Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Ο Παναθηναϊκός που όλοι γνωρίσαμε είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό σε όλα τα επίπεδα, εξαιρουμένου του μπάσκετ που αδιαλείπτως συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους. Ο Παναθηναϊκός έχει πάψει προ πολλού να αντιπροσωπεύει αυτό  με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε. 

Ο σύλλογος με ευθύνη συγκεκριμένων περαστικών παραγόντων και οπαδοπαραγόντων έχασε το κύρος του, οι ηθικές αρχές και αξίες καταβαραθρώθηκαν και αναρωτιέμαι αν υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική και ανάκαμψη.

Ας προσεγγίσουμε με ανοιχτά μάτια και όχι με άναρθρες κραυγές το πρόβλημα, το οποίο κάποιοι το θέριεψαν και κατατρώει τα σωθικά μας. Ένοχοι πολλοί, είτε με τις ενέργειές τους, είτε με την αδιαφορία και την απουσία τους.

Δεν έχει νόημα να ξαναπούμε τα πεπραγμένα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η αλλαγή του «καπετάνιου» με την νεότερη γενιά ήταν απόφαση του Ομίλου και συνδέεται με την παρουσία της νεότερης γενιάς, η οποία δεν ήθελε να μπει στη λογική της «προστασίας» της ομάδας με τους γνωστούς τρόπους της ελεγχόμενης διαιτησίας, του εκφοβισμού της διαιτησίας και τον έλεγχο του παρασκηνίου. 

Η λογική πάντα του Ομίλου ήταν καθαρό ποδόσφαιρο και η κάθαρση είναι θέμα της Πολιτείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην συνέντευξη τύπου της αποχώρησής του ο μεγάλος Γιώργος Βαρδινογιάννης το 2000. Ακόμα και σήμερα ήταν προφητικά τα λόγια του γιατί δεκαεπτά (17) χρόνια μετά ακούμε τα ίδια και τα ίδια -εγκληματική οργάνωση, σάπια ΕΠΟ, διαιτησίες καραμανιόλες κ.λ.π.- δήθεν ο κ. Κοντονής θα έλυνε το πρόβλημα…….. ! Και έμεινε ο Θωμαϊδης με τη «Δίκη» και ο πρώην Πρασινοφρουρός να ακούνε τους Υπερκοριούς της ΕΥΠ.

Η αποχώρηση του Γιώργου και το πέρασμα στη νέα γενιά, αν και δόθηκαν χρήματα, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Oι οργανωμένοι  και ειδικότερα οι Mad Boys και οι Gwf εκμεταλλεύτηκαν τα εσωτερικά προβλήματα και από το 2003 και μετά -εποχή μπύρας θύρα 13- άρχισαν τον εσωτερικό πόλεμο, με κατάλληλη στήριξη και εμπλοκή πολλών ενόχων που και σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του συλλόγου.Οι διακρίσεις και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες άρχισαν να υποβαθμίζονται -με την καραμέλα της Ευρώπης- όπως έντεχνα οι μετέπειτα προδότες έλεγαν και δηλητηρίαζαν το μυαλό του κόσμου. Η διχόνοια μεγάλωνε  και οι οργανωμένοι παίρνοντας σαν οδηγό την Θύρα 7, θέλησαν και αυτοί να γίνουν όμοιοί τους ή μάλλον δεν θέλησαν να γίνουν και αυτοί «υπάλληλοι» αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Τότε αρχές του 2008 εμφανίστηκε και η Π.Ε.Κ., η οποία υποσχέθηκε αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Τίτλους, μεγαλεία, δόξα, χρήματα, βοήθεια στον ερασιτέχνη, αξιοποίηση των παλαιμάχων κ.λ.π. παραμύθια.  Παρασυρμένοι όλοι από την ρητορική Βγενόπουλου, συνεργάτες του, παλαίμαχοι, οπαδοί, κόσμος, προσκύνησαν το νέο αφεντικό. 

