Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Εισήγηση-βόμβα από τον εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος προτείνει όχι μόνο την παραπομπή σε δίκη, αλλά και την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος βαρύνεται με πέντε κακουργήματα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστή η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από 14 αποτυχημένες προσπάθειες των κατηγορουμένων να πετύχουν την εξαίρεση του, ο κ.Σταμάτης Δασκαλόπουλος προτείνει την παραπομπή σε δίκη -μεταξύ άλλων- και του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα πέντε κακουργήματα που τον βαραίνουν. 

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. 

Παραβίαση περιοριστικών όρων

Η πρόταση του κ.Δασκαλόπουλου ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς έχει δικαίωμα να προτείνει κι αλλαγή περιοριστικών όρων κι αυτό ακριβώς πράττει στην περίπτωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεδομένου άλλωστε ότι δεν συμμορφώθηκε με τους περιοριστικούς όρους του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, προτείνει πιο αυστηρούς όρους που συνεπάγονται την προφυλάκισή του! Κι αυτό βέβαια γιατί τον θεωρεί όχι μόνο ύποπτο φυγής αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες κρίνει ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους περί ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. 

Πλέον το μοναδικό μέσο που διαθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αποφύγει τη δίκη είναι να καταθέσει έφεση κατά της πρότασης, έχοντας ωστόσο ελάχιστες πιθανότητες πλέον να την αναιρέσει. 

Πηγή:Sdna


 
Top