Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Σε συνέχεια του προηγούμενου κειμένου που ανάρτησα και θέλοντας να παραμείνω πιστός στην ψυχή μου, που μου επιτάσσει όλα αυτά τα χρόνια της δημόσιας τοποθέτησης, να ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για το καλό της ομάδας μας και όχι του εκάστοτε παράγοντα, θα αναφερθώ στα "ήξεις αφήξεις" ΚΑΙ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Είναι αλήθεια πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε καμιά διάθεση και πρόθεση να επέμβει στο "θεάρεστο" έργο που επιτελούσε η παρέα Μιχαλαριά στον Ερασιτέχνη. Καθ όλη τη διάρκεια της διοίκησης του Α.Ο. από τους οργανωμένους, ήταν αρωγός στις αγωνιστικές και διοικητικές ξεφτίλες, τόσο με τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του, όσο και με την παροχή οικονομικής βοήθειας...και του ανταπέδιδαν αυτή την στήριξη με βραβεύσεις κάθε τρεις και λίγο. 

Ουδέποτε άσκησε κριτική για οτιδήποτε. Θυμήθηκε πως ο Ηλίας ήταν έμμισθος Πρόεδρος, πως δεν δηλώθηκε έγκαιρα τμήμα μας στην ομοσπονδία με συνέπεια να μην συμμετάσχει σε ανώτερη κατηγορία, πως δεν μειώθηκαν τα χρέη ανάλογα με τις αγωνιστικές αποτυχίες, πως δεν έγιναν όσες εγγραφές νέων μελών επιβαλλόταν να γίνουν με μόλις 60 ευρώ τη συνδρομή και πολλά άλλα......όταν ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση του Α.Ο. Και πότε ήρθε σε ρήξη, όταν ανέλαβε ο Δημήτρης Μπαλτάκος.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος, υιός του πολύτιμου συνεργάτη του επί χρόνια Τάκη Μπαλτάκου. Του ανθρώπου που πολλοί λέγαμε και γράφαμε, πως ευθύνεται για την θετική μεταμόρφωση της συμπεριφοράς του (ειδικά μετά τα σκηνικά με Σπανούλη). Πολλοί τότε έσπευσαν να γράψουν, πως με τον Δημήτρη Μπαλτάκο στην διοίκηση του Α.Ο., ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πλέον ελέγχει εκτός της ΚΑΕ και τον Α.Ο.. Πολλοί έγραψαν πως θα ακολουθήσουν μέρες οικονομικής ευρωστίας για τον Α.Ο., με την συμβολή Γιαννακόπουλου.

Πίπες..... αποδείχτηκαν εκ των υστέρων, αφού πριν καν ζεστάνει την καρέκλα ο υιός Μπαλτάκος, ο πατέρας του άφηνε την δική του, με ευθύνη του υιού και των γελοίων δηλώσεών του και όδευε προς την ΠΑΕ. Όπου και εκεί, για άλλους λόγους, δεν έμεινε ουσιαστικά ούτε δεκαήμερο. 

Και φτάνει η ημέρα της πρώτης συνέντευξης Μπαλτάκου (11/12/2016), σε ένα μέσο που είναι γνωστή η "αγάπη" του για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο......όπου ερωτάται για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στον Α.Ο. και απαντά:

Τι κινήσεις έχουν γίνει, λοιπόν, προς αυτήν την κατεύθυνση;

«Έχουμε ξεκινήσει με μία συμβουλευτική εταιρεία ένα τεράστιο έργο αναδιάταξης του Παναθηναϊκού. Από αυτήν την συμβουλευτική έχουν έρθει τρεις ομάδες. Η μία ασχολείται με τις διαδικασίες λειτουργίας και έχει ως στόχο να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες του καθενός. Η δεύτερη αφορά στο να μάθουμε και να μάθει και ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει στον Παναθηναϊκό. 

Ποιοι έχουν κάνει κακό, ποιοι δεν έχουν κάνει, σε ποιον χρωστάει ο Παναθηναϊκός, ποιος χρωστάει στον Παναθηναϊκό και να αποκαλυφθεί επιτέλους ολόκληρη η ιστορία των τελευταία 15 ετών την οποία εξετάζουμε ούτως ώστε να φτιάξουμε στη συνέχεια ένα αντίστοιχο business plan για να αξιοποιήσουμε με την καλή έννοια το όνομα του Παναθηναϊκού και να βοηθήσουμε έτσι στην εξάλειψη του χρέους. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν πάρα πολύ τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

- Πότε τα περιμένετε;

«Πολύ σύντομα, πιστεύω σε έναν – δύο μήνες».

-Υπάρχει ως τώρα κάποιο στοιχείο που έχει προκύψει;

«Υπάρχει, αλλά επειδή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα εκπλαγεί πάρα πολύ από τα ευρήματα».

