Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Όταν κάποιος δεν μας μιλά ευθέως, αλλά αντίθετα δίνει διφορούμενες απαντήσεις του ζητάμε να αφήσει τα «ήξεις, αφήξεις». Πρόκειται για μια πολύ γνωστή έκφραση και προέρχεται από χρησμό της Πυθίας στο μαντείο των Δελφών. Όλος ο χρησμός της Πυθίας ήταν ο εξής: "Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις".

Ο χρησμός ήταν μια έξυπνη απάτη, γιατί με την πρώτη μορφή, με το κόμμα πριν το «ου», σήμαινε: «Θα πας, θα γυρίσεις, δεν θα σκοτωθείς στον πόλεμο». Αντίθετα, στη δεύτερη μορφή, με το κόμμα μετά το «ου», σήμαινε: «Θα πας, δεν θα γυρίσεις, θα σκοτωθείς στον πόλεμο».

Καθώς ο χρησμός δεν γραπτός, το νόημα που έβγαινε ήταν υποκειμενικό και μπορούσε να ερμηνευτεί και με τους δύο τρόπους.

Ως άλλη "Πυθία" λοιπόν ο νυν Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος, εμφανίστηκε εχτές στην τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη" και λίγο πολύ, μας ενημέρωσε πως ο λόγος που εμπόδισε την σωτηρία του καταχρεωμένου και αγωνιστικά κομπάρσου Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μη παραδίδοντας την διοίκησή του άνευ όρων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ήταν η γνωριμία του με τον Πρωθυπουργό και το συμπέρασμά του πως ήταν απολύτως ειλικρινής, σε ότι αφορά την ανέγερση νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί!!!


Θα μπορούσα να ανεβάζω βίντεο που αναδεικνύουν την "ειλικρίνεια" του Αλέξη Τσίπρα επί 4 ημέρες, αλλά νομίζω πως με μόλις 2 βίντεο,  ακόμα και κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί επισταμένως με την πολιτική, μπορεί να καταλάβει πόσο σαθρό είναι το επιχείρημα Μπαλτάκου. Αφού ήπιε κάνα δυο λίτρα νερό ο κύριος Μπαλτάκος, από την αμηχανία και ξηρασία που προκαλούν τα ψεύδη, συνέχισε τα σαθρά επιχειρήματα, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανείς Παναθηναϊκός που θα επέλεγε να ψηφίσει κάποιο κόμμα, μόνο και μόνο επειδή θα του είχε "τάξει" γήπεδο. 

Και δεν μας λες κύριε Μπαλτάκο, εκείνοι οι 12500 πολίτες φίλοι του Παναθηναϊκού στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ή εκείνοι οι 42.200 πολίτες επίσης φίλοι του Παναθηναϊκού στις Ευρωεκλογές του 2014, γιατί ψήφισαν ΠΑΝ.ΚΙ.? Για να τους λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους ο Ψευτοθόδωρος

Όχι βέβαια, για να κάνει γήπεδο ο Παναθηναϊκός ψήφισαν τότε, μιας και ήταν  στο προσκήνιο  η "απάτη" της μεγάλης Λεωφόρου, που απαιτούσε 200 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση, να γκρεμιστούν 5-6 οικοδομικά τετράγωνα, να υπογειοποιηθούν 5-6 δρόμοι, να μην βρεθεί ούτε πιθάρι αρχαίο και 100 αρμόδιες υπηρεσίες και όλες οι πολίτες του λεκανοπεδίου να έχουν πει ΝΑΙ.

Η "απάτη" της δήθεν μεγάλης Λεωφόρου, όπως και η σημερινή  "απάτη" του γηπέδου στο Γουδί, στήθηκαν με την συνεργασία Σύριζα-Θύρας 13 (είναι γνωστοί οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν εδώ και χρόνια). Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τα πολιτικά μηνύματα της Θύρας 13 την περίοδο που δεν κυβερνούσαν οι ΣΑΝΕΛ ή το μόνιμα κρεμασμένο πανό στο τριώροφο που ταύτιζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την Χούντα?Τώρα όμως μούγκα στη στρούγκα, τι και αν έχει δεσμευτεί κρατική περιουσία για 100 χρόνια, τι και αν έχουν έρθει 2 σκληρά μνημόνια, τι και αν στέκονται οι κυβερνώντες κλαρίνα στους τοκογλύφους, δεν τρέχει τίποτα. Ούτε ανακοίνωση κατά του Ιβάν, που μας κλέβει μπροστά στα μούτρα μας δεν μπορούν να βγάλουν, μη τυχόν και "θυμώσει" ο φίλος Αλέξης!!!

