Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Τέλος λοιπόν ο Κλαβέρ από τον Παναθηναϊκό. Ε και; Έρχεται το τέλος του κόσμου; Διαλύεται η ομάδα; Έχουμε τονίσει από το προηγούμενο κείμενο, ότι σημασία έχει η νοοτροπία ενός συλλόγου και όχι τα ονόματα. Και του Παναθηναϊκού η νοοτροπία, επιβάλλει παίκτες από το πάνω ράφι. 

Τέλος ο Ισπανός λοιπόν. Πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα. Αυτά συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν πρόκειται ούτε να μηδενίσουμε, ούτε να εξυψώσουμε τον Κλαβέρ. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που εξαργύρωσε την καλή περσινή του χρονιά στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και συνέχισε στην πατρίδα του σε μεγάλη ομάδα και με τον προπονητή που οφείλει την πολύ καλή του παρουσία την σεζόν που μας πέρασε. 

Τώρα όσον αφορά τις κινήσεις του μάνατζερ του; Μα η δουλειά του αυτή είναι. Να βρίσκουν για τους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή λύση. Να είστε σίγουροι ότι και ο ίδιος ο Κλαβέρ μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα εκεί ήθελε να πάει. 

Είναι πολύ δύσκολο για ένα top Ισπανό παίκτη να αφήσει την πατρίδα του εφόσον έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί εκεί για άλλη ομάδα στην Ευρώπη ακόμα και όταν αυτή είναι ο Παναθηναϊκός των 6 Ευρωπαϊκών και 58 τίτλων συνολικά. Οι συνθήκες είναι εκπληκτικές και σπανίως μπορεί να συμβεί το αντίθετο.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Δεν έχει να κάνει τίποτα λιγότερο από το να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Να κοιτάει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν στα θέλω της ομάδας και του προπονητή. Γιατί πάνω από όλα είναι η ΟΜΑΔΑ. 

Πολύ καλός ο Κλαβέρ αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν σωτήρες. Και ο Κλαβέρ ένα γρανάζι του συνόλου θα ήταν. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να κάνει σαν απατημένη γκόμενα ο Παναθηναϊκός αλλά με υπομονή να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του που θεωρώ ότι θα περιλαμβάνει έναν γκαρντ και έναν ψηλό για αρχή. 

Υ.Γ. Όσον αφορά την απόκτηση του Πατ Καλαθη και όσα έχουν ακουστεί θα πρέπει ο κόσμος να θυμηθεί κάτι. Καταρχήν σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό χάρες δεν γίνονται. Το να λένε ότι έρχεται λόγω του αδερφού του Νίκ στην ομάδα είναι τουλάχιστον γελοίο. 

Κάποτε άλλωστε τον είχε επιλέξει και ο Ομπράντοβιτς. Αυτό που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι η Ευρωλίγκα φέτος πολλές φορές θα έχει και 2 παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Πράγμα που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη κόπωση για τους παίκτες που αν βάλεις και το Ελληνικό πρωτάθλημα μέσα θα παίζουν σχεδόν 3 παιχνίδια την εβδομάδα ανά 2 μέρες περίπου. 

Όπερ σημαίνει ότι χρειάζονται πολλοί παίκτες ειδικά για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί θα χρειαστούν παίκτες που θα δώσουν λύσεις και ανάσες σαν τον Πατ Καλάθη ενώ θεωρώ ότι θα δούμε και τους μικρούς και ταλαντούχους που έχει η ομάδα όπως ο Κόνιαρης και ο Λούντζης. 
Top