- Αρνητικά θα εκπλαγεί;

«Αρνητικά δυστυχώς. Γιατί το επικοινωνιακό έχει μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε. Μπορεί κάθε μέρα να λέει π.χ κάποιος πόσο φοβερός είναι ο Μπαλτάκος, αλλά στη συνέχεια να αποκαλυφθεί ότι ο Μπαλτάκος έχει διαλύσει τον Παναθηναϊκό…»

Αν μετά από αυτό το σημείο της συνέντευξης και την αινιγματική αλλά φωτογραφική απάντηση του Δημήτρη Μπαλτάκου δεν σκεφτήκατε πως εννοεί τους Γιαννακόπουλους, ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ. 

Αυτό κατάλαβε και ο Δημήτρης και αποφάσισε να τον "τελειώσει" με όποιο κόστος, αφού πρώτα "τελείωσε" τον πατέρα του, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ (11/12/2016).

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει ότι από σήμερα τερματίζει οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ΚΑΕ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής».

Πριν ακόμα κοπάσει ο θυμός για αυτές τις δηλώσεις και ενώ ΠΑΕ. ΚΑΕ, ΑΟ έχουν συμφωνήσει να κάνουν μια διερεύνηση της περίπτωσης να μεταφερθεί όλος ο Σύλλογος στο ΟΑΚΑ, βγαίνει ο Δημήτρης Μπλατάκος και ανακοινώνει ΔΗΜΟΣΙΑ πως μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, παρατάει ο ΑΟ το ουτοπικό και προεκλογικό project του ΠΑΝ.ΚΙ.  "ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ" και καταπιάνεται με το ουτοπικό και προεκλογικό project του ΣΥΡΙΖΑ "ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ", χωρίς πρώτα να έχει ενημερώσει για το παραμικρό την ΚΑΕ ως όφειλε, αφού από κοινού είχαν δώσει εντολή στην Delloite να "ψάξει" το θέμα ΟΑΚΑ. 

Αυτά τα δύο κυρίως, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις των οργανωμένων που δεχόταν για κάθε επιλογή του σε συγκεκριμένα forum και την αποχή τους από το γήπεδο, ξεχείλισαν το ποτήρι του θυμού του Γιαννακόπουλου (έχει μικρό ποτήρι άλλωστε, είναι ευρέως γνωστό). ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον για το ΟΑΚΑ δεν τον έσπρωξε να "ενδιαφερθεί" για την διοίκηση του Α.Ο..... οι δηλώσεις και η πρακτικές Μπαλτάκου τον έσπρωξαν, ο οποίος "φυτεύτηκε" στον Α.Ο. από αυτούς που επεδίωκαν αυτή τη ρήξη. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι τόσο οξύθυμος και παρορμητικός (σε σημείο να τον εκμεταλλεύονται), που δεν σκέφτηκε καν τον κόσμο (κυρίως αυτόν που στέκεται δίπλα του διαχρονικά) που θα γέμιζε ελπίδα στο άκουσμα πως θα αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Δεν λογάριασε την στεναχώρια και την απογοήτευση που θα ένιωθαν όταν πλέον θα αποσυρόταν, όπως έκανε και σε προηγούμενη κόντρα του. Τότε που "ενδιαφέρθηκε" για την ΠΑΕ. Είναι τόσο οξύθυμος και παρορμητικός, που δεν αντιλαμβάνεται πως παίζει με τον ίδιο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και αυτό κάποιοι, ακόμα και αν δεν έχουν καμιά συμπάθεια σε αυτούς που βρίσκονται απέναντί του, δεν του το συγχωρούν. 

Δεν γίνεται κάθε φορά που θα έχει προσωπική κόντρα με κάποιον παράγοντα να την πληρώνει ο Σύλλογος. Το έκανε με τον Τζίγγερ, με τον Βγενόπουλο, με τον Πατέρα, με τον Αλαφούζο, με τον Μπαλτάκο...... δεν θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω τώρα σε ποιες από αυτές τις περιπτώσεις είχε δίκιο ή άδικο, η ουσία είναι πως την κόντρα του, την κάνει μέσω του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και λογικό και επόμενο είναι να την πληρώνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο κόσμος του, αφού τον βάζει στην διαδικασία να διαλέξει....... και αφού διαλέξει να αντιπαρατεθεί σκληρά με ομοϊδεάτες του. 

Αφού λοιπόν μας έκανε (για άλλη μία φορά) να χωριστούμε σε στρατόπεδα και αφού κατέδειξε πως η παρέα που διοικεί τον Ερασιτέχνη από το 2013 δεν βρίσκεται αναγκαστικά στις καρέκλες, αλλά επειδή το επεδίωξε και θα κάνει τα πάντα να διατηρηθεί, αποσύρθηκε από την διεκδίκηση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, που καταρρέει αγωνιστικά και οικονομικά. 

Δημήτρη, μας ξεσήκωσες μία, μας ξεσήκωσες δύο...... την τρίτη φορά που θα το σκεφτείς, δεν θα έχεις κανέναν δίπλα σου. 