Η εποχή με τα «χρυσά κουτάλια» βόλεψε πολλούς και στο στενό και στο ευρύτερο φάσμα. Οι ΑΡΔ φίλησαν το νέο χέρι, οι οπαδοί εκπροσωπούντο από την ηγεσία τους στο κότερο, οι παλαίμαχοι ένοιωθαν ότι η γνώμη τους μετράει και το παραμύθι συνεχίζονταν. Βολεύτηκαν πολλοί, αλλά όλα τα παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος. 

Η Π.Ε.Κ. δεν φάνηκε συνεπής στις υποσχέσεις της στον ερασιτέχνη, οι οπαδοί ξέχασαν την αγάπη τους για τον Παύλο και απέκτησαν καινούργιο όραμα μέσω του «καπετάνιου των ονείρων», ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ  και υπεύθυνος συνδέσμων ήταν έμμισθος και μετά τα επεισόδια στη Λάρισα απέκτησε βοηθό τον οργανωτή του συλλαλητηρίου, τον έφορο του πόλο, που αργότερα εμφανίστηκε και με τον Τσάκα στη πισίνα……! 

Δημιουργήθηκε χρέος από την διοίκηση του «καπετάνιου των ονείρων» και σιγά-σιγά οι πολυμετοχικοί αποχώρησαν καθότι διαπίστωσαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι αγώνισμα εκατό (100)μέτρων , αλλά ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζίγκερ το 2011.Μετά την αποχώρηση Τζίγκερ άρχισε και στένευε ο κλοιός. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μια αμερικανική εταιρεία που δεν προχώρησε, εμφανίστηκε ο Τσάκας με τον Πρίγκηπα για τις παρκαρισμένες μετοχές, μέχρι που ξαφνικά τις πήρε ο Αλαφούζος. 

Το πείραμα της λαϊκής βάσης με την συνδιοίκηση των «ορφανών» απέτυχε και το πείραμα Αλαφούζου τελειώνει, όπως δείχνουν τα πράγματα οσονούπω. Οι «επαναστάτες του 2008» ανερυθρίαστα ξέχασαν τα «λογιστικά βιβλία», την «ιστορία της 2ης θέσης». Έβρισαν νεκρούς, οικογένειες, προπηλάκισαν και έβρισαν άλλους Παναθηναϊκούς .Η αποστασιοποίηση Αλαφούζου έρχεται μετά τον εξευτελισμό των -37, της Γκαμπάλα, του τηλεμαραθωνίου για τη νέα Λεωφόρο, του φωσφορίζοντος πλέγματος, του ιδιόκτητου Απήλιον, των νέων ιδιόκτητων γραφείων, της επιδαπέδιας θέρμανσης, της διάλυσης της συμμαχίας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, όπου έπαιζε ρόλο ο Θωμάς Μητρόπουλος; Ποιος ο Θωμάς Μητρόπουλος;;;;;; 

Ο Παναθηναϊκός έγινε Παναθηναϊκάκι και η λαϊκή βάση των 5.000 μελών διαλύθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Οι οργανωμένοι και η πληγή των ΑΡΔ προσπαθούν να συντηρήσουν την θεσούλα τους και μόνο….Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό.

Δημιουργήθηκε και πολιτικός φορέας το ΠΑΝΚΙ. Παρουσίασε το σχέδιό του για τη ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΟ, και εμφανίστηκαν νέα πρόσωπα, ουσιαστικά όμως πηγάζοντα από την ίδια δεξαμενή του Αντιβαρδινογιαννισμού.

Συγχρόνως μετά τη φυγή Θανάση και τις περιόδους Κίτσιου, Ρισβά, Μακρόπουλου ο ερασιτέχνης πέρασε στα «παιδιά», τα οποία δεν ολοκλήρωσαν τον διαχειριστικό έλεγχο που είχαν υποσχεθεί το 2013, άλλαξαν το καταστατικό, έγραψαν χιλιάδες μέλη -μπουχαχαχα- εκ των οποίων μόνο 74 παρουσιάστηκαν στη τελευταία Γενική Συνέλευση. 

