Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, οι τελευταίες ημέρες δικαιωματικά άνηκαν στο τμήμα μπάσκετ και έτσι παραμελήσαμε να σχολιάσουμε όσα συμβαίνουν σε αυτό του ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στην Τουρκία ώστε να αντιμετωπίσει την Φενέρ, στο τέταρτο και δυνατότερο φιλικό του. 

Πριν ασχοληθούμε όμως με την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Τουρκία, τους παίκτες που άφησε πίσω ο Ιταλός, τις ύστατες προσπάθειες για την προσθήκη 2-3 παικτών ακόμα και την 16η θέση του Panathinaikos στο γκρουπ των ισχυρών...... θα διορθώσουμε για άλλη μία φορά τους αλαφουζόδουλους δημοσιογράφους!!!

Έγραψε προχτές η Live Sport και αναπαράχθηκε βέβαια από το σύνολο των αλαφουζόδουλων ΜΜΕ, πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει 13 εκατομμύρια ευρώ την πρώτη τριετία του στον Παναθηναϊκό και άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2016. 

Το δημοσίευμα:

"Σύμφωνα με τη Live Sport, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 Ιουλίου η τρίτη φετινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ, ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, και έχει σχεδόν καλυφθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει χρηματοδοτήσει μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου με 13 εκατ. ευρώ από τη μέρα που ενεπλάκη στα διοικητικά, ενώ μέσα από ιδιωτικά κεφάλαια καλύπτει διακανονισμούς και έκτακτα έξοδα, με το συνολικό ποσό να ανεβαίνει στα 15 εκατ. ευρώ. Εφόσον καλυφθεί πλήρως η εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έχει διαθέσει μόνο μέσα στο 2016 περίπου 20 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που την πρώτη του τριετία υπολογίζεται πως χρηματοδότησε την ΠΑΕ με ένα ποσό στα 12-13 εκατ. ευρώ". Δηλαδή μας "ενημερώνουν" πως ο Γιάννης Αλαφούζος μέχρι τέλος της χρονιάς, ΘΑ έχει βάλει 33.000.000 ευρώ.

Η αλήθεια:

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και βρίσκεται στα επίσημα στοιχεία της ΠΑΕ και του κράτους (μιας και μιλάμε για ΑΕ που είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τα πάντα).... μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να παραποιήσει κανένα αλαφουζόδουλο παπαγαλάκι. 

Οι ΑΜΚ που έχει προκηρύξει η ΠΑΕ κατά την περίοδο διοικήσεως Αλαφούζου είναι οι παρακάτω:

ΑΜΚ 10-10-2012 2.498.859 ΕΥΡΩ
ΑΜΚ 05-11-2013 1.824.998 ΕΥΡΩ
ΑΜΚ 14-01-2014 5.000.000 ΕΥΡΩ
ΑΜΚ 16-04-2014 1.376.602 ΕΥΡΩ
ΑΜΚ 08-10-2014 2.738.625 ΕΥΡΩ
ΑΜΚ 08-05-2015 2.216.887 ΕΥΡΩ

Μέχρι και τον Μάη του 2015 είχαν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ μέσω ΑΜΚ 15.655.971 ευρώ και δικαίως ο κόσμος αποκαλούσε τον κύριο Αλαφούζο ως "Αφραγκούζο" και "Διαχειριστή" των εσόδων του Παναθηναϊκού. 

Και λέω δικαίως, γιατί παρότι είχε το γενικό κουμάντο και είχε περάσει στα χέρια του η πλειοψηφία των μετοχών του Παναθηναϊκού μέσω της Sortivo, είχε βάλει συνολικά σε τρία χρόνια, μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ (για το 70% των μετοχών του Παναθηναϊκού!!!), αφού τα υπόλοιπα 8 εκατομμύρια ευρώ είχαν μπει από Συνδρομές Μελών της συμμαχίας (5 εκατομμύρια ευρώ), Ταμείο Άμεσης Στήριξης (2,6 εκατομμύρια ευρώ) και Βγενόπουλο, Πολέμη (400.000 ευρώ).Που είναι τα 13 εκατομμύρια Αλαφουζόδουλοι? Από πότε οι συνδρομές των απλών μελών, των επιφανών Παναθηναϊκών (Θεοδωρόπουλος κ.α.) και των Βγενόπουλου, Πολέμη..... υπολογίζονται ως χρήματα του Γιάννη Αλαφούζου? Αφήστε που αυτή την περίοδο έχει συμβεί της αδιαφάνειας το κάγκελο. Π.χ. ενώ το Ταμείο Άμεσης Στήριξης φαίνεται να έχει βάλει 1,1 εκατομμύρια ευρώ το 2012-13, 1,5 εκατομμύρια ευρώ το 2013-14 και 1 εκατομμύριο το 2014-15, στα "χαρτιά" έχουν μετοχοποιηθεί στο όνομα της Συμμαχίας, μόνο τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην μιλήσω για τα έξοδα λειτουργίας της ΠΣ που έφτασαν τον πρώτο χρόνο τα 200.000 ευρώ και η διαφήμιση άλλα 200.000 ευρώ.

