Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, δυστυχώς η άκαμπτη στάση της νυν διοίκησης του Ερασιτέχνη υπό την Προεδρεία του Δημήτρη Μπαλτάκου στην προοπτική εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλο και η αδυναμία της ίδιας να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος που κληρονόμησε, που της απαγορεύει  την δημιουργία ανταγωνιστικών συνόλων στα ομαδικά αθλήματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Σύλλογο σε διοίκηση Πρωτοδικείου. 

Σύμφωνα με όσα έχω πληροφορηθεί τις τελευταίες ημέρες, καμία από τις δύο πλευρές που αντιπαρατέθηκαν επί 3 μήνες -διχάζοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού- δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 27ης του Μαΐου. Αυτή τους η απόφαση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μας οδηγεί σε διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά θα τα πούμε παρακάτω αναλυτικότερα. 

Η πλευρά Γιαννακόπουλου από νωρίς ξεκαθάρισε πως αποσύρεται από την διεκδίκηση της διοίκησης του Ερασιτέχνη και επέμεινε σε αυτή, παρά τις γέφυρες που επιχείρησε να στήσει η πλευρά Μπαλτάκου, έχοντας αντιληφθεί πως θα "σκάσει" ο Ερασιτέχνης στα χέρια του. 

Η προσχηματική δέσμευση Μπαλτάκου πως δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 27ης Μαΐου, χρησιμοποιήθηκε όσο διαρκούσαν οι αντιπαραθέσεις ως το νούμερο ένα επιχείρημα από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, προκειμένου να πείσουν τους ανενημέρωτους, πως δεν έχουν καμιά διάθεση να σταθούν εμπόδιο στην είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο.....

Στην πορεία όμως και έχοντας αντιληφθεί ο Δημήτρης Μπαλτάκος πως έχει χάσει την υποστήριξη επιφανών φιλάθλων-αθλητών-παλαιμάχων, αλλά και μελών της διοίκησής του, έκανε την ανάγκη φιλότιμο.....αφού πρώτα βέβαια βολιδοσκόπησε αρκετά μέλη του Ερασιτέχνη, αν θα επιθυμούσαν να παίξουν τον ρόλο των υποψηφίων-μαριονετών σε ένα νέο ψηφοδέλτιο που ναι μεν δεν θα ήταν μέσα, αλλά δε θα έλεγχε 100%!!!

Υποψήφιοι-μαριονέτες δεν βρέθηκαν και έτσι το plan b δεν μπορεί να υλοποιηθεί....εκτός πια και αν από σήμερα μέχρι και το Σάββατο την ώρα της Γενικής Συνέλευσης βρεθούν οι "γενναίοι" που θα βάλουν το κεφάλι τους στον "ντορβά" για να συνεχίσουν κάποιοι τα πολιτικά παιχνίδια τους, εις βάρος του Συλλόγου. 

Διοίκηση Πρωτοδικείου

Το Σάββατο εκτός των υπολοίπων διεργασιών της ΓΣ έχουν προκηρυχτεί εκλογές, όπως σας ανέφερα και παραπάνω, δεν πρόκειται να υπάρξει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) κάποιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, έτσι αν η ΓΣ δεν ματαιωθεί λόγω μη απαρτίας, από την επόμενη ημέρα (σχήμα λόγου) μπορούν οποιαδήποτε ΤΡΙΑ τακτικά μέλη (ταμειακώς ενημερωμένα) του Ερασιτέχνη, να απευθυνθούν στο Πρωτοδικείο και να ζητήσουν την προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου. 

Παράλληλα θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και τις υπογραφές των υπολοίπων μελών που χρειάζονται για να συστήσουν διοίκηση (εννεαμελής) και να έχουν τα βιογραφικά τους. Στην περίπτωση που η ίδια διάθεση για ανάληψη της διοίκησης υπάρχει και από άλλες "ομάδες" μελών, τη λύση την δίνει ο Πρωτοδίκης. 

Την προηγούμενη φορά που ο Ερασιτέχνης είχε φτάσει σε διοίκηση πρωτοδικείου, υπήρχαν δύο "παρατάξεις". Αυτές του Μακρόπουλου και του Χρυσοστόμου. Όταν έφτασαν στον Πρωτοδίκη, αποφασίστηκε κοινή συναίνεση να μπουν 7 μέλη από την μία παράταξη και 7 από την άλλη με Πρόεδρο τον Μακρόπουλο (ήταν δεκαπενταμελές τότε το συμβούλιο). 

Αν υποθέσουμε πως υπάρξουν δύο ενδιαφερόμενοι συνδυασμοί, οι οποίοι δεν έχουν καμιά διάθεση μεταξύ τους να συνεργαστούν, τότε ο Πρωτοδίκης αφού εξετάσει τα βιογραφικά των μελών του κάθε συνδυασμού, με κριτήριο (πιθανολογώ) την εμπειρία, την προσωπικότητα, θα επιλέξει μία από τις δύο και θα της αναθέσει την προσωρινή διοίκηση για 6 μήνες. 