Διασύρθηκαν επί 4 συνεχή χρόνια από τον ΟΣΦΠ παντού και από Παναξιακό, Σαντορίνη, Λευκάδα, Πρωτέα Βούλας, Αθηναϊκό, Υδραϊκό, Παλαιό Φάληρο. Ξέχασαν λόγω φόρτου εργασίας τα δελτία στο Ρύσιο και μηδενιστήκαμε, ξέχασαν να δηλώσουν τις ομάδες πινγκ-πονγκ, κ.λ.π. απίστευτες διοικητικές ξεφτίλες. Χρωστάνε παντού, το χρέος είναι σχεδόν το ίδιο μετά από 4 χρόνια διοίκησης. Κάνανε εκλογές στα μέσα Αυγούστου και φημολογείται ότι πιθανόν κάποιοι είναι έμμισθοι.

Στον απόγειο της ξεφτίλας αυτής, ήρθε η πρόταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για ανάληψη της διοίκησης του Α.Ο., κάτι το οποίο η μπροστινή ομάδα και η παρασκηνιακή ομάδα των «παιδιών» το σαμπόταρε.

Ότι άποψη και να έχει ο καθένας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αποκλείεται να πιστεύει πως μια διοίκηση υπό την εποπτεία του Δημήτρη θα ήταν χειρότερη του σημερινού χάους. Και όμως κάποιοι επέλεξαν και επιλέγουν το χάος, προωθώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα αντί του Ομίλου.  Και μέσα σε όλα αυτά τα εξευτελιστικά, προκύπτει η πρόταση Γουδή που δεν ξέρει κανείς άλλον πλην του υιού Μπαλτάκου τι αντιπροσωπεύει πραγματικά.Και τώρα τι να περιμένουμε....

Προσπαθεί ο ερασιτέχνης να ορθοποδήσει με διοικήσεις πρωτοδικείου που θα τις αποτελούν όλοι αυτοί που διάλυσαν την ΠΑΕ και τον ΑΟ;;;;; Με τι κριτήρια;;; Τον Αντιβαρδινογιαννισμό;;;; Γιατί κρύβεστε και θέλετε πάλι τις καρέκλες;;; Δεν κάνατε αρκετό κακό ;;;

Θα μαζέψει τελικά ο "υποψήφιος" -με τα μηδέν ευρώ προς ενίσχυση του Ομίλου- τα μέλη για να κατεβάσει ψηφοδέλτιο όπως είπε ο Μπαλτάκος;; Που έδωσε μάλιστα και άλλη μία εβδομάδα παράταση μη χαθεί το κελεπούρι;;;;

Δεν καταλάβατε ότι ο Παναθηναϊκός είναι στη χειρότερη φάση της ιστορίας του και στη ΠΑΕ και στον ΑΟ ;;;; Δεν συνειδητοποιήσατε ότι οι ευθύνες της διάλυσης ΠΑΕ και ΑΟ βαρύνουν εσάς, τους «επαναστάτες του 2008»;;; Δεν καταλάβατε ακόμα τα εγκλήματά σας;

1. Διαλύσατε την ΠΑΕ.
2. Διαλύσατε τον ΑΟ.
3. Δεν μειώσατε ούτε ευρώ το χρέος στον ερασιτέχνη.
4. Ξεχάσατε δελτία, μηδενιστήκαμε, ξεχάσατε δηλώσεις συμμετοχών.
5. Γίναμε πελάτες των απέναντι.
6. Οι συναγωνιστές σας που προέρχονται από την ίδια ομάδα του Αντιβαρδινογιαννισμού         χτύπησαν Παναθηναϊκούς.
7. Οι συναγωνιστές σας έβρισαν νεκρούς και μάνες.
8. Οι συναγωνιστές σας έχουν κάψει γήπεδα, έχουν επιβαρύνει το σύλλογο με δεκάδες τιμωρίες, πρόστιμα, αποκλεισμούς έδρας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο.
9. Ξεχάσατε τα «λογιστικά βιβλία» και την «ιστορία που δεν γράφει η 2η θέση.
10. Δημιουργήσατε πολιτικό φορέα για τον Παναθηναϊκό (ΠΑΝΚΙ), το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους κατά τόπο συνδέσμους για προφανείς λόγους που όλοι καταλαβαίνουν.