Το 2015 αλλάζει η στάση του κυρίου Αλαφούζου και αρχίζει να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης και όχι ως διαχειριστής (τότε σταμάτησα και εγώ να τον αποκαλώ Αφραγκούζο). Έτσι προκηρύσσει άλλη μία ΑΜΚ και την καλύπτει εξ ολοκλήρου, φτάνοντας το ποσοστό των προσωπικών του μετοχών και της Sortivo στο 72%.

ΑΜΚ 31-12-2015 9.013.203 ΕΥΡΩ ........αυτή που τεχνηέντως υπολογίζουν ως ΑΜΚ μέσα στο 2016, για να γράφουν τα Αλαφουζόδουλα παπαγαλάκια, πως μαζί με την μία που μόλις τελείωσε και την άλλη που μόλις θα αρχίσει....ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!

Άρα έχουμε συγκεντρώσει από ΑΜΚ 24.669.174 ΕΥΡΩ, επιπλέον μόλις τελείωσε μια ΑΜΚ 5.010.000 ευρώ που είχε προκηρυχτεί τον Φεβρουάριο του 2016 και για την οποία δεν έχουμε τα αποτελέσματα και υπάρχει η πρόθεση να προκηρυχτεί άλλη μία τον Αύγουστο επίσης 5.100.000 ευρώ.

Ακόμα και αν δεχτούμε πως αυτές οι δύο ΑΜΚ θα καλυφτούν στο 100% και θα μπουν 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, το σύνολο των χρημάτων που ΘΑ έχουν μπει από το 2012 θα είναι 34.779.174 ευρώ...... ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 33 ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ?

Εκτός των 8 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη βάλει τα μέλη, οι επιφανείς και οι Βγενόπουλος, Πολέμης..... στην μια ΑΜΚ που έκλεισε στις 5/7 θα πρέπει να έχουν μπει τα 905.000 ευρώ που μάζεψε πέρυσι η Συμμαχία και σε αυτήν που θα ξεκινήσει θα μετοχοποιηθούν τα 577.000 ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί ήδη, συν όσα χρήματα ανήκουν στην Συμμαχία από τα χορηγικά πακέτα του γηπέδου....τα οποία όπως φαίνεται θα είναι περισσότερα από αυτά που θα κοστίσουν τα φετινά "μπαλώματα" στη Λεωφόρο, με δεδομένο πως οι βαριές κατασκευές θα χρηματοδοτηθούν από τα εισιτήρια που έχουν δοθεί ως εγγύηση στην ΤΕΡΝΑ. 

Για να μην σας κουράζω άλλο με λεπτομέρειες και νούμερα, τα χρήματα που φαίνεται να έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος μέχρι σήμερα και αν έχει καλυφτεί 100% η ΑΜΚ που έληξε στις 5/7 είναι συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ και ΘΑ γίνουν 23-24 αν καλυφθεί η επικείμενη ΑΜΚ που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα λήξει τον Γενάρη του 2017. Άλλο λοιπόν 23-24 και άλλο 33 κουκλίτσες μου. 

Με 23-24 εκατομμύρια να έχεις το 75% των μετοχών του Παναθηναϊκού και το υπόλοιπο 25% να το ελέγχεις πλήρως με τους Βλάχο στην Συμμαχία και Μιχαλαριά στον ΑΟ...... είναι μεγάλη μαγκιά!!! 

Αν δεχθούμε τις δηλώσεις Αλαφούζου πως τα χρέη έχουν κατέβει στα 5 εκατομμύρια ευρώ (χάρη στην ανοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού, που ζει ένα αγωνιστικό μνημόνιο 5 χρόνια τώρα) ο κύριος Αλαφούζος κάλλιστα θα βγάλει και κέρδος αν βρει αγοραστή. Μπορεί να μην κοστίζει 180 εκατομμύρια ευρώ ο Παναθηναϊκός που κόστιζε το 2008, αλλά 50 μια χαρά θα τα "πιάσει".... συν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί και την πώληση του Απήλιον, το οποίο αν και έχουν αποπληρωθεί οι δόσεις του με λεφτά της ΠΑΕ, φαίνεται να ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο. 

