίλαθλων του Παναθηναϊκού, συμφώνησε σε κάτι. Πως δεν "κάνει" ο Ιταλός και δεν έπρεπε να διατηρηθεί στον πάγκο, πόσω μάλλον να του γίνει και επέκταση συμβολαίου.

Με βάση αυτή την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Ιταλού, είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να περάσει αναίμακτα ένας εξευτελιστικός ευρωπαϊκός αποκλεισμός, όπως έγινε με τον Αναστασίου, ο οποίος ακόμα και τότε απολάμβανε την εμπιστοσύνη μιας σημαντικής μερίδας φιλάθλων και δημοσιογράφων..... Για αυτό και επέλεξα σήμερα να του στείλω μήνυμα, χρησιμοποιώντας μια αγαπημένη λαϊκή ρήση........ "Θα δεις τα ραδίκια ανάποδα"...... σε περίπτωση αποτυχίας!!!

Η διοίκηση με γνώμονα το "καλό" της ομάδας, αποφάσισε να διατηρήσει τον Ιταλό, παρά τα κακά αποτελέσματα, το κακό ποδόσφαιρο, την κακή διαχείριση του ρόστερ, την απώλεια -για πρώτη φορά μετά από 8 συμμετοχές- της 1ης θέσης στα play off.

Από τη στιγμή λοιπόν που η διοίκηση αποφάσισε πως ο Αντρέα Στραματσόνι θα ηγηθεί της προσπάθειας για επανάκαμψη σε Ευρώπη και Ελλάδα (συνεπικουρούμενος από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα) οφείλω να το σεβαστώ και να σταματήσω την κριτική, τουλάχιστον μέχρι να αγωνιστεί ξανά η ομάδα.

Έτσι πρέπει να λειτουργούμε ως Παναθηναϊκοί......Ελεύθερα εκφράζουμε τις όποιες αντιρρήσεις μας, όσο ένα θέμα δεν έχει κλείσει, ελπίζοντας πως θα εισακουστούμε...... άπαξ και κλείσει, δεν έχει καμιά ουσία να συνεχίζουμε την "πολεμική" στο πρόσωπο..... ελπίζοντας μάλιστα ορισμένοι σε αποτυχία, μόνο και μόνο για να δικαιωθούν (ελπίζω αυτό να το καταλάβουν και αυτοί που αν και η ΚΑΕ επέλεξε να συνεχίσει με τον Αργύρη, συνεχίζουν τον πόλεμο και τα απαξιωτικά σχόλια).

Ο Ιταλός από ότι φαίνεται και παρά την έλευση Ζιλμπέρτο, συνεχίζει να έχει τα κλειδιά της ομάδας. Αυτός προτείνει ποιοι θα έρθουν, ποιοι θα μείνουν ελεύθεροι, ποιοι θα πάνε δανεικοί και έχει αφήσει τον άχαρο ρόλο των διαπραγματεύσεων στον Βραζιλιάνο, ο οποίος ανάθεμα και αν κατάλαβε τι ακριβώς τον κάλεσαν να έρθει να κάνει στην Ελλάδα.

Έτσι όλη η ευθύνη για τον σχεδιασμό της ομάδας βαραίνει τον Ιταλό.....και αφού κάνει και την προετοιμασία. δεν θα υπάρχει πλέον κανένα "επιχείρημα" υπέρ του, από το 5% που συνεχίζει να τον πιστεύει, οι οποίοι παρεμπιπτόντως σε άλλες περιπτώσεις, είχαν κρίνει αρνητικά προπονητές, σε μόλις 2 αγωνιστικές.

Όλοι οι υγιείς Παναθηναϊκοί, ελπίζουμε ο Ιταλός να κάνει την "έκπληξη" και να αναγκαστούμε σε μια μεγαλοπρεπή κυβίστηση σχετικά με την αξία του...... αλλά κάτι το προπονητικό παρελθόν σε Ουντινέζε, Ίντερ..... κάτι το ποδόσφαιρο που παρουσίασε αυτό το επτάμηνο...... κάτι το πρόστιμο για μανατζερίστικες πρακτικές...... κάτι οι περίεργες εισηγήσεις του (π.χ. ανανέωση Πέτριτς), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ίδωμεν!!!