Ευτυχώς η διοικητική και οικονομική ανυπαρξία σας, σας οδήγησε να στραφείτε στους αθλητές των ατομικών αθλημάτων, οι οποίοι με προσωπικό κόπο και οικογενειακό κόστος, έφεραν πρωτιές και μετάλλια στον Σύλλογο, που τόσο είχε ανάγκη. Αλλά ακόμα και αυτή την ανάγκη σας, την κάνατε σημαία επιτυχίας. "Αἰδώς Ἀργεῖοι"!!!!

Εχτές ο άνθρωπος που πολεμάτε λυσσωδώς τον τελευταίο καιρό, συκοφαντώντας τον πως σας έταζε λεφτά και θέσεις για να αποχωρήσετε, ώστε να ματαιώσει το Γουδί (γελάει ο κόσμος) έβγαλε υπό το αίσθημα της υπερηφάνειας 50.000 Παναθηναϊκούς σε όλη την Ελλάδα στο δρόμο. Εσείς ποιον λόγο μας δώσατε αυτά τα 4 χρόνια να αισθανθούμε υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί;;;;

Ο πόλεμος που κάνατε στον Γιαννακόπουλο σας γύρισε μπούμερανγκ και σας γύρισε γιατί τα αποτελέσματα του προηγούμενου πολέμου σας -τα οποία ήταν καταστροφικά- πληγώνουν ακόμα τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα σας ακολουθήσει πλέον. Ο κόσμος επέλεξε τον παράγοντα που ματώνει οικονομικά για τον Παναθηναϊκό παρά τα όποια λάθη του (δεκάδες τα πανό στο ΟΑΚΑ, χιλιάδες του κόσμου στους δρόμους) και όχι εσάς τους οπαδοπαράγοντες που ζείτε από τον Παναθηναϊκό. 

Δεν μπορείτε να είστε η λύση του προβλήματος, είστε το ίδιο το πρόβλημα. Κάθε σοβαρό και οικονομικά ισχυρό παράγοντα που βοήθησε στο παρελθόν τον έχετε φέρει σε σημείο να ακούει Παναθηναϊκός και να τρέχει. Ένας έχει μείνει με τα όποια ελαττώματά του και αυτόν επίσης τον πολεμάτε για να καταφέρετε άραγε τι? Την ολοκληρωτική καταστροφή? Λεφτά δεν έχετε να βάλετε, αλλά παράλληλα βάζετε εμπόδια και σε αυτούς που έχουν να βάλουν. Ούτε ως απλά μέλη του Α.Ο. δεν δέχεστε όσους δεν συμβαδίζουν με τα "ύποπτα" θέλω σας. 

Τα εγκλήματά σας η ιστορία ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ  και συνεχίζει να τα καταγράφει, όσο παραμένετε στις θέσεις σας, είτε σαν Φορέας, είτε σαν διοίκηση του Α.Ο., είτε σαν διοίκηση του ΠΑΝ.ΚΙ. Είστε από την ίδια δεξαμενή του Αντιβαρδινογιαννισμού. Έχετε χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Η ζωή έχει νομοτέλειες που θα έχουν εφαρμογή και σε εσάς. 

Τα παραμύθια σας έχουν κοντά πόδια. Εξαντλήσατε κάθε προσπάθεια παραμονής στην εξουσία. Όλα τα αυταρχικά καθεστώτα έχουν το ίδιο τέλος που πλησιάζει. Οι «εξυπνάκηδες» που πήδηξαν από το καράβι νωρίτερα δεν θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από αυτούς που ακόμα διατηρούν πόστα και καρέκλες σε όλα τα επίπεδα.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα κοινά από το 2008 και μετά και αποτέλεσαν μέρος της «εκτόξευσης» σε οπαδικό, διοικητικό και άλλο επίπεδο είναι καμένα χαρτιά πλέον. Μην μπείτε καν στον κόπο να μας παρουσιάσετε τον νέο "υποψήφιο", γνωρίζουμε πως είναι ένας από εσάς. 