Όπως και να έχει, τα 20 εκατομμύρια ευρώ (4 εκατομμύρια ευρώ μέσο όρο τον χρόνο) είναι ένα μεγάλο ποσό στις μέρες μας, ειδικά όταν τα βάζει κάποιος που ΔΕΝ υποσχέθηκε 4 Πιζάρο ή που ΔΕΝ απαίτησε να ΦΥΓΟΥΝ κάποιοι που πλήρωναν για να αναλάβει.....και αυτό το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ..... μακάρι να σεβόταν περισσότερο τα λεφτά του και να μην είχε κηφήνες δίπλα του, με αποτέλεσμα αυτά να πηγαίνουν στο βρόντο. 

Και αφού βάλαμε τα οικονομικά σε μια τάξη, ας περάσουμε στα αγωνιστικά με τις περιλήψεις των ρεπορτάζ:

* Το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Μάικλ Εσιέν θα εκδοθεί από μέρα σε μέρα. Πάντως στο «τριφύλλι» είναι επιφυλακτικοί μέχρι να μπει η… τζίφρα του Εσιέν, καθώς και προ μερικών εβδομάδων υπήρχε ουσιαστική συμφωνία στους όρους λύσης συνεργασίας, αλλά την τελευταία στιγμή ο παίκτης διαφώνησε.

* Κοντά στην έξοδο είναι ο Μεντί Αμπέντ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλγερινός ήδη ψάχνεται μέσω του μάνατζέρ του σε Αγγλία και Γαλλία. Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν τον έχει στα βασικά του πλάνα κι αυτό φάνηκε και από τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το αποψινό φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε. Ουσιαστικά ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έχει λάβει το μήνυμα πως είναι καλύτερο να βρει ομάδα και μόλις αυτό συμβεί θα αποχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση αυτή θα γλιτώσει 400.000 ευρώ, που είναι το ετήσιο συμβόλαιο του Αμπέντ, ενώ ενδεχομένως να πάρει και κάποια χρήματα από την ομάδα που θα τον αποκτήσει.

* Πολύ πιθανόν να κινηθούμε για φορ. Με δεδομένο πως ο Λέτο δεν μπορεί να παίζει συνεχή ματς σε υψηλή ένταση, λόγω της ευπάθειας στο γόνατο, μάλλον έχουν αποφασίστει να αποκτήσουμε παίκτη για back up του, κι αυτό γιατί πίσω από τον Μπεργκ δεν υπάρχει κλασικός επιθετικός. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θεωρεί πως η περίπτωση του Ρινάλντι είναι εφικτή και δείχνει διατεθειμένος να το παλέψει για τον Αργεντινό που μένει ελεύθερος στο τέλος του χρόνου, ενώ χθες από τη Βραζιλία βγήκε το όνομα του Ζε Εντουάρντο, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

* Οι πιθανότητες για τον Κονέ είναι ελάχιστες. Αρνητικός παραμένει για επιστροφή του στην Ελλάδα. Μόνο αν δεν βρει κάτι στην Ιταλία και ταυτόχρονα μειώσει τις απαιτήσεις του ή καλύψει μεγάλο μέρος του συμβολαίου του η Ουντινέζε μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση.

* Παρά τη διαφωνία που προέκυψε για τα μπόνους συμμετοχών του, (ζήτησε ένα υψηλότερο μπόνους συμμετοχών), στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ανησυχία για τον Κριστιάν Λεντέσμα. Σήμερα εκτιμάται πως θα βρεθεί η χρυσή τομή με την πλευρά του παίκτη και όταν επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη για το αποψινό φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε, θα υπογράψει.

* Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρίσκεται στην Ελλάδα, προφανώς για διακοπές, αλλά οι φήμες τον θέλουν και για τον Παναθηναϊκό.

* Ο Γιώργος Κουτρουμπής θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό εντός των επόμενων ημερών. Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας το νέο του συμβόλαιο. Θα έχει μπόνους στόχων και συμμετοχών και αν τα πίασει τα χρήματα που θα πάρει θα φτάσουν τα 250.000 ευρώ ετησίως. O Αντρέα Στραματσόνι πιστεύει πάρα πολύ στον Γιώργο Κουτρουμπή, φέρεται να του είπε πως "Ο στόχος μου είναι φέτος να κληθείς και στην Εθνική Ελλάδας".

* Για το σημερινό φιλικό με την Φενέρ εκτός έμειναν οι Λέτο Τελάντερ Ουακάσο, Αμπέντ. Οι 21 παίκτες της αποστολής: Στιλ, Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Μαρινάκης, Ρέις, Μολέδο, Ιβανόφ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Στάικος, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Ιμπάρμπο και Μπεργκ.

