Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, για άλλη μία φορά θα σας είμαι δυσάρεστος, αλλά όπως θα έχετε διαπιστώσει εδώ και χρόνια που μοιράζομαι τις απόψεις μου μαζί σας, ποτέ δεν χάιδεψα αυτιά, ποτέ δεν πούλησα ελπίδα, ποτέ δεν επιχείρησα να ωραιοποιήσω καταστάσεις..... ξένες προς το μέγεθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού!!!

Όπως είναι γνωστό οι μέρες που διάγουμε είναι μέρες προετοιμασίας, φιλικών και μεταγραφών..... και κάτι τέτοιες μέρες εδώ και χρόνια στον Παναθηναϊκό προσφέρονται τόσο στη διοίκηση, όσο και στους συνεργαζόμενους με αυτή δημοσιογράφους, για "ποίημα", με στόχο την όσο δυνατόν μικρότερη αντίδραση του κόσμου, για τους τίτλους που χάθηκαν και θα χαθούν.

Και λέω θα χαθούν, γιατί δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που χάθηκαν τα πάντα. Ίδια λογική στις μεταγραφές, παραπλήσιο budget, ίδιοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις και κυρίως η ίδια μίζερη νοοτροπία, που έχει καταστήσει τον Παναθηναϊκό "μικρό" και μονίμως διαμαρτυρόμενο (αφού βέβαια τα έχει κάνει σκατά στο γήπεδο). 

Κύριοι, δεν υπάρχει ομάδα που να στοχεύει τη κορυφή στο εγχώριο πρωτάθλημα, να κυνηγά την διάκριση στην Ευρώπη και να "ψωνίζει" από τις δεύτερες κατηγορίες των προηγμένων πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται ο παίκτης, που δεν κάνει για την Β' Γαλλίας ή Ιταλίας, να έρθει στην Ελλάδα και να "βγάλει" μάτια (όσο και αν το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας) ή να σταθεί απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, που συμμετέχουν έστω και στο Europa League. 

Όσα λεφτά και αν έχει κάποιος, σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να τα πετάξει...... Άρα αν αυτού του επιπέδου οι παίκτες, εξασφάλιζαν τίτλους και διακρίσεις, θα ήταν ανάρπαστοι. Πόσους τέτοιους λοιπόν (σαν τους Βελάσκες, Νάνο, Τοτσέ, Ρέις και άλλους από μικρότερες κατηγορίες και με μηδέν ευρωπαϊκές παραστάσεις) έχει φέρει ο κύριος ανταγωνιστής σου Ολυμπιακός? Πόσους τέτοιους παίκτες έφερε ο Παναθηναϊκός προ του 2012 και μάλιστα προορίζοντας τους...... για βασικούς και αναντικατάστατους, υπό τις ιαχές αποθέωσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οπαδών?  

Ρητορικό είναι το ερώτημα κύριοι..... για να αναδείξει την υποκρισία όλων αυτών, που σας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και δυστυχώς κάποιοι από εσάς αγοράζετε κιόλας.

Και αγοράζετε γιατί έχετε πέσει στην παγίδα να συγκρίνετε αυτούς που έρχονται, με αυτούς που φεύγουν (που σαφέστατα είναι καλύτεροι) και όχι με αυτούς που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να ξαναγίνει ΜΕΓΑΛΟΣ.... Και για να το καταλάβετε καλύτερα, σε δίνω ένα παράδειγμα: 

Αν ήσασταν προπονητής στίβου και είχατε κάποιον αθλητή που έτρεχε τα 100 μέτρα σε 20 δευτερόλεπτα και τον αντικαταστήσατε με κάποιον που τα τρέχει σε 15..... σημαίνει πως θα είστε ο προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή? Απλά αντί να σας αφήνουν 30 μέτρα πίσω, αυτοί που τρέχουν τα 100 μέτρα στα 9,8 δευτερόλεπτα, θα σας αφήνουν 20. 

Ο Παναθηναϊκός για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, χρειάζεται χρήματα ώστε να ψωνίσει παίκτες από το πάνω ράφι, ώστε να έχει το προπονητικό που του αρμόζει, ώστε να έχει σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο που θα δύναται να φιλοξενεί εκείνους τους 35.000 Παναθηναϊκούς που είχαν διαρκείας επί 2 χρόνια ή εκείνους τους 50.000 που έδιναν το παρών σε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Μέχρι να τα βρει, θα είναι καταδικασμένος σε ρόλο κομπάρσου, νομιμοποιώντας με την παρουσία του στο Πρωτάθλημα,  τους τίτλους των απέναντι. 