Τελειώνοντας  το κείμενο θα αφηγηθώ ένα παραμύθι:

Κάποτε υπήρχε κάποτε ένα αριστοκρατικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας. Υπήρχαν μέσα σε αυτό το αρχοντικό μπάτλερ, καθαρίστριες, φρουροί. Πεντακάθαρο αρχοντικό στο οποίο λάμβαναν χώρα δεξιώσεις, χοροί και όλος ο καλός κόσμος μαζεύονταν εκεί. 

Σιγά-σιγά η γειτονιά όμως άλλαζε όψη. Μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες, άστεγοι πλημμύριζαν τη γειτονιά και οι παλαιοί κάτοικοι  φύγανε για άλλες συνοικίες.  Τα γύρω σπίτια εκκενώθηκαν και καθότι το κράτος δεν πήρε μέτρα, ο ιδιοκτήτης του αρχοντικού μετακόμισε στο εξωτερικό. Το αρχοντικό σιγά-σιγά άρχισε να εμφανίζει προβλήματα, ρωγμές, υγρασίες.  

Στο αρχοντικό είχαν στεγαστεί οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί, άστεγοι και σκυλιά που τα είχαν μαζέψει οι νέοι ιδιοκτήτες. Σιγά-σιγά το  αρχοντικό γέμισε ποντίκια καθότι ήταν υπό κατάρρευση.  

Οι οικονομικοί μετανάστες κ.λ.π. ένοικοι έφυγαν γρήγορα και μετά τα  ποντίκια έφαγαν ότι υπήρχε στα ντουλάπια,  έφαγαν τα ξύλινα έπιπλα, τα ξύλινα πατώματα και άρχισαν να τρώνε και τους σοβάδες μέχρι να φτάσουν και στα μπετά. Προσπάθησαν να φάνε και τα μπετά και τα σίδερα , αλλά ήταν αδύνατο. Μετά προσπάθησαν να βρούνε τον δρόμο της ελευθερίας προς τα έξω. 

Έλα όμως που ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να κλείσει κάθε δίοδο προς τα μέσα ή προς τα έξω και έτσι τα ποντίκια βρέθηκαν εγκλωβισμένα. Τι να κάνουν;;; Άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους γιατί η πείνα ήταν ατελείωτη. Στο τέλος δεν έμεινε κανένα καθότι η πείνα ήταν μεγάλη, αλλά και η δίοδος αποκλεισμένη.

Μετά το παραμύθι απλά να σας ενημερώσω ότι το μέλλον των «παιδιών», των «ορφανών», των «επαναστατών του 2008», των «απελευθερωτών», των «παιδιών της υγείας», των «οπαδών της λαϊκής βάσης των 5000 μελών», των εκφραστών του αγωνιστικού διασυρμού , των οπαδών του οικονομικού αφανισμού, των οπαδών της καταρράκωσης κάθε ηθικής αξίας στο ευρύτερο Παναθηναϊκό στερέωμα, των οπαδών του πολιτικού συνδυασμού με σχέση τον σύλλογο είναι ΜΑΥΡΟ. Όχι όμως του Παναθηναϊκού. Για τον Παναθηναϊκό ζυγώνουν οι καλύτερες ημέρες, όταν θα έχει απαλλαγεί από το καρκίνωμα των οπαδοπαραγόντων. 

Ο υπόλοιπος κόσμος επιβάλλεται να απομονώσει τους οπαδοπαράγοντες, να ενωθεί, να παραμερίσει τις όποιες διαφωνίες του για το παρελθόν και να εργαστεί με ανιδιοτέλεια για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Συνεργαζόμενος με τις διοικήσεις, όχι παριστάνοντας τον νταβατζή τους. 

Υ.Γ.  Χειρότερος από όλους είναι και ο καναπεδάκιας και προβατοποιημένος κόσμος του συλλόγου που σας ανέχτηκε και συνεχίζει τον μακάριο ύπνο του.

Ο  καπετάνιος
 
Top