* Την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουλίου (14:00) θα μάθουμε τον αντίπαλό μας για τα προκριματικά του Europa League. Θυμίζω ότι θα βρεθούμε στο γκρουπ των ισχυρών.

1) Άλκμααρ (Ολλανδία) 
2) Γκενκ (Βέλγιο) – Μπούντουσνοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
3) Λιλ (Γαλλία)
4) Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
5) Γάνδη (Βέλγιο)
6) Κράσνονταρ (Ρωσία)
7) Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
8) Σλόβαν Λίμπερτς (Τσεχία)
9) Μάριμπορ (Σλοβενία) - Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
10) Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)
11) Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
12) Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) - Κούκες (Αλβανία)
13) Παρτιζάν (Σερβία) - Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία)
14) Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
15) Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)
16) Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
17) Μίντιλαντ (Δανία) - Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
18) Ριέκα (Κροατία)
19) Σασουόλο (Ιταλία)
20) Ρίο Άβε (Πορτογαλία)
21) Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)
22) Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Νόμε Κάλιου (Εσθονία)
23) Ελσίνκι (Φινλανδία) - Μπερόε Στάρα Ζαγκόρα (Βουλγαρία)
24) Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - Ιάσι (Ρουμανία)
25) Αρούκα (Πορτογαλία)
26) Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)
27) Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)
28) Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) - Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ (Ιρλανδία)
29) Ομόνοια (Κύπρος) - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

Δείτε ποιες ομάδες είναι πάνω από τον Παναθηναϊκό...... και κλάψτε "ψευτοεπαναστάτες"!!!

Θα παίξουμε με κάποια από τις παρακάτω:

Γκρασχόπερς (Ελβετία) – ΚR Ρέικιαβικ (Iσλανδία)
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) – Σκέντια (ΠΓΔΜ)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) – Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία)
Ολεκσάντρια (Ουκρανία)
ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Γιουρόπα (Γιβραλτάρ)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Γιελγκάβα (Λετονία)
Λουκέρνη (Ελβετία)
Βιντεότον (Ουγγαρία) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
ΑΕΚ (Eλλάδα)
Βοϊβοντίνα (Γιουγκοσλαβία) – Κόναχς Κέι (Ουαλία)
Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)
Στρόμγκοντσετ (Νορβηγία) – Σεντερίσκε (Δανία)
Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία) – Ντομζάλε (Σλοβενία)
Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) – Σιράκ Γκιουρμί (Αρμενία)
Μπρόντμπι (Δανία) – Χιμπέρνιαν (Σκοτία)
Ερακλες Αλμέλο (Ολλανδία)
Παντούρι (Ρουμανία)
Οσμάνλισπορ (Τουρκία) – Ζίμπρου (Μολδαβία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) – Πιάστ (Πολωνία)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) – Τορπέντο Ζοντίνο (Λευκορωσία)
Χαρτς (Σκωτία) – Μπιρκικάρα (Μάλτα)
Βέντσπιλς (Λετονία) – Αμπερντίν (Σκωτία)
Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία) – Καπάζ (Αζερμπαϊτζάν)
Χάκεν (Σουηδία) – Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)
ΠΑΣ Γιάννενα (Ελλάδα) – Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία)
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Ροβανιέμι (Φινλανδία)
Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) – ΜΤΚ (Ουγγαρία)

Βιτορούλ Κονστάντα (Ρουμανία)

ΥΓ1. Το ότι έχουν αναγορευτεί κάποιοι σε περισσότερο Παναθηναϊκοί από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, που παραμέρισε τις όποιες ηλίθιες δηλώσεις και πράξεις του Γιάννη Μπουρούση προ 6ετίας και του ζήτησε να έρθει σε εμάς...... με ξεπερνάει. 

Αλλά τι να περιμένει κανείς, από αυτούς που του είχαν απλώσει μέχρι και πανό "Ο εχθρός είναι εντός" ξεχνώντας τα 30 χρόνια προσφοράς, για να αποθεώσουν τους αλεξιπτωτιστές χρηματοδότες τους!!! 

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να απέχουν από το ΟΑΚΑ και να κρατήσουν τον "ρομαντισμό" τους αποκλειστικά για την Λεωφόρο..... με στόχο φέτος τα 8 κεκλεισμένων θυρών, τους 2 μηδενισμούς άνευ αγώνα και τα 5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα!!! 

ΥΓ2. Έλα τώρα που θα ασχοληθούμε με δηλώσεις του Στεφανάκου, που έχει σε 5 χρόνια σε Παναθηναϊκό, Μάιντζ, Ολυμπιακό 45 συμμετοχές..... δικαιολογείται το παιδί, πάει για 6ο χρόνο παγκίτης. 

Αλέξανδρος 
Top