Γιατί όλοι αυτοί που στήριξαν την επιλογή σου να αναλάβεις την διοίκηση του ΑΟ μπορεί να ήξεραν πως δεν έχει σχέση με ματαίωση του ήδη ματαιωμένου project Γουδί (όπως σε χρέωναν οι απέναντι σου), αλλά ήξεραν πως "παίζει" να είναι άλλος ένας τρόπος να λύσεις τις προσωπικές σου διαφορές. 

Και κουράστηκαν Δημήτρη. Κουράστηκαν να είναι πιόνια στη σκακιέρα σου. Περίμεναν από εσένα να έχεις ευαισθητοποιηθεί και να έχεις δώσει λύση, είτε ο ίδιος, είτε βρίσκοντας κάποιους άλλους ισχυρούς επενδυτές, τόσο στην ΠΑΕ, όσο και στον ΑΟ μετά τις αγωνιστικές ξεφτίλες. 

Περίμεναν να έχεις οργιστεί μετά την Γκαμπάλα ή μετά τον αποκλεισμό των τμημάτων του ΑΟ από συνοικιακά σωματεία  και να αντιδράσεις. Αλλά τι έκανες? Στήριξες και στηρίζεις την παρακμή και την σμίκρυνση του Συλλόγου, με τα ΜΜΕ που ελέγχεις......

ΜΟΝΟ όταν θίχτηκε η οικογένειά σου ή το εγώ σου αντέδρασες....ΜΟΝΟ τότε χτύπησες το χέρι στο τραπέζι και είπες κάποια πράγματα με το όνομά τους (που πριν απέκρυπτες).... και αναρωτιέμαι.....αφού ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι η οικογένειά σου, πως αφήνεις να την θίγει με τις αγωνιστικές επιδόσεις του, ο κάθε Αλαφούζος, ο κάθε Μπαλτάκος, ο κάθε Μιχαλαριάς? 

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σου συστήσει αυτοσυγκράτηση, αν ήξερα πως γίνεται θα το εφάρμοζα στον εαυτό μου.... Γνωρίζω πως βρισκόμαστε σε μια ηλικία που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά μπορούμε αυτό το ελάττωμα να το γυρίσουμε υπέρ μας....

Πως? Στηρίζοντας ίσως κάποιες αποφάσεις, ακόμα και αν τις πήραμε εν θερμώ......μπορεί και να μας βγει σε καλό..... και σίγουρα δεν θα μας θεωρούν επιπόλαιους, που άλλα λέμε το πρωί και άλλα το βράδυ. 

Μπορεί να ξεκίνησε η ιστορία με τον Ερασιτέχνη λόγω του θυμού σου και όταν σου πέρασε να σκέφτηκες. Που πάω να μπλέξω..... να καλύψω χρέη, να δώσω λεφτά να πρωταγωνιστήσουν τα τμήματα και στο τέλος να έχω όλους αυτούς να με βρίζουν? 

Και σε ποιους να στηριχτώ, σε αυτούς που δεν ξέρουν καν σε ποια κατηγορία αγωνίζονται τα τμήματα του ΑΟ και σε ποιο γήπεδο? Και έτσι, σχεδόν σίγουρος πως οι νυν γουστάρουν την καρέκλα, περίμενες να σου δώσουν "πάτημα" να αποσυρθείς και χαζοί όπως είναι στο έδωσαν και θα μείνουν με την καυτή πατάτα στα χέρια...... μέχρι να τελειώσει το παραμύθι περί γηπέδου και να εξαφανιστούν, όπως έκαναν και άλλοι πριν από αυτούς. 

Αλλά αλήθεια, με το χέρι στην καρδιά.........ΔΕΝ ΠΟΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ όπως τον κατάντησαν? Θα μείνεις καιρό απαθής ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ και κλεισμένος στο κλουβί της ΚΑΕ? 

ΥΓ1. Για τα χτεσινά που είχαν να κάνουν με το μακρινό 2012, δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο από αυτά που έγραψα στη σελίδα του Greenmood στο facebook.....Καλώς ή κακώς, τους ανθρώπους πρέπει να τους δεχόμαστε ή όχι....... ως έχουν και εγώ τον Γιαννακόπουλο με όλα τα κακά και όλα τα καλά του, τον έχω αποδεχτεί και από την ώρα που πήρα αυτή την απόφαση, δεν θα κάθομαι να σχολιάζω δεικτικά ακόμα και αν έκλασε. Θα τον κρίνω με βάση τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας μας και όχι αν διατηρεί καλές σχέσεις με τον τάδε ή τον δείνα πρώην....

ΥΓ2. Τράβηξε πολύ το κείμενο και το έκλεισα φοβούμενος πως κάποιοι θα βαρεθούν να το διαβάσουν......οπότε συγνώμη αν παρέλειψα κάποια μείζονος σημασίας... Να ένα που θυμήθηκα μόλις τώρα.  Η προσπάθεια του Γιαννακόπουλου να κατευθύνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού σχετικά με το τι θα ψηφίσει.,...ΕΓΚΛΗΜΑ 

Καλημέρα σας......  
Top