ΥΓ1. Συνάντηση είχαν οι Ενώσεις που επιδιώκουν την κατάληψη της εξουσίας και την απομάκρυνση Γκιρτζίκη-Μαρινάκη και έσπευσαν οι κύριοι Σαββίδης, Μελισσανίδης να παρευρεθούν, σε αντίθεση με τον δικό μας Πρόεδρο που έστειλε τον Κωνσταντίνου. 

Από τη μία καταλαβαίνω πως ο Αλαφούζος έχει πάρει χαμπάρι πως το ποδόσφαιρο απλά θα αλλάξει νταβατζή (όπως και εγώ έχω επισημάνει), αλλά από την άλλη δεν κατανοώ την απάθεια, απέναντι σε αυτό το εξάμβλωμα που πάει να γεννηθεί και θα καταστήσει τον Παναθηναϊκό τριτοτέταρτο και καταϊδρωμένο. Είτε λοιπόν συμμετέχεις (έχοντας μάλιστα τις "συμβουλές" του πολύπειρου στην εμπλοκή με τα σκατά, Νίκου Πατέρα), είτε βγαίνεις και καταδικάζεις και αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης του πρωταθλήματος. Μέση κατάσταση που να ευνοεί τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει.

Αν αποφάσισε να αποδεχτεί τους Θωμά και Βίκτωρα για να πέσει ο Γκιρτζίκης επιβάλλεται να παρευρίσκεται σε αυτές τις συγκεντρώσεις και όχι να στέλνει εκπροσώπους..... Αν πάλι όχι, ως άλλος Βαρδινογιάννης που δεν δέχτηκε την πρόταση Πατέρα για συνεργασία με τον Κανελλόπουλο, οφείλει να μην στέλνει καν εκπρόσωπο, αλλά να χαράξει μια δική του πορεία και ας χάσει. Είναι προτιμότερο, από το να γίνεται ο Παναθηναϊκός ουρά του μπαοκ και της κούλας!!!

ΥΓ2. Ξεκίνησαν τα "εύκολα" έργα στην Λεωφόρο και δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο, να μάθει πόσο μας έχουν κοστίσει οι "μπαχαλάκηδες". Τρία εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ κόστισε η "υγεία" των παιδιών και κάποιους αγωνιστικούς βαθμούς που κερδήθηκαν στο γήπεδο.

ΥΓ3. Γενική συνέλευση είχε εχτές ο ΑΟ και ενημερωθήκαμε πως τα χρέη (κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ) δημιουργήθηκαν μετά την φυγή Θανάση, αλλά δεν τα δημιούργησαν οι Μακρόπουλος-Ρισβάς, άρα τα δημιούργησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η διοίκηση Κίτσιου. Μάλιστα, χρεώθηκε ο Σύλλογος σε μόλις 2 χρόνια 3,5 εκατομμύρια ευρώ και παρότι εκείνα τα χρόνια (ακόμα και αν δεν έδωσε η ΠΕΚ το 1,5 εκατομμύρια ευρώ που είχε τάξει και είχαν υπολογιστεί) τα χρήματα περίσσευαν.

Οι εξαγγελίες και οι εξηγήσεις Τσίπρα, εμπεριέχουν περισσότερη δόση αληθείας.....αλλά όταν είσαι με το χέρι απλωμένο σαν ζητιάνος, σιγά μην καθίσεις να αποδώσεις ευθύνες.... το 10αρικο καπέλο στα διαρκείας προέχει από την αλήθεια!!! 

ΥΓ4. Ούτε 2.000 δεν έχουν ανανεώσει το διαρκείας τους στη "νέα" Λεωφόρο, που θα έχει το όνομά τους στο κάθισμα...... έστω και αργά στην περίπτωση του κόσμου του Παναθηναϊκού, επαληθεύτηκε η ρήση του Λίνκολν: "Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό". 

Αλέξανδρος
 
Top