Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι το αποψινό του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο. Μετά την μεγάλη νίκη με την Ρεάλ φαινόταν ότι οι παίκτες δεν αποδίδουν στο μέγιστο για να φτάσουν στην νίκη γιατί πολύ απλά δεν χρειαζόταν. Πολλά παίζουν ρόλο στην ψυχολογία και το πώς προσεγγίζει κάποιος παίκτης έναν αγώνα. 

Νομίζω ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έπαιξαν πιο πολύ με το μυαλό στην Μπασκόνια και γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι η απόδοση τους στο maximum για να επικρατήσουν των πρωταθλητών Ιταλίας. Η χαλαρότητα ήταν εμφανής και καλύτερη απόδειξη από τις 8-9 χαμένες φάσεις σε καρφώματα και προσπάθειες για alley-hoop.

Το να εξάγεις χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό το ματς μάλλον μια ατυχής προσπάθεια θα είναι. Οι Ιταλοί ταμπουρώθηκαν με μια ζώνη από τα παλιά η ακόμα και το man to man τους ήταν πολύ κλειστό με αλλαγές και με σκοπό να δώσουν στον Παναθηναϊκό το σουτ.

Μπορούμε να πούμε ότι η άμυνα κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα με 14 κλεψίματα αλλά το πλέον ανησυχητικό σημείο είναι το 29-39 ριμπάουντ. Αν χάνεις τόσα πολλά ριμπάουντ ειδικά στην άμυνα από τον Πάσκολο τον Μάτσβαν και τον Ραντούλιτσα με τις ομάδες με πιο αθλητικούς ψηλούς  τι θα γίνει;

Το ικανοποιητικό είναι ότι με την επιστροφή Γκιστ ο Καλάθης αρχίζει σιγά –σιγά να βρίσκει τον εαυτό του τώρα που μπήκαμε στην πιο κρίσιμη ευθεία.

Δεν μπορώ να πει κανείς ότι οι πράσινοι σε γενικές γραμμές κάνανε ένα κακό παιχνίδι , ούτε ότι έπιασαν μια τέλεια απόδοση σε υψηλούς ρυθμούς ανάλογους με το παιχνίδι της Ρεάλ. Απλά έπαιξαν όσο χρειάζονταν για να φτάσουν στην νίκη και να γίνει όσο αυτό ήταν δυνατόν μια εξοικονόμηση δυνάμεων ενόψει της μάχης της Βιτόρια.

Υ.Γ. Σήμερα ήταν η σφραγίδα του νέου.. Παππά η εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ. Και αυτή την πιστώνεται εξ ολοκλήρου ο Τσάβι Πασκουάλ. Ναι αυτός που ήθελε να τον φάει.

Υ.Γ.2. Αυτό το πράγμα με τα καρφώματα και τα alley-hoop σήμερα προκάλεσε χαμόγελα. Σε άλλα ματς όμως μπορεί να προκαλέσει κλάματα.

Υ.Γ.3. Ο Γκιστ νομίζω ότι θέλει ακόμα 2 εβδομάδες προπονήσεων και αγώνων για να βρει τον γνωστό ρυθμό του. Το ότι επέστρεψε είναι ότι πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό του τελευταίου μήνα.

Υ.Γ.4. Πολλές και διάφορες οι επιλογές που έχει ο Τσάβι Πασκουάλ ειδικά στις θέσεις 4-5. Η γνώμη μου είναι ότι στην διάρκεια του αγώνα μπορεί να δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς αλλά στο τέλος θα πρέπει να τελειώνει το ματς ο Σίνγκλετον με τον Γκιστ. 
Top