Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Οι αριθμοί λένε ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να πεις ψέματα. Αλλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό  λένε την αλήθεια.

Όσοι αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με σταθερό κορμό, με ομοιογένεια ενώ ο Παναθηναϊκός πολλά νέα πρόσωπα κτλ. Έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά σήμερα όποιος ισχυριστεί αυτή την δικαιολογία πολύ απλά θα πει ψέματα.

Και αυτό γιατί:

1. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 19 πόντους από λάθη του αντιπάλου ο Παναθηναϊκός 6

2. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 28 πόντους από επιθέσεις δεύτερης ευκαιρίας ενώ ο Παναθηναϊκός 5.

3. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 17 πόντους από αιφνιδιασμό ενώ ο Παναθηναϊκός 4

4. Ο Ολυμπιακός πήρε 52 πόντους από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ο Παναθηναϊκός 27.

5. Ο Ολυμπιακός είχε 48 ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός 27

6. Ο Ολυμπιακός έτρεξε αμέτρητες φορές στο γήπεδο με τρείς εναντίον ενός και τέσσερις εναντίον δυο ενώ ο Παναθηναϊκός είναι ζήτημα αν το έκανε μια φορά.

7. Ο Παναθηναϊκός έκανε 4 φορές λάθος σε επαναφορά. Τρεις λάθος πάσες και μια 5 δευτερόλεπτα.

Συγνώμη αλλά για να πάρεις τα ριμπάουντ και να γυρίσεις στην άμυνα, η να κάνεις μια σωστή επαναφορά δεν χρειάζεται να έχεις ομοιογένεια και πολλά χρόνια τους ίδιους παίκτες. Χρειάζεται διάθεση και πάθος. Και αυτά ο Παναθηναϊκός δεν τα είχε.

Μπορεί η έλλειψη του Τζέιμς να είναι καθοριστική αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την σημερινή εμφάνιση και όλοι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε ένα μονότονο στυλ άλλων εποχών ψάχνοντας κατά κύριο λόγο τα ποσταρίσματα και τα μις-ματς ο Ολυμπιακός έτρεχε το γήπεδο σαν τρελός, είχε κίνηση στην επίθεση του και καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Πρίντεζης δεν αντιμετωπίστηκε ούτε μια φορά στο post αλλά τονίζω και πάλι το πιο ανησυχητικό ήταν η υποταγή στην μοίρα των περισσότερων παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός πάλευε για κάθε κατοχή λες και έπαιζε τελικό Ευρωλίγκα  ενώ οι παίκτες του Αργύρη ήταν απαθέστατοι.

Δεν θα κρίνω θετικά η αρνητικά ούτε το ρόστερ, ούτε τον προπονητή από τώρα ακόμα και αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός. Ούτε φυσικά την Παρασκευή στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Θα περιμένω σε βάθος χρόνου και με την επιστροφή Τζέιμς να δούμε αν το φετινό μοντέλο του Παναθηναϊκού έχει τύχη. Αλλά η σημερινή εμφάνιση (όχι ήττα) και η διάθεση και ο τρόπος που προσεγγίστηκε ο αγώνας σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της ομάδας και ειδικά τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.
 
Top