Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, έξι χρόνια δημόσιας τοποθέτησης για τα Παναθηναϊκά δρώμενα, ουδέποτε τόλμησα να εμπλέξω την πολιτική στην επικοινωνία μας.... Για εμένα ούτε σήμερα το κάνω, αφού δεν πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση, αλλά για την έκφραση της ανακούφισης που νιώθω.....

Από εχτές η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει. Οι δικαστές αυτής της ταλαιπωρημένης και αποικιοκρατικής χώρας σε όλα τα επίπεδα, απέδειξαν πως υπάρχει ακόμα το γονίδιο που γέννησε την Δημοκρατία. Δεν υπέκυψαν στην φασιστοειδή αντίληψη ενός Υπουργού και δεκάδων-εκατοντάδων-χιλιάδων που είχαν τη ίδια εκδικητική αντίληψη. 

Καταρχάς, πριν καν ξεκινήσω να γράφω οτιδήποτε.... όπως σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως είμαι θιασώτης της διοίκησης Καπετάνιου, έτσι και τώρα που μπαίνω στη διαδικασία να τοποθετηθώ δημόσια για ένα θέμα της επικαιρότητας, δεν έχω σκοπό να κρύψω της ιδεολογικές καταβολές μου, οι οποίες είναι "δεξιές". 

Οι φίλοι που σχολιάζουν και παρακολουθούν το site καθημερινά το γνωρίζουν..... οι άνθρωποι δε που με γνωρίζουν προσωπικά, πιθανότατα ξέρουν και τους όποιους αγώνες μου, υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης. Μιας παράταξης που τιμωρήθηκε για τα λάθη της, αλλά ανέκαθεν ήταν συνώνυμη της δημοκρατίας σε αυτή τη Χώρα που ταλαιπωρήθηκε από εμφύλιους σπαραγμούς.

Σπαραγμούς τέτοιους που θέλουν να επαναφέρουν κατσαπλιάδες σαν τον Πολάκη..... αυτόν τον γύφτο αρκουδόμαγκα, που σε κάθε ευκαιρία αρέσκεται να διχάζει τους Έλληνες. Ένας γελοίος, που κουβαλάει αν και δεν ήταν παρών, τις ήττες που υπέστησαν οι πολιτικοί πρόγονοί του.... Ας τον ενημερώσω λοιπόν, πως από μάχες ξέρει, μόνο που από αυτές φεύγει πάντα ηττημένος!!!

Όπως προείπα, ως γνήσιος υποστηρικτής της φιλελεύθερης δεξιάς παράταξης, ήμουν από τους πρώτους που εκφράστηκα -μέσω της ψήφους μου στον Κώστα Καραμανλή- στην "τακτοποίηση" της mediaκης ασυδοσίας. Πρώτος αυτός τόλμησε να επιβάλλει κανόνες και το πλήρωσε με τον εξοστρακισμό του από την κυβέρνηση, ευτυχώς όχι και με τη ζωή του, από αυτούς που μέχρι εχτές στήριζαν τους Πολάκηδες και σήμερα τους πολεμούν λυσσωδώς. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα media που προέβαλλαν ως λύση τον Γιωργάκη και κρέμαγαν στα μανταλάκια το ποια γαμάει ο Ζαχόπουλος, με στόχο να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή.....τον μόνο Έλληνα πολιτικό που έχοντας επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, ζημιώθηκε όσο κάθε Έλληνας πολίτης, που είχε πράξει το ίδιο....όταν οι σημερινοί Υπουργοί του Συριζα είχαν και έχουν (παρά τα σχέδια  δραχμής που κατέστρωναν) τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Το πιο εύκολο και ίσως λογικό για κάποιους, θα ήταν να είμαι σήμερα με τους Πολάκηδες. Να θέλω μανιωδώς, ακόμα και αν προσβάλλεται η δημοκρατία, να κλείσουν αυτά τα media, που τιμώρησαν τον Κώστα Καραμανλή, που τόλμησε να τους βάλει κανόνες.... αλλά εμένα μου άρεσαν ανέκαθεν τα δύσκολα. Όλο αυτό το διάστημα, ήμουν με τα Κανάλια, ανεξαρτήτως αν σιχαίνομαι τους ιδιοκτήτες τους και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων που δουλεύουν σε αυτά και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. 

Γιατί? Γιατί σήμερα είναι τα κανάλια, αύριο τα ραδιόφωνα, μεθαύριο τα sites, αντιμεθαύριο οι καφετέριες, σε 5 μέρες τα clubs, σε 10 μέρες τα ψιλικατζίδικα, σε ένα μήνα τα στριπτιτζάδικα, που θα αποφασίσει ο κάθε Παππάς, πόσα "σηκώνει" η αγορά.

Την αγορά τη ρυθμίζει ο καταναλωτής και όχι το κάθε κουτσαβάκι ανεπάγγελτο που έτυχε να γίνει Υπουργός, επειδή αποφάσισαν μαζικά οι Έλληνες να αυτοκτονήσουν ή να πάθουν μαλάκυνση εγκεφάλου!!!  