Η διοίκηση αυτή, έχει την υποχρέωση σε αυτό το διάστημα, α) να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την ομαλή λειτουργία των τμημάτων, β) να μην χρεώσει ευρώ τον Σύλλογο, γ) να αναζητήσει τυχόν ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την διοίκηση και δ) αφού τους βρει να διενεργήσει εκλογές. 

Όπως καταλαβαίνετε ο Σύλλογος τόσο όσο είχε την παρούσα διοίκηση, όσο και τώρα που δεν φαίνεται να προκύπτει νέα διοίκηση από τις εκλογές του Σαββάτου, βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο (δεν είναι τυχαίες οι αποτυχίες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν χρήμα και ανθρώπους με τεχνογνωσία). Μεταξύ των φιλάθλων του Συλλόγου κυριαρχεί η αβεβαιότητα, ο προβληματισμός και η οργή για ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις. 

Το μόνο βέβαιο είναι, πως ο Σύλλογος δεν γίνεται και δεν μπορεί να μείνει "ακέφαλος", ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, που πρέπει να γίνει ένας σχετικός -έστω και με πενιχρά μέσα- προγραμματισμός των τμημάτων. 

Ο Σύλλογος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην παρακμή και την σμίκρυνση, γιατί κάποιοι φρόντισαν να διώξουν με τις νταβατζηλίδικες πρακτικές τους, κάθε οικονομικά επιφανή Παναθηναϊκό και έτσι να είμαστε "αναγκασμένοι" να "πρωτοπορήσουμε" άλλη μία φορά ως Σύλλογος, διορίζοντας ΕΜΜΙΣΘΟ Πρόεδρο!!!

Και αφού μας τελείωσε ο άνεργος που έγινε έμμισθος, απευθυνθήκαμε στο δημόσιο υπάλληλο με 1.200 ευρώ μισθό (που δεν παίρνει καν λόγω εθελοντικής αργίας), για να διώξει τον μόνο οικονομικά ισχυρά Παναθηναϊκό παράγοντα, που προσφέρθηκε να πληρώσει το δυσβάσταχτο χρέος των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ και να ενισχύσει πραγματικά τα τμήματα του Συλλόγου...... επειδή δεν δέχτηκε να δεσμευτεί με την υπογραφή του, σε ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!

Η διοίκηση Πρωτοδικείου, αν συσταθεί από μια ομάδα Παναθηναϊκών με ήθος, κύρος και σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεν είναι καταστροφή. Τα μέλη μιας τέτοιας διοίκησης, μη έχοντας τον φόβο των ποινικών ευθυνών που απορρέουν από τα χρέη, μπορούν με ηρεμία σε ένα εξάμηνο να βάλουν πολλά πράγματα σε τάξη, με πρώτο-πρώτο το οικονομικό. Να διαπιστώσουν δηλαδή, πόσα, σε ποιους και γιατί, χρωστάμε.  

Το Σάββατο όσοι φίλοι Παναθηναϊκοί μέλη του Ερασιτέχνη παρευρεθούν στο "Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος", για να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση, ένα πράγμα θα πρέπει να έχουν στον νου. ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ την όποια επόμενη διοίκηση, με ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.... (ελπίζω τα δεκάδες μέλη που είχαν πρόθεση να στηρίξουν την ομάδα Γιαννακόπουλου, να μη το επιτρέψουν). 

Ας πάρουν οι απελθόντες το απαλλακτικό έγγραφο για την οικονομική τους διαχείριση, το ΠΑΝ.ΚΙ. τους, την στοιχηματική εταιρεία χορηγό τους, τις μακέτες για τη μεγάλη Λεωφόρο, τις καρτέλες μισθοδοσία τους, τις μηδέν ευρωπαϊκές συμμετοχές τους, το 0-40 τους και να μην τους δούμε ποτέ ξανά σε καρέκλες, αποκλειστικά στην κερκίδα και με προϋποθέσεις. 

Οι άνθρωποι που ανιδιοτελώς πρόσφεραν αυτά τα 2-3-4 χρόνια (χαίρομαι γιατί είναι πολλοί και τους αξίζουν συγχαρητήρια), που επέδειξαν ήθος και ικανότητες, που ζούσαν 24 ώρες την ημέρα για τον Παναθηναϊκό, έχουν κερδίσει με την αξία τους μια θέση και στην όποια επόμενη διοίκηση. 

Και έχουν θέση, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ηθικούς και ικανούς...... από κηφήνες δεν έχει!!!!

Πλέον έχει έρθει η ώρα της αξιοπρέπειας!!!

Αλέξανδρος
 
Top