Ο άνθρωπος που καθυστέρησε με γελοίες προσφυγές την ανέγερση του γηπέδου μας στο Βοτανικό, με συνέπεια να ματαιωθεί οριστικώς,  αποφάσισε ένα πρωί που είχε κέφια να μας κάνει γήπεδο στο Γουδί, σε συνεργασία με τον υιό του συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, που τον είχε κρεμάσει στα "μανταλάκια", προκειμένου να "ρίξει" τον Σαμαρά.

Μας ενημέρωσε ο κύριος Μπαλτάκος, πως η ανέγερση του γηπέδου στο Γουδί θα θωρακιστεί νομικά και δεν θα κινδυνέψει να ματαιωθεί η να καθυστερήσει καμιά δεκαετία, επειδή θα μπει στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής. Ξέρεις παλικάρι μου πως το προηγούμενο μόνο για να εκπονηθεί, χρειάστηκαν 5 χρόνια, και άλλα 30 χρόνια διαβούλευσης με προσθοαφαιρέσεις?

Και έρχεσαι σήμερα κύριε Μπαλτάκο, που ο Σύλλογος νοσεί βαριά, που βλέπει στα 10 μέτρα τον Χάρο να του κλείνει το μάτι, να μας πεις πως: "ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 0-40 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ, 0-200", με αποτέλεσμα να βρει τον λόγο που πιθανότατα έψαχνε, να μην αναλάβει?

Πας καλά βρε άνθρωπε? Μπορείς να μας εξηγήσεις πως θα πορευτούν με αξιοπρέπεια τα τμήματα και ειδικώς τα ομαδικά, πως θα αποπληρωθούν τα χρέη, πως θα γαλουχηθούν νέοι Παναθηναϊκοί με μηδέν επιτυχίες, όσο εσύ θα παραμυθιάζεις τον κόσμο για γήπεδο στο Γουδί? Θα υπάρχει Παναθηναϊκός, όταν και ο τελευταίος που σε πιστεύει δει στην πράξη πως αυτό που υπόσχεσαι είναι ανέφικτο?

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω ποιοι θα παίξουν τον ρόλο των μπροστινών σου, στις εκλογές του Σαββάτου, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως έκανες όλα αυτά για να μείνεις "εκτός" του κόλπου. Α και κάτι τελευταίο, η απόσυρση της υποψηφιότητας Γιαννακόπουλου ξεβρακώνει στο έπακρο το επιχείρημα "θέλει να μας πάει στο ΟΑΚΑ".....αν ήταν τόσο ισχυρά τα συμφέροντά του να μας πάει ΟΑΚΑ και στεκόσουν εμπόδιο εσύ και το παραμύθι του Γουδί, να είσαι σίγουρος πως ότι και να είχες σκαρφιστεί, θα έπαιρνε την διοίκηση και στην πρώτη ΓΣ, θα ακύρωνε την όποια δέσμευση.

Άλλοι είναι οι λόγοι που αποφάσισε να εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και άλλοι είναι οι λόγοι που αποσύρθηκε.......έτσι και αλλιώς όπως τα κάνατε όλοι σας, 99% στο ΟΑΚΑ θα καταλήξουμε. 

Στο επόμενο κείμενο θα ασχοληθώ με τον κύριο Γιαννακόπουλο, γιατί και τα δικά του "ήξεις αφήξεις" είναι πολλά, για να μην νομίζετε πως δεν θα του αποδοθούν οι ευθύνες που έχει, σε αυτό τον καραγκιοζ μπερντέ που έχει στηθεί εδώ και 3 μήνες, με θύμα τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

ΥΓ. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει.....

Αλέξανδρος 
Top