ΝΑΙ.... να πάρουν λεφτά από όποιον θέλει να εκπέμπει και να έχει κανάλι. Να του σκίσουν τον κώλο. Να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Να τον ελέγχουν καθημερινά, όπως ελέγχουν τον κουλουρτζή στην Ομόνοια ή στην Αριστοτέλους και του βάζουν 10.000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή, ανεξαρτήτως αν ήταν ο μόνος τρόπος να ζήσει τα 3-4-5 παιδιά του, που γεννήθηκαν Έλληνες και θα κληθούν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, από το όποιο μετερίζι, προστάζουν οι Νόμοι. 

ΝΑΙ....χάρηκα με την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, που επιτέλους οι Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Κυριακού, θα κληθούν να πληρώσουν αντίτιμο για να κάνουν προπαγάνδα, για να κερδίζουν μέσω ενός δημοσίου αγαθού, όπως είναι η εκπομπή σήματος των καναλιών τους..... ΑΛΛΑ με κανόνες που δεν θα θίγουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης !!!

Τι πάει να πει 4 άδειες θα δοθούν? Γιατί 4 και όχι 16 που υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν? Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει πόσα κανάλια μπορώ να βλέπω εγώ ως τηλεθεατής? Ποιος είναι αυτός που θα δώσει άδεια εκπομπής ενημέρωσης του κόσμου, σε κάποιον με αποκλειστικό γνώμονα πόσα χρήματα έδωσε? Δηλαδή αν ερχόταν ο Τούρκος επιχειρηματίας όπως ακουγόταν κάποια περίοδο, και έδινε 75 εκατομμύρια ευρώ, όσα ο Μαρινάκης, θα μπορούσε να εκπέμπει καθημερινά προπαγανδιστικές εκπομπές, του στυλ "η Θράκη είναι Τούρκικη"? Το έχουμε χάσει κύριοι? 

Δεν έπρεπε να υπάρχει καν διαγωνισμός. Από τη αρχή θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί το κόστος της άδειας, με γνώμονα το συμφέρον του κράτους, που θα ΜΠΟΡΟΎΣΕ να πάρει ο καθένας (εκτός αν εμφανίζονταν πάνω από 16) ο οποίος θα ΠΛΗΡΟΥΣΕ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 1) Να είναι τα λεφτά του νόμιμα, 2) Να είναι Έλληνας υπήκοος, 3) Να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, 4) Να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, 5) Να εξυπηρετεί τα όποια δάνεια έχει, 6) Να εγγυάται την προβολή των κομμάτων, ανάλογα του ποσοστού τους.....

Να υπόκειται σε τρίμηνο έλεγχο, όπου αν διαπιστωθεί πως δεν πληροί κάποιες από τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να χάνει απευθείας την άδεια ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ!!! 

Σαφέστατα και δεν μπορεί να συνεχιστεί το παλιό καθεστώς, όπου κάποιοι βρέθηκαν με συχνότητες χωρίς να έχουν δώσει ευρώ στο κράτος (τα όσα λένε πως έδωσαν, που έδωσαν, απορρέουν από τον κύκλο εργασιών τους και την απασχόληση εργαζομένων) ..... αλλά θα εκτιμηθεί η αξία της άδειας και όποιος δικαιούται και μπορεί να την αποκτήσει, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..... χωρίς να μπει σε γελοίους πλειστηριασμούς, παραθέτοντας ως εγγύηση βοσκοτόπια. 

Εχτές νίκησε η Δημοκρατία....... η απόφαση της δικαιοσύνης, μόνο με αισιοδοξία γεμίζει τον κάθε Έλληνα, που επιθυμεί να ζει σε μια χώρα, που δεν έχει θέση ο φασισμός...κόκκινος ή μαύρος. Τώρα σε ότι αφορά τα εμφυλιοπολεμικά πονήματα τυχάρπαστων ανθρωποειδών, να τους διαμηνύσω πως θα μείνουν με την όρεξη..... χαμένοι ήταν και χαμένοι θα μείνουν, αφού κανείς Έλληνας δεν είναι διατεθειμένος να τους δώσει την ευκαιρία για "ρεβάνς". 

Να κοστολογηθεί λοιπόν η άδεια, να ελεγχθεί λεπτομερώς η πηγή των χρημάτων που θα καταβάλει όποιος θελήσει άδεια, να διασαφηνιστεί λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας των καναλιών, να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και να αποσοβηθούν για το μέλλον οικονομικές εκκρεμότητες προς το δημόσιο ή τις τράπεζες με συχνό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα. 

Την Δημοκρατία την επιβάλλουμε εμείς οι πολίτες μέσω του τηλεκοντρόλ.... ακούμε και βλέπουμε όποιον γουστάρουμε.......και όσο πιο πολλοί υπάρχουν, τόσο πιο καλά θα λειτουργεί και η δημοκρατία. Έχοντας μόνο 3 ή 4 ή 5 επιλογές..... κινδυνεύουμε να πέσουμε στη "φάκα" αυτών που τους ελέγχουν. Γκέκε Παππά? 


Αλέξανδρος 
Top