Η επιλογή παικτών του μεγέθους του Λεντέσμα πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...... και όχι μετά από παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, ώστε να είναι οικονομικά προσιτός, αλλά την περίοδο που είναι στα "φόρτε" του!!!Και αυτά τα χρήματα δεν θα βρεθούν στην Άπω Ανατολή, στην Ασία, στην Σαουδική Αραβία, στην Ρωσία (όχι πως δεν υπάρχουν, αλλά προϋποθέτουν την λύση μιας σειράς ζητημάτων για να εκταμιευτούν με προορισμό τον Παναθηναϊκό)..... αλλά στην Ελλάδα, αρκεί να παραμερίσουν κάποιοι τους εγωισμούς τους και να προτάξουν το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης, το οποίο θα κάνουμε σε λίγες ημέρες.

ΥΓ. Με ρωτάτε αρκετοί τη γνώμη έχω σχετικά με το άρθρο του Λάμπρου Γκαραγκάνη, στο οποίο αναφέρεται σε έναν Κινέζο επιχειρηματία και το πιθανό ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα, εμπλέκοντας τον Παναθηναϊκό και τον Βοτανικό (ο οποίος δεν αποτελεί επί της ουσίας καμιά μεγάλη και κερδοφόρα επένδυση....ανάλογη με αυτές που συνηθίζει να κάνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας).

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω, πως μια τέτοια είδηση θα είχε απασχολήσει πρωτίστως τους οικονομικούς συντάκτες και ιδιαιτέρως τους φιλοκυβερνητικούς, οι οποίοι ψάχνουν με το κιάλι μια πρόθεση επένδυσης για να την πιστώσουν στον Τσίπρα. Είδατε πουθενά κάποιο άρθρο πριν ή μετά την συνάντηση του εν λόγω επιχειρηματία με τον Τσίπρα?

Επιπλέον ο συγκεκριμένος άνθρωπος, επειδή είναι αυτός που είναι, δεν θα χρειαζόταν να προετοιμάσει το έδαφος (με άρθρα και εκπροσώπους), θα αρκούσε απλά μια άφιξή του στην Ελλάδα (την οποία έχει προγραμματίσει να κάνει), μια δήλωση πως σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα και μια σπόντα πως αγαπάει ιδιαιτέρως το ποδόσφαιρο (έχει επενδύσει ήδη σε ευρωπαϊκή ομάδα), για να κινηθεί το άπαν σύμπαν, να μάθει ποια ομάδα έχει στο μυαλό του......

Και τότε θα καταλήγαμε όλοι, στην εξής μία....: Τον Παναθηναϊκό!!! Τόσο γιατί είναι ο μόνος που έχει ανάγκη επενδυτή, όσο και γιατί το όνομα του, το μέγεθός του, ο κόσμος που τον ακολουθεί, είναι ικανά να προσελκύσουν έναν τέτοιον οικονομικό κολοσσό.

Αν συμβεί λοιπόν κάτι από τα ανωτέρω.... θα αρχίσω να κάνω όνειρα. Μέχρι τότε, θα υπολογίζω όσα γράφονται για "ευχές", χωρίς καμιά αρνητική διάθεση..... αφού καταβάθος, όλοι την ίδια ευχή έχουμε. Να βρεθεί επενδυτής, αντάξιος του ονόματος και του μεγέθους του Παναθηναϊκού..... ώστε να μας απαλλάξει από τον "νάνο" και αλίμονο σε αυτόν ή σε αυτούς που θα σταθούν εμπόδιο (όπως σε παλιότερες περιπτώσεις, Καλτσίδη).

Κλείνοντας αυτό το υστερόγραφο, θέλω να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες..... το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα γράψει τι και πότε, αλλά να βρει ο Παναθηναϊκός τον δρόμο του. Ειδικά εμάς τους απλούς φίλαθλους, που απλά γράφουμε τις απόψεις μας χωρίς να απορρέει από αυτές έστω και μισό ευρώ, δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει πως "πλασάραμε" μούφα αποκλειστικό ή ζηλέψαμε αποκλειστικό. Αυτές οι τακτικές ανήκουν αποκλειστικά στους δημοσιογράφους κυνηγούς των "κλικ" για λόγους επιβίωσης.

Το λέω, γιατί με δεδομένη την επιφυλακτικότητα μου στην νέα αυτή πρόθεση ενδιαφέροντος (λες και δεν την γάμησα στο παρελθόν και είναι αναίτια η επιφύλαξή μου) για τις μετοχές του Παναθηναϊκού, κατηγορήθηκα πως έχω αυτή τη στάση επειδή δεν "έβγαλα" εγώ το θέμα. Και δεν αναφέρομαι στον Λάμπρο (ο οποίος μακάρι να δικαιωθεί, πρωτίστως γιατί η δικαίωση θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό), αλλά σε φίλους του Παναθηναϊκού.

Αλέξανδρος


 
Top